вівторок, 28 листопада 2017 05:25

Горілка і пиво: вчені розповіли, які емоції викликає алкоголь

Горілка і пиво: вчені розповіли, які емоції викликає алкоголь
Про зв'язок алкоголю з конкретними емоціями частіше повідомляли люди, які в середньому випивали частіше. Фото: Как похудеть

Настрій після прийому алкоголю може залежати не тільки від ситуації і індивідуальних особливостей питущого, але і від типу напою. Дослідники вважають, що результати їх роботи допоможуть людям краще оцінювати вплив алкоголю на свій емоційний стан.

В анонімному онлайн-опитуванні взяли участь жителі 21 країн у віці від 18 до 34 років. Вони вживали алкоголь протягом року. Їх попросили вказати алкогольні напої, які вони пили. У дослідженні враховувалися дані лише тих учасників, які час від часу вживали всі основні типи алкоголю: міцні напої, пиво, біле і червоне вино. Також опитані повідомили, який тип напоїв вони найчастіше п'ють вдома, а який - поза ним, пише vokrugsveta.ua.

Учасників попросили порівняти різні напої з емоціями, які найчастіше виникають після їх вживання. Укладачі опитування представили в ньому широкий спектр як позитивних, так і негативних емоцій. Серед представлених позитивних варіантів були впевненість, розслабленість, сексуальність і енергійність. У список негативних емоцій увійшли відчуття втоми, хворобливість, агресивність, плаксивість і занепокоєння.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали найшкідливіший алкоголь

53% опитаних заявили, що червоне вино допомагає розслабитися, але при цьому 60% пов'язали його з відчуттям втоми. Біле вино асоціювали з певними емоціями рідше, ніж червоне. 39% людей відчували втому, випивши пива, однак той же напій допомагав 45% відчути прилив упевненості. 58% і 59% учасників опитування повідомили, що міцні напої допомагають їм відчувати себе енергійніше і впевненіше, при цьому 48% учасників відчували себе хворими після міцного алкоголю. Також міцні напої найчастіше викликали агресію - про неї повідомили 30% респондентів. Для порівняння, лише 3% учасників опитування заявили про агресію після вживання білого і червоного вина. Про зв'язок алкоголю з конкретними емоціями частіше повідомляли люди, які в середньому випивали частіше.

Медики з Центру Громадського здоров'я Уельсу дослідили, як алкоголь здатен змінювати настрій людини. Більше 40% учасників розповіли, що міцні напої, на зразок віскі, текіли та рому, викликали у них відчуття власної сексуальності. Однак близько третини опитаних помітили, що почувалися агресивно після сильного спиртного.

Зараз ви читаєте новину «Горілка і пиво: вчені розповіли, які емоції викликає алкоголь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі