середа, 14 березня 2018 16:02

Телефони підштовхують людей робити дурниці

Телефони підштовхують людей робити дурниці
Потік сигналів від телефонів викликає напругу мозку Фото: middle-east-online.com

Смартфони заганяють мозок у стан стресу. Більшість людей дивляться на його екран 5 годин на день. Близько сотні раз перевіряють спливаючі нагадування.

Про це пише Metro

Постійний потік сигналів від телефонів викликає напругу кори головного мозку, яка керує багатьма функціями когнітивної діяльност. Тому люди й вчиняють помилки. Про це розповідає ендокринолог Роберт Лустіг.

"Ви в кінцевому підсумку робите дурні речі, які позначаться на вас тільки через деякий час. Приблизно 11% людей страждають від техногенної залежності", - каже науковець.

Ларрі Розен, професор психології з Університету штату Каліфорнія, вказує на те, що постійна тривога - в тому числі з-за нагадувань - має прямі фізіологічні наслідки. Нескінченні нагадування призводять до того, що люди звикають діставати телефони не тільки коли ті видають звук, але і коли нічого не відбувається.

Прискорюється серцебиття, шкіра поколює. Користувачі смартфонів відчувають наростаючу тривогу, коли довгий час не перевіряють телефон.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 популярних продуктів, які знесилюють людей

Ларрі Розен рекомендує почати з невеликих обмежень, щоб зменшити шкідливі наслідки від звички. Потрібно виставити таймер на 15 хвилин і перевіряти телефон тільки після закінчення цього часу. Продовжувати так робити, поки не звикнете настільки, що, коли в наступний раз задзвенить таймер, ви скажете собі: "Перевірю трохи пізніше - спершу закінчу свої справи".

Зараз ви читаєте новину «Телефони підштовхують людей робити дурниці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі