вівторок, 16 січня 2018 15:48

Супрун: В Україні є півмільона вакцин від кору

Супрун: В Україні є півмільона вакцин від кору
Уляна Супрун: виписка підроблених довідок про вакцинацію є кримінальним злочином. Фото: Уніан

Зараз в Україні є близько 500 тис. доз вакцин від кору. У квітні очікується поставка ще 1 млн доз закупленої ЮНІСЕФ вакцини, повідомила в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун. Про це пише агенція "Інтерфакс".

"Щотижня ми перерозподіляємо вакцини по регіонах. Якщо вакцини немає у вашій поліклініці, передзвоніть в обласний департамент охорони здоров'я", - сказала вона на брифінгу в Києві у вівторок.

Супрун зазначила, що упаковки вакцини марковані індикаторами, які змінюють свій колір в разі порушення температурного режиму при транспортуванні. Батьки, які приведуть своїх дітей на вакцинацію, можуть перевірити ці індикатори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Приходять навіть ті, хто раніше писав відмову від вакцини"

Разом з тим, Супрун підкреслила, що виписка підроблених довідок про вакцинацію є кримінальним злочином, який карається позбавленням волі терміном до восьми років.

"Є проблема - це підроблені довідки про вакцинацію. Це порушення лікарської етики і кримінальна відповідальність. Не купуйте підроблені довідки", - сказала вона.

Як повідомлялося, в Україні за 2017 рік на кір захворіли 4782 людини. Протипоказання до вакцинації від кору мають менше 1% дітей. Раніше МОЗ повідомляло, що в Україні за останні 15 років спалахи кору було зафіксовано тричі: в 2001-му, 2006-му і 2012 рр.

Зараз ви читаєте новину «Супрун: В Україні є півмільона вакцин від кору». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі