середа, 28 лютого 2018 20:20

Як мобільні телефони калічать дітей

Як мобільні телефони калічать дітей
Педіатр розповів чому мобільні телефони роблять дітей агресивними Фото: Катерина Романчук

Мобільні телефони завдяють дітям великої шкоди. Вони, крім псування зору, дають велике навантаження на мозок. Від цього діти стають агресивними та мочаться вночі. Про це розповіла столичний педіатр Поліна Загородна.

Енурез — неусвідомлене сечовипускання, що відбувається вночі. Педіатр стверджує, що зараз розлад зустрічається у дітей набагато частіше, ніж раніше. Вони отримують більше інформації, ніж 10 років тому. А структура мозку не змінилася, і той не готовий сприйняти її всю.

"Для дитини не властиво дивитися більш як 30 секунд в одну точку. Далі вона вже не може утримувати увагу. Після перегляду мульт­фільмів у дитини з'являється емоційний підйом, не може довго ­заснути. Потім відключається і не чує позив до туа­лету", - каже лікар.

Щоб перевірити, чи є причиною енурезу мульт­фільми, варто зменшити кількість їх перегляду. Якщо проблема й тоді не зникне, зробити аналіз сечі на запалення та УЗД органів малого таза.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які продукти потрібно їсти жителям великих міст

Залежність дітей від телефонів і комп'ютерів проявляється ще й порушенням мовлення. Якщо проводити перед екраном по пів дня, може навіть дитина перестати розмовляти.

Особливо обережними з дозволом на тривалий перегляд мультфільмів треба бути батькам емоційних дітей. Вони замість того, щоб стрибати й бігати, накопичують енергію і викидають в ­істериках. Із роками діти стають настільки нервовими, що батьки не можуть упоратися з ними.

Зараз ви читаєте новину «Як мобільні телефони калічать дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі