понеділок, 11 лютого 2019 00:26

Сніг утримують саморобні підкови

— Снігозатримувачі для укріп­лення даху на хаті зробив сам. Хоч на базарі це не рідкість. Готові конструкції за формою нагадують карниз і коштують від 500 гривень, — розповідає Федір Горбась, 57 років, з села Тростянка Рожищенського району Волинської області.

— Можна брати снігопідкови з металочерепиці, що нагадують перевернуту корону. Тоді буде дешевше. Ціна за одну — 10 грн.

Їх кріпить по периметру даху. Такі "полички" утримують сніг. Він поступово тане і стікає через ринву. Виготовляє картонний макет з прямокутного трикутника з двома "поличками" для кріп­лення. Заввишки повинен бути 15–20 см. Відступи для кріплення в довжину — 5–7 см. Прикладає вирізані деталі до листів нержаві­ючої сталі з полімерним покриттям та робить відповідні помітки. Тоді ножицями для різання по металу витинає трикутник.

— Болгарка тут не підійде. Через неї захисне покриття пошкодиться і все поржавіє.

Заготовку згинає відповідно до поміток. Після цього дрилем робить у "поличках" отвори для саморізів. Встановлює готову конструкцію.

— Я монтував уздовж карнизу, над зовнішньою несучою стіною. Розташовував їх у шаховому порядку, у три ряди. Кріпив саморізами.

Зараз ви читаєте новину «Сніг утримують саморобні підкови». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі