середа, 31 січня 2018 13:56

Випадок захворювання не дифтерію не підтвердився - МОЗ

Випадок захворювання не дифтерію не підтвердився - МОЗ
Схожий на дифтерію випадок стався у Луганській області. Фото: http://job-sbu.org

Міністерство охорони здоров'я повідомило, що випадок захворювання не дифтерію, про якій стало відомо сьогодні, лабораторно не підтвердився.

"Підозрілий на дифтерію випадок у Луганській області не підтвердився після проведення лабораторних досліджень в мікробіологічній референс-лабораторії Центру громадського здоров'я МОЗ України", - про це відомство повідомило на своїй офіційній сторінці.

Втім, у зв'язку з небезпечністю хвороби та низьким рівнем охоплення щепленнями проти дифтерії в Україні, МОЗ закликає вакціонувати дітей і провести ревакцинацію для дорослих.

"Дифтерія — це гостре інфекційне захворювання, що передається переважно повітряно-крапельним шляхом і характеризується місцевим запаленням слизових оболонок ротоглотки та явищами загальної інтоксикації з ураженням серцево-судинної та нервової систем.

Під час хвороби набряк слизових оболонок та блокування дихальних шляхів псевдомембранами часто призводять до смерті. Токсикоз, ураження серцево-судинної та нервової систем і вторинні інфекції також можуть мати летальні наслідки", - пишуть у відомстві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський відповів на найгостріші питання про дифтерію

В Україні щеплення від дифтерії дітям можна зробити безоплатно цільноклітинною вакциною проти кашлюку, дифтерії та правцю АКДП, яка забезпечує найкращий захист. Також наявна безкоштовна вакцина для профілактики дифтерії та правця АДП та вакцина для профілактики дифтерії та правця із зменшеним вмістом антигена АДП-М, яку застосовують для дорослих.

Сьогодні з'явилось повідомлення про перший випадок захворювання на дифтерію. За словами луганського обласного лікаря-інфекціоніста, недуги виявлені у 31-річного місцевого жителя, який з ознаками цієї хвороби звернувся до лікарні ще минулого вівторка. Зараз він перебуває в інфекційному відділенні Рубіжанської лікарні.

Зараз ви читаєте новину «Випадок захворювання не дифтерію не підтвердився - МОЗ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі