понеділок, 27 січня 2014 17:36

Психолог: "Утриманки намагаються бути схожими на своїх чоловіків"

Психолог: "Утриманки намагаються бути схожими на своїх чоловіків"
Фото: soderjanki.acd7.ru

За останні 10 років побільшало утриманок, що живуть за рахунок своїх чоловіків. Багато з них вже не приховують свого стилю життя. Публічно розповідають про це під час телепередач та інтерв'ю пресі. Про особливості психологічної поведінки цих жінок розповідає психолог Валерія Цихоня.

До чого вдаються утриманки, аби сподобатися чоловікам?

- Щоб сподобатися чоловікам, жінки підлаштовуються під них. У кожної людини є певні життєві цінності – сім я, любов до тварин чи якесь інше захоплення. Жінка дивиться, які цінності має чоловік. Вдає, що в неї вони такі самі.

Як саме вона може це продемонструвати?

-Спочатку каже про це йому, а потім показує – підбігає гладити до кожного кота, якщо чоловік любить тварин. Може вживати такі ж слова-паразити, вирази, як у чоловіка. Будувати речення як він, "любити" однакові книжки та музику. Більшість людей прихильно ставляться до тих, хто має схожі з ними риси поведінки.

На скільки довго можна вдавати схожість із обранцем? Чи є майбутнє у цих стосунків?

- Взагалі ми несвідомо симпатизуємо тим, з ким схожі. Чоловіки також підлаштовуються під жінок, аби їм сподобатися. Штучним вдаванням своєї схожості до обранця, можна добитися свого, але не надовго. Такі стосунки приречені на крах.

Чи може незабезпечена жінка сподобатися забезпеченому чоловікові? Адже вони живуть в різних суспільно-цінісних світах.

- До жінки за межею бідності заможний чоловік не підійде. Це для нього свого роду бар'єр. Із забезпеченою на вигляд жінкою він швидше зважиться зав'язати розмову. Якщо пані має ще й вродливе личко, він точно не залишиться байдужим. Тому жінки перед заможними чоловіками демонструють свою забезпеченість. Беруть на зустрічі та вечірки дорогі аксесуари. Це може бути айфон, дизайнерський одяг, дорогі коштовності.

Яку вагу для початку стосунків із бізнесменом чи успішним чоловіком мають дорогі аксесуари?

- Це спрацьовує, але не є чимось основним. Одна знайома вже майже 10 років останні гроші віддає на сумки, підроблені під "Луі Вітон", замовляє чай лише у дорогих кафе, але це нікого не цікавить. Вона не може будувати серйозних стосунків, бо не розвивається, її мотиви виключно меркантильні. Деякі жінки просто мріють про чарівного принца, який чомусь має приїхати саме до них. І їхня робота над собою триває лише в перукарні. Раніше навіть гейші й куртизанки розвивалися духовно та отримували освіту. Сучасні жінки, на жаль, про це забули.

Чи можуть стосунки утриманки й забезпеченого чоловіка тривати довго? Якщо ні, то чому?

- За кілька років жінці набридає вдавати із себе однодумця свого чоловіка, тому стосунки закінчуються. Кожна пані підсвідомо хоче мати люблячого чоловіка, дітей від нього. Гроші тільки виступають доповненням. А коли це доповнення стає основним у житті, люблячого чоловіка вже можна ніколи й не знайти.

 

Зараз ви читаєте новину «Психолог: "Утриманки намагаються бути схожими на своїх чоловіків"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі