субота, 20 січня 2018 05:28

Розказали прості способи як не мерзнути на морозі

Розказали прості способи як не мерзнути на морозі
Аби не змерзнути на вулиці, варто використовувати устілки-грілки, обмежено вживати гарячі напої на морозі та не виходити на вулицю голодним. Фото: Grani.lv

Аби не змерзнути за мінусової температури, треба не тільки тепло вдягатися. Існує низка тонкощів, які допоможуть комфортно почуватися на вулиці навіть у сильний мороз.

Відповідні правила у Twitter опублікувало Міністерство внутрішніх справ.

Найпростіші поради - одягнути термобілизну, а в якості верхнього одягу обрати подовжений пуховик. Перчатки варто змінити на рукавиці і не забувати про шарф.

Зимове взуття треба обирати досить вільне, щоб чоботи не впливали на кровообіг у кінцівках. Устілки краще обрати термохімічні - вони зберігають тепло впродовж кількох годин.

Якщо на вулиці плануєте тривалий час стояти - наприклад, під час святкового заходу - під ноги варто підмостити картон чи туристичний килимок. Так мороз значно пізніше дістанеться ступнів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Заснув сидячи. У такому положенні в морг і відвезли"

Медики не рекомендують виходити на холод голодним, а також вживати на вулиці алкоголь. Крім того, не варто часто пити гарячі напої, щоб не спровокувати звуження судин. Якщо користуєтеся кремом для обличчя - взимку необхідно відмовитися від зволожувального. Живильний крем наносити можна, але мінімум за годину до виходу на холодне повітря.

Через холод у приміщеннях Київського національного університету ім. Тараса Шевченка лекції скасували до березня. Із 24 січня після канікул у студентів почнеться місяць самостійної роботи і практики. На одних факультетах її перенесли з літніх місяців. На інших — практика проходить у лютому традиційно.

Зараз ви читаєте новину «Розказали прості способи як не мерзнути на морозі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі