середа, 17 січня 2018 05:28

Вчені виявили продукти, які збережуть волосся від випадання

Вчені виявили продукти, які збережуть волосся від випадання
Дієта може викликати випадіння волосся. Фото fiski.net

Кожного дня жінки втрачають від 50 до 100 волосин. Але якщо випадання стало значним, це може свідчити про проблеми із організмом. Лікарі можуть діагностувати кілька видів хвороб саме завдяки цій ситуації.

Якщо не вистачає протеїну, то починаються проблеми із волоссям. Волосся перестає виростати, випадає і навіть міняє колір.

"Жінка повинні отримувати принаймні щонайменше 46 грамів протеїну в день. Необхідні поживні речовини організм має отримувати не тільки із м'яса, а також із бобових і молочних продуктів", - повідомляє Нева Кочран, дієтолог із США.

Жінки, які використовують дієти, мають подбати про вміст заліза в харчуванні. Недостатність цього мікроелементу також позначається на здоров'ї волосся.

"У віці від 19 до 50 років жінки повинні отримати 18 мг заліза на день, а 51 і старше - щонайменше 8 мг на добу. Маємо їсти молюски, соєві боби, сочевицю і шпинат. Також потрібно берегтись від стресів - загрозливий життя медичний діагноз, смерть близької людини може викликати випадання волосся навіть через кілька тижнів після початкового події", - йдеться в дослідженні Інституту медицини штату Техас.

Вчені застерігають постійно використовувати фени на максимальну потужність, праски для волосся і вирівнювачі.

Лікарі зазначають, що показником випадіння волосся можуть бути проблеми із щитовидною залозою.

"Гіперфункція і гіпофункція щитовидної залози можуть привести до втрати волосся. Якщо ви фіксуєте патологічне випадіння волосся, проконсультуйтеся з вашим лікарем, щоб перевірити гормони".

Додатково потрібно переглянути симптоми використання ліків, які приймають пацієнти. Випадіння волосся може бути вторинним наслідком від прийому медикаментів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Невисокі чоловіки лисіють першими.

У міжсезоння дефіцит не є рідкістю. В організмі починаються зміни, які можуть спровокувати проблеми з волоссям, шкірою, нігтями, а в серйозних випадках - з роботою внутрішніх органів. У жінок ця проблема виникає рідше, ніж у чоловіків.

Зараз ви читаєте новину «Вчені виявили продукти, які збережуть волосся від випадання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі