середа, 15 травня 2019 03:28

Розповіли про "побічну дію" авокадо

Розповіли про "побічну дію" авокадо
Авокадо - унікальний представник рослинної їжі, офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннеса, як найпоживний овоч. Фото: clutch.

Авокадо - унікальний представник рослинної їжі, офіційно занесений в Книгу рекордів Гіннеса, як найпоживний овоч.

Але дієтологи радять включати авокадо в чоловічий раціон потрібно з обережністю.

Регулярне вживання може призвести до порушень гормонального фону у чоловіків, зниження рівня тестостерону — чоловічого статевого гормону, передає Сlutch.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Супрун розповіла, як правильно пити каву

Таку властивість авокадо корисна чоловікам при наявності гіпертрофії і аденоми простати. Вчені вважають, що вживання авокадо також знижує ризик розвитку раку передміхурової залози. А от потенцію цей овоч може знизити.

Зокрема, у 100 г авокадо, а це половина м'якоті одного овоча, припадає близько 120-160 калорій (в залежності від сорту), за рахунок природнього жиру. І хоча в його складі дуже корисні незамінні жирні кислоти -омега-3, омега-6, а також омега-9, зловживати ним не слід. В 100 г авокадо близько 15 г жирів - половина добової норми рослинних жирів.

Ненасичені жири є надзвичайно корисними для здоров'я. Нестача їх в організмі негативно позначається не лише на стані окремих органів, але й на загальному самопочутті людини й навіть на настрої.

Зараз ви читаєте новину «Розповіли про "побічну дію" авокадо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі