понеділок, 13 січня 2020 00:55

Електричний камін не пересушує повітря

Автор: HOMEDIZ.INFO
  В електрокаміні полум’я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел
В електрокаміні полум’я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел

— Усе життя мріяла про камін у вітальні. Коли переїхали в будинок, мрію здійснила. Але раділа кілька днів, — каже 39-річна Наталія Гладиш із Запоріжжя.

Камін працював на дровах і вугіллі.

— Біля вогню приємно проводити холодні зимові вечори, — згадує жінка. — Але радості значно менше, ніж клопоту. Від каміна в хаті сильні протяги, вся вітальня в сажі й стружці від дров. Поліна постійно треба тягати, димохід — чистити. Інакше дим у хату затягує. Зрештою, розібрали той камін. Замість нього поставили електричний.

В електричному каміні полум'я штучне. Його створюють спеціальні світлодіодні та галогенові лампочки, екран і обертовий вертел.

— Виглядає як реальний і клопотів нема, — продовжує Наталія Гладиш. — Усе чисто, не треба бігати по дрова. Є два режими: "вогонь" та "вогонь і обігрів". Перший використовуємо влітку, другий — узимку.

— Обігрів забезпечують тени або тепловентилятор. Корпус захищають від нагрівання жаровідштовхувальні пластини, якими пристрій оснащений зсередини, — каже продавець-консультант 31-річний Володимир Заболотний із Києва.

Електрокаміну не потрібні димар і вентиляційний хід. Можна встановлювати у квартирі, не треба брати дозволів.

— Процес горіння в електрокаміні імітується, тому під час роботи нема ні сажі, ні попелу, ні чадного газу. Обпектися об корпус неможливо. Повітря пересушує менше, ніж будь-які інші види електрообігрівачів.

Більшість електрокамінів мають потужність 2 кВт. Її вистачає для обігріву кімнати площею близько 20 кв. м.

За типом монтажу електрокаміни бувають настінними, підлоговими й портальними.

— Настінні й підлогові — це окремі прилади. Їх можна вішати і ставити де завгодно, пересувати, — продовжує Володимир Заболотний. — Портальні монтуються у стіну.

Електрокаміни виготовляють зі скла, металу, вогнетривкого пластику.

— Крім обігріву й імітації полум'я, в електрокаміні можуть бути додаткові функції. Приміром, звукові ефекти: потріскування дров, шурхіт вугілля, шум горіння.

Дорожчі моделі мають функції імітації диму, різні режими обігріву й підсвічування, термостат, зволожувач повітря, дистанційне керування, можливість регулювання температури й автоматичне відключення.

— Моделі електрокамінів є на різний смак: від класики до хай-теку. Портал може бути декорованим мармуром, гранітом, деревом чи цеглою.

Найпростіші електрокаміни коштують від 2 тис. грн. З тумбою — від 10 тис. грн. Дизайнерський із незвичайним оздобленням сягає 50 тис. грн і вище.

— У найдешевших моделях стоять тепловентилятори, створюють неприємний шум, — радить продавець. — Якщо пристрій плануєте ставити у спальні, краще не економити.

Зараз ви читаєте новину «Електричний камін не пересушує повітря». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі