четвер, 06 січня 2011 04:15

На передні лапи собак треба взуття меншого розміру

Собак одягають, коли надворі -10°С. Найчастіше купують теплі комбінезони й черевички.

— Найшвидше замерзають маленькі короткошерсті песики. Важливо, аби у них був одітий тулуб, — каже продавщиця столичного зоомагазину Наталія Полєва, 25 років. — Одяг має бути зручний, пошитий із тканини, що не промокає. Добре використовувати штучне хутро. Черевички зазвичай ізсередини бавовняні, з хутряною вкладкою. Взуття на передні лапи має бути трохи менше, ніж на задні. Але черевики українського виробництва зазвичай одного розміру. Тому краще купуйте не чотири чобітки, а по два. Літній одяг шиють із льону чи ситцю, він оберігає від кліщів і бруду.

Краще купувати одяг на "блискавці". Липучки через різкий рух можуть розчепитися або заплутатися в шерсті.

— Ціна залежить від зручності одягання. На зиму краще купувати комбінезони або штанці з курткою. Коштуватимуть від 90 гривень. В'язані светри підходять усім породам, гарно облягають тіло. Відтінок зазвичай підбирають під колір очей чи вбрання господаря. Куртки та светри з капюшонами беруть тільки для маленьких песиків, яких носять на руках. Найширший асортимент літнього одягу: шорти, спідниці, футболка, плаття, кепки й панамки. Є навіть весільні сукні та фраки.

Наталія Полєва радить добирати одяг у зоомагазині, куди варто прихопити й собаку. Продавець покаже, як правильно вдягати.

— Мірки для пошиття знімаю індивідуально, не маю якихось постійних викрійок під породу собак, — говорить кравчиня 30-річна Наталія Драпак. — Надаю перевагу натуральній тканині, приємній на дотик. У краї рукавів та штанин комбінезонів вставляю гумку або мотузку для регулювання. Головне — правильно виміряти довжину хребта та об'єм грудної клітки. А для взуття — відстань від підлоги до зап'ясткового суглоба і діаметр лапи.

Зараз ви читаєте новину «На передні лапи собак треба взуття меншого розміру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі