пʼятниця, 03 липня 2020 10:48

Чи допомагає ортопедичне взуття при вальгусі?

Чи допомагає ортопедичне взуття при вальгусі?
Фото: pexels.com

Чи допомагає ортопедичне взуття при вальгусі?

Як би сильно не хотіли батьки бачити свою дитину повністю здоровою, але від вальгусної деформації стоп убезпечити сина чи дочку неможливо. Іноді ознаки патології видно ще до того, як малюк починає ходити, а в деяких випадках проблеми раптово виникають "нізвідки" в 3-4 роки.

Завдання мамусь і татусів - не панікувати та забезпечити дитині професійне лікування, для чого потрібно, перш за все, звернутися до лікаря й визначити причину вивороту п'яти назовні і нахилу стопи всередину. Провівши обстеження та вивчивши анамнез, лікар призначить спеціалізовану терапію і, якщо діагноз підтвердиться, порекомендує носити ортопедичне взуття. Яким воно повинно бути? Чи дійсно допомагає при вальгусі? На всі ці питання мають знайти відповідь дорослі, які хочуть, щоб їх діти якнайшвидше одужали.

Ефективність взуття з позначкою "орто"

Розраховувати на сприятливий прогноз при виявленні вальгуса можливо у разі:

1. максимально ранньої діагностики патології;

2. виявлення факторів-тригерів;

3. виконання призначень лікаря, зокрема, носіння не звичайного, а спеціального взуття.

На відміну від анатомічних моделей, яких у продажу дуже багато, але вони націлені лише на забезпечення зручності ходіння та профілактику плоскостопості, ортопедичні вироби мають лікувальну дію. За допомогою них можна відкоригувати положення п'яти і стопи, рівномірно розподілити навантаження тіла та уникнути прогресуючих деформацій. Відразу, звичайно, поліпшення будуть непомітні – потрібно буде як мінімум кілька місяців для суттєвого позитивного ефекту, при цьому паралельно необхідно виконувати інші розпорядження ортопеда:

відвідувати масажиста;

виконувати особливі лікувальні вправи;

приходити на сеанси фізіотерапії.

Потрібно розуміти, що навіть найякісніше взуття не є панацеєю - при вальгусі важливий комплексний підхід, а також регулярність. Втім, переборщувати теж не варто, наприклад, вдома одягати коригувальні сандалі або черевики небажано, а от для вуличних прогулянок краще використовувати саме таке взуття.

Як правильно обрати ортопедичне взуття для дитини: поради батькам

З огляду на поширеність проблеми, не дивно, що з'явилося безліч компаній, які виробляють взуття для дітей з вальгусом, але не всі з них заслуговують на довіру. Поряд з перевіреними брендами на кшталт Zdrava, Cezara і Obuvka, чиї моделі допомагають малюкам стати здоровими, на ринку представлено чимало фірм з низькоякісною продукцією, носіння якої може завдати шкоди. Витрачати гроші є сенс на ортопедичне взуття, яке:

має високий задник, який буде забезпечувати надійне закріплення стопи та попереджати завалювання ніжок;

виготовлене ​​з повітропроникних матеріалів, наприклад, зі шкіри або нубуку;

оснащене бічними берцями підвищеної жорсткості, з'єднаними з задником, щоб утримувати правильне положення стоп;

фіксує одночасно підйом стопи, обхват вище п'яти і пальці;

має плоску підошву, яка не прогинається під вагою дитини - оптимальним варіантом є моделі з каблуком Томаса.

Ознайомитися з асортиментом висококласного дитячого ортопедичного взуття можна в каталозі інтернет-магазину https://pyatochkin.com.ua/, який співпрацює з провідними виробниками та гарантує відповідність заявлених та фактичних характеристик товарів.

Зараз ви читаєте новину «Чи допомагає ортопедичне взуття при вальгусі?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі