четвер, 26 березня 2020 09:40

Хрускіт колін: назвали щоденну роботу, яка мучить ноги

Хрускіт колін: назвали щоденну роботу, яка мучить ноги
Сергій Щербина запалення м'язів ніг знмає точковим масажем

У людей частіше за все болять коліна при спуску сходами. Вага тіла "падає" з однієї сходинки на другу й суглоби на неї найбільше реагують.

Про це розповідає Сергій Щербина, мануальний терапевт з Києва.

"Причиною болю у коліні може бути й запалення м'язів стегна. Про це людина може й не знати. Точковим масажем знімаю спазм і напругу у м'язах. Після першого сеансу зменшується біль у колінах, з'являється відчуття легкості й тепла у ногах. Покращується кровообіг і чутливість кінцівок", - уточнює лікар.

Після 30 років починається природний спад у здоров'ї. Організм хрускотом дає знати про бої. Якщо не зважати на його сигнали, розвинеться деформуючий остеоартроз.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Пірнальник і корівка": назвали ефективні вправи для спини

Як зберегти суглоби здоровими:

1. Робити регулярні фізичні навантаження. Вони зміцнюють хрящі, зв'зки, м'язи й кровоносні судини.

2. При заняттях спортом потрібно пити багато води. Вона потрібна для утворення внутрішньосуглобової рідини. Це природна змазка хряща, без якої він стирається.

3. Отримувати проперати з кальцієм або товчену яєчну шкаралупу. Її треба облити окропом для знезараження й розтовкти в порошок. Його додають у їжу по чайній ложці на день.

Зношений хрящ після артрозу не відновлюється. Ліки тільки зупиняють подальше руйнування коліна. І тільки на ранній стадії.

Якщо хвороба запущена, то місцями хрящової тканини вже немає. При русі кістки труться одна об одну, викликають різкий біль.

Зараз ви читаєте новину «Хрускіт колін: назвали щоденну роботу, яка мучить ноги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі