неділя, 14 травня 2006 14:14

На випускний бал у сукні від Гальяно

Автор: фото: Андрій ЄЛОВІКОВ
  Киянка Галина Кукудяк у магазині ”Весільна лінія” приміряє небесно-блакитну сукню за 1650 гривень
Киянка Галина Кукудяк у магазині ”Весільна лінія” приміряє небесно-блакитну сукню за 1650 гривень

Столичний магазин "Весільна лінія" в універмазі "Україна" одним із перших запропонував цьогорічним випускницям модне вбрання. Нова колекція виготовлена в київських салонах одягу "Анаіс" та "Весільна мода". Дизайнери брали моделі з останніх журналів світової моди. Пропонують багато пишних фасонів та вільно прилягаючих до фігури, але не в обтяжку. Сукні коштують 550–1650 грн. А ефектні авторські "штучки" — по 2100 грн.

— Цього сезону будуть модні сукні на шлейках, розшиті квітками з тканини, — розповідає консультант "Весільної лінії" Людмила Заіка, 26 років. — До спідниць можна підібрати корсет. Дуже популярні справжнє каміння, бісер та стрази. Із тканин — шовк, атлас, мереживо, гіпюр, трикотаж.

Киянка Галина Кукудяк, 21 рік, закінчує столичний університет дизайну. Вбрання на випускний шукала три тижні. Небесно-блакитна сукня, яку Галина вибрала у "Весільній лінії", коштує 1650 грн. На нескромне запитання про гроші випускниця каже:

— Я заощаджувала весь рік, бо хотіла щось дуже особливе.

У магазині пишаються копіями з нової цьогорічної колекції Гальяно. Модель із рожевого шовку, на одній широкій шлейці, розшита трояндами з того ж матеріалу. Злегка приталена сукня до коліна вільно прилягає до фігури. Це варіант, коли "просто, але зі смаком". Поряд — сукня в стилі 60-х, із рожевого атласу, виріз човником прикрашений квітами. Від лінії грудей сукня розширюється донизу.

Гарний вигляд мають довгі приталені моделі з китайського шовку та атласу бежевих відтінків. Із правого боку — "хвилююча" розпірка з синіми або червоними квітками.

Ексклюзив, одягнутий на манекен, — прозорий блакитний костюм: мережена блузка в обтяжку, розшита камінням "Сваровськи", та вузька спідниця із зібраним мереживом унизу.

Вбрання з атласу, трикотажу та замші має серйозно-елегантний стиль

Ще одна "коронна" модель — корсет, розшитий чеськими перлинами. На чорному фоні вдало грає їхній золотистий колір. Річ можна прати й прасувати — оздоба триматиметься, запевняють консультанти. До корсету пасує чорна спідниця з пишними складками.

Магазин на Подолі "Кет Оранж" (вул. Хорива, 2) теж пропонує колекцію випускних суконь. Усі моделі — авторські. Коштують від 200 до 1000 грн.

— Наші дизайнери враховують і класику, і сучасну моду, і вивчені роками побажання клієнток, — каже продавець-консультант "Кет Оранж" Лариса Фріцлер, 39 років. — Є короткі сукні, довгі, темні, яскраві, з оборочками та рюшем. Особливо популярні з вишивкою, стразами та камінням.

У Метрограді під Бессарабською площею розпродують минулорічну колекцію. Вбрання з атласу, трикотажу та замші має серйозно-елегантний стиль. Довгі, по фігурі, з глибокими вирізами та накидками з сітки. Ціна на них із 1500 знизилася до 700 грн.

Близько десяти однотипних суконь із поліестеру висять на плечиках у столичному ЦУМі на Хрещатику. Домінує чорний колір. Моделі в обтяжку прикрашено біжутерією. А просторі — квітками та рюшами. За такі просять від 190 до 720 грн.

Більший вибір на ринках Троєщина та Петрівка. Широкі та вузькі сукні весело-яскравих та стримано-блідих кольорів. Знайдуться й екстравагантні "в обліпку": "тигрові" або з блискучої тканини. Симпатичні моделі прикрашено бахромою. Скупитися тут можна від 200 грн.

Скільки коштує сукня напрокат, грн/доба


 "ШотоДВ"  "Біла Перлина"  "Інфанта"  "Ізюм"
 Тел.: 565 89 83  241 90 88  206 45 73  536 00 10
 150–300 грн  від 300 грн  від 400 грн  від 500 грн


Атласний костюм — не на один вечір

17-річна львів"янка Олена Федорчук сама змоделювала костюм на випускний.
— Не так часто доводиться ходити на подібні урочистості, — зауважує Олена. — Тому придумала такий, який можна вдягнути не один раз.
Костюм складається з темно-синьої атласної сукні до коліна та сірого атласного піджака. Плаття на широких бретелях, приталене, по спідниці нашиті темно-сині та  світліші рюші з атласних стрічок. Вигляд має елегантний, вечірній. До сукні Оленка пошила атласний сірий із блакитним переливом піджак.
— Для плаття знадобилося два метри тканини по 45 гривень, а для піджака — півтора метра по 40. За пошиття заплатила 160.




Найдорожчі — натуральний шовк та шифон

У львівському салоні "Камелія" на вул. Зеленій, 43 кажуть, що цьогоріч модні приталені сукні та "плаття-рибки". Подобаються школяркам і "хвостаті" сукні з коротким подолом. За словами консультантів, корсети поволі втрачають популярність. У моді нині суцільні варіанти.
— Випускниці частіше шиють вечірній одяг, аніж купують чи беруть напрокат, — розповідає 26-річна Ореста із салону "Камелія". — Найдорожче пошити вбрання з натурального шовку чи шифону. Ці тканини коштують 700–800 гривень за метр. Пошиття — від 200 до 1000 гривень. Але такі дорогі замовлення трапляються рідко. Ми працюємо переважно з атласом, гіпюром, крепом, тафтою, а також із дешевшими шовком чи шифоном. Коштують вони 35–45 гривень за метр.
На довгу приталену сукню потрібно десь 1,5 м тканини. На розширену — вдвічі більше. Замочки, кісточки та нитки — ще 100 грн. Якщо бажаєте прикрасити випускне вбрання бісером, доведеться викласти ще сотню. Робота обійдеться щонайменше у 250 грн. Пошиття сукні без оздоблення коштує від 150 грн.

Олеся ПАСТЕРНАК



"Глибокий виріз із ліліями" шиють за 250 гривень


17-річна Тетяна, яка закінчує київську спеціалізовану школу N173, шитиме випускну сукню. Вона переконана, що пошиття обійдеться значно дешевше, ніж покупка.

— Наша сусідка Наталя працює в ательє. Чотири роки тому старша сестра замовляла в неї випускну сукню. Кравчиня пошила її за чотири дні, — розповідає Тетяна. — За роботу взяла 100 гривень. Тканина обійшлася в 70.

Тетяна замовлятиме сукню середньої довжини у формі трапеції. Із білого або світло-блакитного шовку. Щоб випускний наряд вийшов оригінальним, хотіла б зробити глибокий виріз на спині, який переплітатимуть золоті або срібні стрічки з маленькими декоративними ліліями. На заквітчану сукню Тетяна планує витратити до 250 грн.

А Тетяниній однокласниці Марині Кірєєвій вечірнє вбрання шитиме мама. За тканину сім"я випускниці збирається заплатити до 100 грн.

— Якось у журналі "Бурда" побачила вишуканий червоний корсет із спідницею до колін, — розповідає дівчина. — Хочу на випускний такий костюм з атласу, зверху покритий тасьмою з квітів.


Олена ХМІЛЬОВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «На випускний бал у сукні від Гальяно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі