понеділок, 23 листопада 2015 00:30

Ванну кімнату освітлюють діодними стрічками

— Діодне освітлення побачив у дочки в Києві. Дуже сподобалося. Гарно світить, економне — може цілий день горіти, а бере копійки, — каже вінничанин 51-річний Володимир Короп. — Тільки вони замовляли спеціалістів, а я вирішив сам усе зробити.

Купив 5 метрів світлодіодної стрічки, блок живлення й димер — регулятор. 2 метри стрічки дають світла приблизно стільки, як і лампочка потужністю 100 ват. А споживають 8 ват. Мають різні відтінки: білий, жовтий, синій, червоний, зелений. Метр коштує від 30 до 120 гривень.

— Приклеїв стрічку до плитки на двосторонній скотч. Уздовж трьох стін поверху, за 10 сантиметрів від стелі, — продовжує. — Повисіла так два дні й відпала. В магазині підказали закріпити на профіль — жолобок із алюмінію, що закривається матовою пластиковою смужкою. Віддав 250 гривень, але воно того стоїть. Вийшло набагато надійніше й гарніше. Світло від діодів рівномірно розсіюється. Під блок живлення і димер вирізав нішу, закрив її дверцятами. Так, щоб було видно тільки коліщатко, яким можна плавно регулювати світло.

Для економії електроенергії Володимир Короп хоче зробити діодне освітлення на кухні та в інших кімнатах квартири.

Зараз ви читаєте новину «Ванну кімнату освітлюють діодними стрічками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі