Віднедавна у столиці можна купити прилад для охолодження вина. Його продають у магазині надзвичайних речей "Ньютон" торговельного центру "Галерея подарунків", у підземному переході біля Бессарабської площі.
— Навіть не знав, що такі бувають, — каже 42-річний киянин Ігор Мельник. — Улітку, коли чекаєш на гостей, доводиться за дві години до їх приходу класти вино в морозильну камеру, щоб охололо. А взимку трохи раніше виставляю на стіл, щоб нагрілося.
Кулер працює від електромережі й автомобільного прикурювача, пояснює продавець магазину "Ньютон" Сергій:
— На передній панелі є невеликий блок керування. Кнопками "+" і "-" задається програма — прилад розігріває чи охолоджує напій. Вино можна охолодити до плюс п"яти й нагріти до плюс 45 градусів за кілька хвилин. Пляшку ставлять у невелику нішу, як у відерце для охолодження шампанського, але воду туди доливати не потрібно.
Ігор розглядає охолоджувач, але купувати не хоче. Говорить, що він розрахований лише на пляшку, а коштує 1453 грн.
Коментарі