пʼятниця, 20 січня 2006 16:08

Змініть квартиру за день до Нового року

 

"Новорічний настрій "ховається" у деталях, — каже керівник дизайнерської студії "Стів" Ігор Степанов, 38 років. — Швидко змінити квартиру допоможуть переставлені меблі, нові — незвичні — кольори домашнього дріб"язку, розвішані прикраси".

Сміливо експериментуйте зі шторами. Якщо портьєри вдовж пронизати ниткою і трохи стягнути — вийде "жабо". Перев"яжіть штору яскравою стрічкою. По довжині приберіть дощиком, бісером, намистом, копійками — щоб у Новому році водилися гроші.

Зрештою, штори можна й зовсім зняти. На підвіконні — зверху (наприклад, від карнизу) донизу потягніть цупкі нитки або тонкий дріт, наче сонячне проміння. Кожні два "промінчики" обмотайте легкою тканиною — шовком, атласом, марлею. Якщо використаєте кілька кольорів, вийде ніби миготіння.

Тепер про стіни. Перед Новим роком навряд чи хтось стане їх фарбувати або обклеювати новими шпалерами. Простіше купити у зоомагазині морське каміння, мушлі і розклеїти їх по всій стіні разом із новорічним дощиком. Щоправда, такі прикраси залишаться на стіні аж до наступного ремонту.

Легко зробити декоративні прикраси. У парку назбирайте гілок з різних дерев, а з дачі привезіть сухої виноградної лози. Почищені гілочки покрийте лаком або пофарбуйте білим. Оригінальний вигляд матиме й гілка, збризкана "золотою" автомобільною фарбою.

На Новий рік дозвольте дитині розмальовувати стіни

— Поки дерево не висохло, посипте його блискітками та бісером, — ділиться секретами Ігор Олександрович. — Скажімо, з потовченої новорічної іграшки.

Із вигнутої виноградної лози вийде незвична рамка для фотографії. Пофарбуйте її та почепіть на стіні. Якщо ж скомбінувати білу виноградну лозу з тканиною та блискучими стрічками — отримаєте чудову декоративну композицію.

Можна змінити напрям і колір освітлення у кімнаті. Наприклад, купіть рожеву та синю галогенну лампочку, почепіть світильники на різних стінах. Якщо на світильник повісити тканину — можна всю новорічну ніч експериментувати з кольорами. Гра світла ніколи не набридне.

У дитячій кімнаті "наліпіть" мультиплікаційних і казкових героїв. Виріжте з картону сонечко, хмаринки, зірки. Кожну фігурку обшийте тканиною, прикрасьте яскравими гірляндами і разом з новорічною кулькою почепіть на штори. Діти люблять обмальовувати стіни фломастерами. У Новий рік дозвольте їм це робити! Пофарбуйте стіну, але залиште рамку для дитячих малюнків. Нехай малюк бавиться! Потім зафарбуєте.

На кухні приберіть усе зайве зі стін, столу, тумб. Створіть простір. Якщо хочеться неординарних декорацій — повісьте величезне дзеркало, а на стелі — чайник, ложки, виделки. Доповніть картину портретом домашнього улюбленця.


Дерево можна не прикрашати

Головне правило новорічного оформлення: поставте ялинку! Якщо бракує часу, не прикрашайте її. Достатньо почепити гірлянди або найулюбленіші речі. Це створить ностальгійну обстановку.

Зараз ви читаєте новину «Змініть квартиру за день до Нового року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі