вівторок, 25 червня 2019 14:52

Назвали хворобу, яка загрожує трудоголікам

Назвали хворобу, яка загрожує трудоголікам
Працювати більше 10 годин на добу небезпечно для здоров'я. ФОТО: rjob.ru

Понаднормова робота загрожує появою інсульту. Особливо вразливими стають жінки у віці до 50 років й особи на управлінських й адміністративних посадах.

Якщо працювати понад 10 годин на добу протягом більш ніж 50 днів на рік, ризик появи інсульту підвищиться на 29%. Якщо 10-годинний робочий день мати протягом більш ніж 6 місяців, загроза зросте до 45%. Пише відоме британське видання TheSun.

Такі результати показало дослідження французьких вчених. Вони проаналізували медичні записи майже 150 тисяч людей віком від 18 до 69 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що про стан здоров'я розкажуть очі

Інсульт — це гостре порушення мозкового кровообігу, яке призводить до ушкодження тканин мозку. При підозрі на інсульт слід терміново викликати швидку допомогу.

Основні симптоми інсульту:

1. Порушення мовлення: людина нерозбірливо вимовляє слова, плутає склади.

2. Асиметрія обличчя: опущення верхньої повіки ока, крива посмішка.

3. Запаморочення.

4. Раптове погіршення зору.

5. Слабкість або оніміння в одній частині тулуба й кінцівках.

Задля зменшення ризику появи інсульту слід дотримуватися принципів здорового харчування, забезпечити собі достатньо фізичного навантаження, позбутися шкідливих звичок і регулярно спати не менш ніж по 8 годин на добу.

Зараз ви читаєте новину «Назвали хворобу, яка загрожує трудоголікам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі