неділя, 05 листопада 2017 05:29

10 правил, з якими варто приходити в гості до новонародженого

10 правил, з якими варто приходити в гості до новонародженого
При першому візиті до немовляти варто захопити подарунок, поводитися тихо та не нервувати батьків дитини. Фото: UaUa.INFO

Візит до новонародженого та його батьків - особлива подія. Проте треба знати деякі тонкощі відвідин немовляти - аби не наразити здоров'я дитини на небезпеку і не зіпсувати стосунки з його мамою.

Про це повідомив портал "Sundaynews".

Повідомте про візит. Саме попередня домовленість дозволить уникнути незручних ситуацій для молодої родини. Крім того, деякі батьки не бажають показувати стороннім дитину, яка ще не похрещена.

Поводьтеся тихо. Новонароджені більшу частину доби сплять. Тому є великий шанс розбудити малюка голосними привітанням або гучним сміхом Породіля точно не зрадіє, якщо від шуму малюк почне плакати.

Не приходьте з вірусними хворобами. Навіть з легкою нежиттю або горлом, що болить. Не сподівайтеся, що медична маска попередить передачу мікробів дитині. У новонароджених може бути слабкий імунітет.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фото хлопчиків-трійнят, яких розрізняє лише мати

Утримайтеся від поцілунків. Хоча малюки часто викликають бажання їх поцілувати, не варто цього робити без згоди батьків. Адже доторк губ до шкіри дитини не є гігієнічним.

Приходьте без дітей, якщо їх не запрошували. Діти, що ходять до садочка, школи або мають багато друзів на дитмайданчику, можуть переносити дитячі хвороби. Навіть якщо самі на них не страждають. Такі контакти для малюка будуть більш безпечними після вакцинації.

Не забувайте про гігієну. Перед тим, як взяти дитину на руки, обов'язково помийте руки. І не ображайтеся на матір, якщо вона вам нагадає про це. Для неї здоров'я чада - на першому місці.

Уникайте спільних відвідин. Після спілкування з багатьма новими людьми дитина може емоційно виснажитися. Тому їй буде складно заснути, вона вередуватиме. Краще знайомитися з новонародженим по черзі з іншими родичами та друзями родини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Любов Мамотенко викинула новонародженого сина у вигрібну яму

Не провокуйте матір. Не варто підносити немовля до небезпечних предметів, наприклад, столу з гарячою кавою. Навіть якщо впевнені, що не дасте дитині зачепити чашку, мати буде нервуватися.

Підготуйте презент. Жінку можна привітати квітами без різкого аромату. А дитині при першій зустрічі обов'язково подарувати іграшку чи одяг. Не приносьте надувні кульки, адже вони виділяють запах, до якого чутливі малі діти.

Не давайте зайві поради. Погляди на виховання, годування, загартовування дитини можуть бути різними. Тому буде зайвим нав'язувати батькам власну думку. Її можна висловити лише тоді, коли вас запитали прямо.

Наприкінці жовтня у Рівненській області в родині Ковалевичів народилася 18-та дитина. Вони вже мають 11 онуків. Живуть у селищі Глинне Рокитнівського району, яке визнано найбільш "багатодітним"в Україні і Європі.

Зараз ви читаєте новину «10 правил, з якими варто приходити в гості до новонародженого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі