середа, 13 червня 2007 14:48

Маленька посудомийка поміщається на столі

У київських магазинах продають невеликі за розміром посудомийні машини — як мікрохвильова піч. Таку техніку виготовляють фірми "Бош", "Сіменс", "Еленберґ" і "AEG".

За характеристиками малі посудомийки нічим не відрізняються від великих. Так само мають три температурні режими миття: нормальний (+65°С), економний (+50°С) та лагідний, або швидкий (+35°С). Але в компактну машину влазить утричі менше посуду. У велику поміщається 12 комплектів — тарілки, бокали й об"ємні каструлі. А в малу стане щось одне — або каструля, або тарілки.

— Компактну посудомийку купують для маленької кухні, — каже продавець столичного магазину "Ельдорадо" Микола Дубина, 20 років. — Таку машину можна поставити на столі.

Згадує клієнтку, яка шукала невелику мийку для кухні із вбудованими меблями. Місця під машину в них не передбачили, тому жінка вибирала невелику настільну техніку.

— Компактна посудомийка має одну корзину для посуду, — розповідає продавець-консультант столичної крамниці "Бош-Сіменс" на Подолі Олександр Недовба, 34 роки. — Туди поміщається чотири комплекти посуду: чотири тарілки, чотири чашки, виделки.

Тарілки й келихи радять закладати окремо, бо їх треба мити при різній температурі. Від сильного тиску і високої температури скло келихів може тріснути. Тому для них підійде холодна вода в режимі ополіскування. А тарілки миють у звичайному режимі при температурі +65°С.

Келихи миють у холодній воді в режимі ополіскування

Для посудомийної машини будь-якого розміру звичайні мийні засоби не підходять. Треба брати розчини "Сомат" або "Калгоніт". Ополіскувачі дозволяють добре вимити посуд й у холодній воді. У мийки також засипають спеціальну сіль. Вона пом"якшує воду, щоб не утворювався накип. Однієї порції вистачає на кілька місяців.

— Деякі великі посудомийні машини розраховані на використання таблеток "три в одному", — розповідає Недовба. — У них сконцентровані мийний засіб, сіль і ополіскувач. Але для малих посудомийок такі таблетки не підходять.

35-річна киянка Олександра Орєшнік три роки тому купила вузьку машину німецької фірми "Бош". Вона ідеально стала на кухні, бо стандартна була заширокою.

— Мию в ній тарілки, бокали і каструлі, — каже Олександра.— Буває, що одночасно ставлю ще й таці та пластикові судки. Але користуюсь нею не щодня. Найчастіше, коли приходять гості і збирається багато посуду.

Вузька посудомийка, як і велика, має дві корзини для посуду. Але в неї вміщується не 12, а дев"ять комплектів.

— Тарілки треба складати дуже обережно й рівно, щоб не було перекосів, — продовжує жінка, невисока, з чорним волоссям до плечей. — На це йде багато часу. Та неправильно складений посуд гірше відмивається.

У стандартному режимі машина миє посуд близько двох годин. У прискореному режимі — близько години.

Олександра відразу купила упаковку таблеток "Калгоніт" на 60 штук. Користується ними й досі. Посудомийка має електронний індикатор, який показує, коли треба покласти нову таблетку.


Скільки коштує посудомийна машина


 Фірми, назва моделі Категорія   Комплектів посуду
 Ціна, грн Мережа 
 Еленберґ DW-500  компактна  4  859  Ельдорадо
 Бош SKT 3002 EU  компактна  4  1369  Ельдорадо
 Бош SKT 5002 EU  компактна  4  1679  Бош-Сіменс
 Веко DFS 1500  вузька  10  1909  Техноярмарок
 Веко DFN 1500  стандартна  12  1939  Техноярмарок
 Зануссі ZDS 100  вузька  9  2240  Ельдорадо
 Канді CSF 458  вузька  8  2429  Ельдорадо
 Індезіт IDE 44 EU  вузька  9  2559  Ельдорадо
 Арістон LL6065  стандартна  12  3030  Ельдорадо

Розміри посудомийних машин (висота х ширина х глибина, см):  стандартна — 85х60х60; вузька — 85х45х60; компактна — 45х55х50


Машину можна заповнити наполовину

— Найзручнішими у побуті вважаються стандартні моделі мийок завширшки 60 сантиметрів, — каже менеджер із маркетингу компанії "Канді" в Україні Олександр Глінський, 25 років. — У них можна закласти до 15 комплектів посуду.
Більшість посудомийок можна завантажити наполовину — поставити не 12, а шість-сім комплектів у верхній корзині. Машина споживатиме менше мийних засобів, електроенергії і води.
— Найпопулярніші у покупців вузькі посудомийки завширшки 45 сантиметрів, — розповідає Сергій Головко, 33 роки, з компанії "АРДО". — Вони не мають функції "половина завантаження", але виграють у тому, що менші за розміром.

Зараз ви читаєте новину «Маленька посудомийка поміщається на столі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі