четвер, 09 вересня 2010 06:46

Пилосос-робот сам прибирає кімнату

Автор: фото: Тарас ПОДОЛЯН
  Пилосос-робот ”Навібот” за годину прибере 20–22 квадратних метри
Пилосос-робот ”Навібот” за годину прибере 20–22 квадратних метри

У столичному "Пінчук Арт Центрі" презентували пилососи-роботи "Навібот". Вони самі прибирають кімнату.

— Із цим пилососом жодної мороки, — пояснює менеджер Максим Павлюк, 24 роки. — Ви просто ставите його на підлогу та обираєте маршрут. За годину прибере 20–22 квадратних метри.

Він схожий на велику черепаху. Їздить на чотирьох коліщатах. Без підзарядки може прибирати 6 год. Найкраще використовувати, якщо на підлозі ламінат або ковролін. Має щітки знизу та по боках, не застряє між ніжками меблів, не падає зі сходів, залазить під ліжко. Також можна прибирати і салон автомобіля. Потужність всмоктування у нього така сама, як у звичайних пилососів, підключених до електромережі.

У магазині "Комфі" такий коштує 5 тис. грн.

34-річна Оксана Наумчук чотири роки продає пилососи.

— Існує три основні різновиди пилососів: для сухого прибирання, вологого і парові. Перш ніж купувати, визначтеся, що і як часто ви прибиратимете. Ті, що з ганчірковим або паперовим фільтром, компактними розмірами і вагою 5–7 кілограмів мають слабку фільтрацію.

У якісних пил щільно збивається у брикети. Тому після них повітря чисте на 95%. Тоді як після звичайного пилососа з "мішком" — лише на 20.

Що краще очищення повітря, то дорожча техніка.

Зараз ви читаєте новину «Пилосос-робот сам прибирає кімнату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі