понеділок, 22 січня 2018 14:40

5 найкорисніших продуктів для зими
5

В холодну пору року організму потрібно багато вітамінів. Мова йде не тільки про цитрусові, де є багато вітаміну С. Корисними також є хрін, сушені гриби та гарбузове насіння.

Сушені гриби

Автор: receptiki.pro
 

Крім смаку і аромату сушені гриби мають унікальний збалансований склад білків, жирів, вуглеводів, вітамінів (А, В, D, Е, РР) і мікроелементів (калій, цинк, кальцій, фосфор, мед, сірка, марганцец). Вони є відмінною альтернативою м'ясу.

Сушені гриби підтримують імунну систему, є профілактикою раку, захворювань серцево-судинної і кровотворної систем, покращують обмін речовин, стан шкіри, волосся, нігтів.

Гарбузове насіння

Автор: houstonherald.com
 

Біле насіння багате вітамінами Е і групи В, а також мінералами: фосфором, магнієм, цинком і міддю. Містять Л триптофан - амінокислоту, яка важлива для утворення серотоніну. Його ще називають гормоном щастя.

Мед

Автор: parkfrunz.spb.ru
 

Мед зміцнює імунітет, особливо якщо додавати по 1 ч. л. в теплу воду з ранку натщесерце. Такий ранковий напій тонізує, насичує організм корисними вітамінами і мікроелементами, вважається хорошим антибактеріальним і противірусним засобом. Мед містить фолієву кислоту, вітаміни В2 і В6, йод, залізо, калій, фосфор, магній.

Тільки пам'ятайте, що під впливом високих температур мед втрачає корисні властивості, тому не додавайте його в гарячі напої.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розповіли, що врятує від голоду краще за перекуси

Імбир

Автор: termalfurdo.hu
 

Цей корінь містить вітаміни А, В, С, амінокислоти, мінерали: залізо, калій, фосфор, цинк і магній. Напій з імбиру відмінно зігріє в холод і стане хорошою профілактикою застуд.

Натерти в теплу воду корінець імбиру розміром з мізинець, додати сік лимона і мед. Дати настоятися хвилин 15 і процідити.

Хрін

Автор: landidee.nl
 

Хрін є відмінним природним антибіотиком. Завдяки вмісту в ньому гірким речовин фитонцидам, хрін зміцнює імунітет, стійкість організму до різного роду переохолодженням і стресів, вважається хорошою профілактикою грибків, вірусів і бактерій.

Натерти хрін на дрібній тертці, трохи пріперчіть і посолити, за бажанням додати сметани.

Зараз ви читаєте новину «5 найкорисніших продуктів для зими». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі