четвер, 17 лютого 2022 09:44

Уряд дозволив витрачати 1 тис. винагороди за вакцинацію на друковані засоби масової інформації

Субота, 5 лютого, 14:55:

– Тримайся біля мене, не йди вперед, – каже доньці Ірині 49-річна Олена Майорова на Марші єдності в Харкові. Тримає плакат "Харків вистоїть". 20-річна Ірина несе транс­парант із написом "Росія несе смерть".

5 тисяч харків'ян вийшли на ходу центром міста. Несли 100-метровий жовто-синій прапор. Попереду тримали банер "Харків – це Україна".

– У старшого сина найкращий друг загинув на Донбасі, – говорить Олена. – Спочатку він ходив на всі акції. Перейшов у побуті на українську. За ним і ми підтяглися. Сусідка виходить зі мною. На Різдво колядували. Місто нам надало поліцейських із собаками і військових. Так боялися провокацій. Але нас тут багато. Не здамося.

Міськрада спочатку хотіла заборонити марш. Казали, не можуть запобігти провокаціям. Також просили скасувати його через пандемію. Але Харківський окружний суд дозволив ходу

Автор: Reuters
  На Марш єдності в центрі Харкова 5 лютого вийшли майже п’ять тисяч людей. Колону супроводжували кінологи із собаками та поліція. Напередодні захід намагалися заборонити. Але Харківський окружний суд відхилив позов
На Марш єдності в центрі Харкова 5 лютого вийшли майже п’ять тисяч людей. Колону супроводжували кінологи із собаками та поліція. Напередодні захід намагалися заборонити. Але Харківський окружний суд відхилив позов

А в цей час:

Житомирянка, лікарка 36-річна Поліна Романюк чекає майстрів зі зламування замків.

– Із чоловіком друг розрахувався за борг дорогими дверима. Я казала, що це погана ідея – їх ставити. Подумають, маємо щось цінне. Доки я була на нічному чергуванні, а чоловік у відрядженні, злодії пошкодили замок.

Викликала майстра зі служби встановлення дверей. Але там відповіли, що доведеться чекати понеділка.

– Тоді видзвонили ведмежатника. Зразу відчинив, але взяв 100 доларів. Найсмішніше, вдома з готівки – кілька сотень. Коштовностей і дорогої техніки не маємо. Новий замок встановлюватимуть у вівторок. Фірма обіцяла зробити це безкоштовно – дають гарантію на двері п'ять років.

Помічниця нотаріуса 29-річна Вікторія Монастирська з Тернополя несе на зупинку півтораметрового іграшкового ведмедя.

– Колишній подарував на День закоханих, – пояснює. – Розійшлися у квітні. Рік переставляла іграшку з місця на місце. Тоді подумала, що тримати таке в маленькій квартирі – дурниця. Дала оголошення. За пів години жінка написала, що забере. Її донька мріє про величезного ведмедя.

За іграшку жінка віддає Вікторії пачку кави й коробку цукерок.

– Вона сіла в маршрутку з тим ведмедем, а водій почав сваритися, щоб заплатила за нього, – каже Вікторія.

  У збірній України на Олімпійських іграх у Пекіні у двох тренерів і двох спортсменів діагностували коронавірус, станом на 7 лютого. Загалом у делегаціях країн – учасниць змагань виявили понад 300 інфікованих. ”На Олімпійських іграх головний суперник не коронавірус, а здоровий глузд”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У збірній України на Олімпійських іграх у Пекіні у двох тренерів і двох спортсменів діагностували коронавірус, станом на 7 лютого. Загалом у делегаціях країн – учасниць змагань виявили понад 300 інфікованих. ”На Олімпійських іграх головний суперник не коронавірус, а здоровий глузд”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Зеленський не володіє власними емоціями

"В комунікації президента із суспільством бачимо відчутні трансформації. Зник­ли відосики, які записував на мобілку з руки й називав далекобійників засранцями. Перестав бігати по фонтанах у Маріуполі та пити пивко. В якийсь момент до Зеленського прийшло розуміння, що посада й інститут президентства – не ті речі, які можна здешевлювати поведінкою. Але ще бракує володіння власними емоціями. Він не єдиний у цьому сенсі. Хоч кого візьми з президентів, у всіх у комунікації були серйозні промахи. Янукович казав журналісту Наєму: "Я тобі не заздрю". Порошенку звертання "дорогенька" згадують досі. Так і Зеленський має розуміти, що не може звертатися до журналіста: "Міша, я президент". Який Міша? Має бути повага до будь-якої професії", – Сергій ПРИТУЛА, політик

Виділяйте час на себе

"Цей лютий – найскладніший за останні роки. Стрес попередніх та сучасних подій дається взнаки. Такої кількості пацієнтів із найрізноманітнішими скаргами не було давно.

Від тривалого малорухливого способу життя, зло­вживання нездоровою їжею, психоемоційних переживань, безсоння побільшало людей із порушеннями вегетативної нервової системи, прогресуючим атеросклерозом, автоімунними захворюваннями, постковід­ними ускладненнями, порушенням роботи органів травлення.

Багато подій, яким ми віддаємо всі свої душевні сили, із часом стають історією. А втрачене здоров'я повернути неможливо. Виділяйте час на себе, бо руйнівна дія стресу збільшуватиметься. Не допускайте цього", – Оксана СКИТАЛІНСЬКА, лікар-дієтолог

Україні потрібні актуальні демографічні дані

"З часу останнього перепису населення 2001 року Україна пережила дві революції, вторгнення Росії, анексію території та отримала майже 2 мільйони внутрішньо переміщених осіб. Люди продовжують захищати свою країну від кремлівської агресії восьмий рік поспіль.

Україна дуже змінилася за 20 років, і їй потрібні актуальні демографічні дані, щоб відобразити наслідки цих історичних змін.

Оновлений перепис дасть уявлення про вплив перетворень, які країна пережила за 21 рік. Це також могло б пояснити, яку само­ідентифікацію українське населення обирає сьогодні", –

Ендрю Д'АНЬЄРІ, заступник директора Євразійського центру Atlantic Council

146 628 карт поляка видали українцям консульські установи з 2008 року, йдеться в листі МЗС Польщі

11,4 мільйона гривень повернула Держспоживслужба споживачам за неякісні товари й ненадані послуги торік. Отримали майже 25 тис. скарг, повідомляють у відомстві

1032 комісії, які встановлюватимуть факти загибелі бджіл, створили в Україні. Працюватимуть у кожній громаді, заявили в Міністерстві аграрної політики та продовольства

"Контракт на службу в Збройних силах України має починатися від 10 років. Тоді буде сенс інвестувати в підготовку, житлову програму, гідне грошове забезпечення військових із боку держави", – Олексій РЕЗНІКОВ, міністр збройних сил

У 52,8% українців погіршилося матеріальне становище за останній рік, свідчать результати опитування Центру Разумкова.

У дослідницькій компанії Gradus Research встановили, що для комфортного життя потрібно отримувати 25 тис. грн на місяць.

Торік в Україну ввезли агротоварів на $8,2 млрд. Найбільший імпортер – Польща. Далі – Німеччина й Італія.

Уряд дозволив витрачати 1 тис. винагороди за вакцинацію на друковані засоби масової інформації. Постанова набула чинності із 7 лютого.

Реєстрація на сесію зовнішнього незалежного оцінювання розпочалася 1 лютого. Триватиме до 9 березня. Тестування відбудуться із 23 травня по 17 червня.

Син 10 років тому поїхав на заробітки в Москву. Там і лишився. Додому приїздив рідко. Днями повідомив, щоб більше не дзвонила. Зв'яжеться зі мною сам, коли треба буде. Одружується, а його нареченій не подобається, що має рідню в Україні.

Галина АСТАХОВА

До закінчення роботи в Польщі лишалося п'ять днів. За сімейними обставинами мав терміново повернутися в Україну. Начальник сказав, що можу їхати. Зарплату скине на карту. Платня прийшла, але вдвічі менша. Вирахували штраф за пропущений тиждень.

Богдан ДЕНИСОВ

Купила дороге пальто вільного крою. Якось пенсіонерка в автобусі поступилася мені місцем. Каже: сідай, знаю, як вагітній важко стояти. Пояснила, що це такий одяг. За тиждень дізна­лася, що на другому місяці вагітності.

Олена ШУМКО

 

Вийшла заміж за п'ять днів після знайомства з нареченим. Мої батьки були шоковані. Не розмовляли зі мною. Потім змирилися. У шлюбі вже 35 років. Маємо двох дітей і чотирьох онуків. Жодного разу не пошкодувала.

Наталія ГОНЧАР, 55 років, Харків

Виїхав із Луганська 2015-го. Жив у гуртожитку. З навчанням і роботою складалося добре. Якось пройшов кастинг на шоу для співаків. Для ефірів мені вигадали трагічну історію переселенця. Від участі відмовився.

Іван АКСЬОНОВ, 28 років, Миколаїв

Зустріла сусіда біля під'їзду. Сумний, погляд порожній. Привіталася, слово по слову – і проговорили хвилин 40. Наступного дня прийшов із квітами. Дізнався про смерть єдиної сестри, йшов скоїти самогубство. Я завадила.

Діана ПОГОРІЛА, 32 роки, Київ

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН

Зараз ви читаєте новину «Уряд дозволив витрачати 1 тис. винагороди за вакцинацію на друковані засоби масової інформації». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі