понеділок, 11 січня 2016 00:25

Старі рами зафарбовують зубною пастою

— Ніколи не викидаю старі меблі на смітник. Майже завжди є спосіб їх відновити. Наприклад, наклеїти аплікацію чи пофарбувати, — каже киянка Світлана Мороз, 39 років.

Малі подряпини прибирає, протираючи ­олією та оцтом.

— Замість них можна брати й спирт із лляною олією. Змішую 50 грамів олії і стільки ж оцту. Замочую у суміші м'яку ганчірку, протираю меблі, даю висохнути. Через пару годин витираю сухою серветкою до блиску. Так дрібні подряпини не видно.

Тьмяний дерев'яний стіл витирає м'якою ганчіркою, змоченою в мильній воді. Після цього сухою. Змащує саморобною мастикою. 100 г воску кладе в бляшанку з-під кукурудзи, заливає скипидаром. У каструлю набирає дві склянки води і ставить бляшанку. Нагріває на слабкому вогні, помішує, доки віск повністю розплавиться. Охолоджує до кімнатної температури.

— Стару щітку змащую воском і наношу тонким шаром на стіл. Лишаю на добу, щоб підсох. Тоді добре протираю сухою ганчіркою до блиску. Стіл виглядає, як новий, бо віск заповнив усі тріщини.

Щоб повернути блиск дерев'яним рамам, пофарбованим у білий колір, протирає їх теплою водою з нежирними вершками. Подряпини змазує зубною пастою. Для застарілих плям у зубну пасту додають дві чайні ложки харчової соди, полірують поверхню м'якою ганчіркою.

— Краще не ставити дерев'яні меблі біля обігрівачів: висока температура їх руйнує. Витирати пил із них найкраще сухою ганчіркою. Не можна лишати дерево мокрим. Щоб старі дерев'яні меблі не розсихалися, у кімнаті тримаю вазу з водою.

Зараз ви читаєте новину «Старі рами зафарбовують зубною пастою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі