середа, 21 лютого 2018 22:31

Як правильно захищатися від грипу

Як правильно захищатися від грипу
Захист від грипу: Як правильно захищатися від вірусу Фото: antikor.zp.ua

Діти найбільше беззахисні перед штамом грипу Брісбен, який цього року циркулює найчастіше. Вони не мають імунітету до цього різновиду, а дорослі могли перехворіти 2010 року.

Про це розповіла Алла Мироненко, керівник відділу вірусних і респіраторних інфекцій Інституту епідеміології імені Льва Громашевського.

Брісбен починається високою температурою, головним болем, слабкістю м'язів і суглобів, ломотою. Тільки після цих симптомів закладає ніс і виникає сухий кашель. Ці симптоми з'являються через добу після підвищення температури. За ними можна розпізнати грип, а не гостру респіраторну інфекцію. При ній все починається з нежитю й болю в горлі. А температура може підвищитися, а може — й ні.

"Температуру до 39 градусів не треба знижувати. До цієї позначки організм ще сам може побороти вірус. Вище — слід збивати.

До грипу найбільш вразливі вагітні жінки, діти до 5 років та люди з бронхіальною астмою, цукровим діабетом, хронічними хворобами серцево-судинної системи, нирок і легенів. Для них перша зустріч із вірусом закінчується запаленням легень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Епідеміологи розповіли, коли захворюваність на грип піде на спад

Для профілактики грипу треба бути фізично активними, уникати стресу, спати вдосталь та пити багато води", - радить лікар.

Також потрібно часто мити руки. Якщо немає води й мила, використовувати спреї для рук на спиртовій основі. І лише чистими руками торкатися обличчя. Інакше збільшуються шанси мікробів і вірусів потрапити в організм через очі, рот і ніс.

Зараз ви читаєте новину «Як правильно захищатися від грипу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі