середа, 10 травня 2017 18:57

Уламками метеорита стелять дорогу на Вінниччині

Неділя, 23 квітня, 04:42

У Конотопі на Сумщині з потяга Москва – Київ прикордонники виводять російську співачку Лоліту Мілявську, 53 роки. Не може в'їхати в Україну, бо позаторік дала концерт в окупованій Керчі у Криму. Заборона діятиме три роки, пояснюють на пероні.

Лоліта викладає звернення в Instagram:

"Що твориться в цьому СБУ? Чому людей не пропускають? Я їхала до хворої доньки в Київ. А ви робите все, аби я, бл..дь, забула українську мову. Я – відьма. Хто мені погано зробить – у того і життя закінчиться невдало", – пише російською.

"Чудова робота прикордонників і Служби безпеки України. Хоч би поважними були причини бажання в'їхати до нас – закон має бути один для всіх", – пише у Facebook нардеп Антон Геращенко, 38 років.

Лоліта Мілявська народилася в Мукачевому на Закарпатті. 30 років тому переїхала в Москву. У Києві живуть її мати й 17-річна донька Єва.

Автор: Сергій Старостенко
  Дитячі велоперегони ”Котигорошко” відбулися у київському парку Дубки 23 квітня. Змагалися 2–3-річні малюки. У супроводі батьків долали 80-метрову трасу. Переможців нагородили грамотами
Дитячі велоперегони ”Котигорошко” відбулися у київському парку Дубки 23 квітня. Змагалися 2–3-річні малюки. У супроводі батьків долали 80-метрову трасу. Переможців нагородили грамотами

А в цей час:

– 15 років із людиною прожив, а все одно пішла на таку підлість, – закурює на балконі квартири 36-річний харків'янин Сергій Шиман.

Напередодні ввечері його покинула дружина 37-річна Вероніка разом із дітьми – 12-річним Максимом і Діаною, 7 років. Зізналася, що три роки зраджує чоловіка.

– Після народження доньки на роботу так і не повернулася. Коли дитина пішла в садок – здибалася з якимось мужиком. Водила його навіть до нас додому. Зручно влаштувалася: я на роботі, син – у школі, а мала – в садку. Роби що хочеш, – говорить Сергій. – Підозри були, бо сусід казав мені, що бачив у під'їзді з жінкою якогось чоловіка. Вероніка брехала, що це чоловік подруги приносив їй якісь речі. Зрештою зізналася. Забрала дітей і гайнула до матері. Сволота. Впевнений, що проситиме вернутись. Бо кому вона здалася з двома дітьми? Не прощу. Шкода тільки малих.

Сумчанка 43-річна Ірина Дорошенко долонею б'є по шиї сина 17-річного Олександра.

На Великдень він пішов святити паски з друзями. Тиждень не повертався додому.

– Зранку поговоримо! Отримаєш по перше число! – каже Ірина.

Зачиняє сина в кімнаті.

– Посвятив паски, подзвонив і попросив дозволу з'їздити до знайомого на дачу за місто. Мовляв, запросили на шашлики. Я здуру відпустила, – каже Ірина. – Потім почалося пекло: то телефон не працює, то не відповідає. То есемес шле: "Я дорослий уже – сам приїду". Обдзвонила всіх знайомих – ніхто не в курсі, де син. Ще б день – і пішла у поліцію. Він наче відчував, що ми з батьком на межі. Повернувся із загулу.

– Здалося, що вмер. І досі перед очима хрести й цвинтарні огорожі. Після такого точно кину бухати, – каже 53-річний Георгій Тупорний.

Сидить на зупинці біля Центрального кладовища Полтави, що в приміському селі Розсошенці. 3 год. спав біля чиєїсь могили. Перед цим із товаришем поминали померлих.

– Пили горілку. Був на могилці тітки. Потім пішов по знайомих. Усі наливали. Пам'ятаю, як з'їв бутерброд. А далі пам'ять провалилася, – каже Георгій. – Де товариш, досі не знаю.

Маршруткою доїжджає до центру міста. Там його зустрічає дружина Лідія. Б'є торбою по голові.

Абітурієнтам з окупованого Донбасу цьогоріч дозволять вступати в українські вузи без складання зовнішнього незалежного оцінювання. Для цього необхідно звернутися в освітні центри "Донбас-Україна". З 19 червня вони працюватимуть в університетах, що виїхали з окупованих територій.

Трьох молодших братів витяг із палаючої хати 10-річний Богдан Краснопеєв із села Мартинівка Гадяцького району на Полтавщині. Дітей у будинку залишила мати, сама поралася на городі. Хтось із братів сірником підпалив одяг. Від нього загорілася хата. Богдан виніс на вулицю 4-річного Андрія, 3-річного Олексія та Ігоря, 18 місяців. Дім згорів. Сільрада Мартинівки обіцяє допомогти сім'ї придбати житло.

Із 15 травня у кожній бойовій бригаді АТО буде до чотирьох священослужителів. Також капеланів набиратимуть до тилових частин.

Уламками метеорита стелять дорогу жителі села Іваньки Липовецького району на Вінниччині. Він упав майже 400 млн років тому, кажуть учені. Утворив кратер за 300 м від населеного пункту. Каміння з нього розбивають і засипають ґрунтову дорогу через село завдовжки 1,3 км.

  Представники нормандської четвірки вкотре висловилися за суворе дотримання перемир’я на Донбасі. Але в зоні АТО продовжують гинути українські військові.  ”Схоже, нинішній гібридний голуб миру годується недоїдками зі столів політиків”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ.
Представники нормандської четвірки вкотре висловилися за суворе дотримання перемир’я на Донбасі. Але в зоні АТО продовжують гинути українські військові. ”Схоже, нинішній гібридний голуб миру годується недоїдками зі столів політиків”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ.

"Європейці починають розуміти, що перемогти Путіна може тільки такий самий лідер. Зі схожими підходами, методами і принципами, але набагато сильніший. Тому ті, хто вчора готовий був розіп'яти Дональда Трампа, сьогодні тішаться. Бо знайшовся той, хто виконає за них брудну роботу", –

Дмитро БАЧЕВСЬКИЙ, політтехнолог

Пам'ятаю, як у дитинстві в хуртовину поверталися машиною від баби. Тато дозволив вести автомобіль матері. На одному з поворотів вона не змогла викрутити кермо. Ми злетіли в кювет і перевернулися. Мені з батьком нічого, а мама зламала щелепу, обидві ноги й руку. Дід із бабою кілька місяців її виходжували, заново вчили ходити. А тато від нас пішов. "Не зможу простити дружині, що зіпсувала нову іномарку, на яку кілька років збирав гроші", –пояснив тоді. Переїхав жити до родичів у Росію. За кілька років загинув в автокатастрофі.

Олексій ПАЛАМАР

У поминальний день сусідка йде не на могили родичів, а до собаки. Він похований на кладовищі для тварин. 7-річну вівчарку збила автівка 2014-го. Сусідка поставила йому пам'ятник за 6 тис. грн, встановила огорожу й столик. Висаджує на могилці квіти. Загиблого пса називає своєю найкоханішою дитиною. Хоча має двох повнолітніх синів і доньку-школярку.

Марина ІВАНЬКО

За останні 23 роки жодного разу не їв шашлик. Відвернуло в дитинстві. Тоді родичі чомусь любили смажити його кожного поминального понеділка. Ставили мангал посеред могил і готували. Змушували їсти з ними. Перестали до мене чіплятися в 13 років. Тоді на цвинтарі мене знудило. Дядько випустив шмат м'яса на могилу, струсив із нього землю й доїв.

Андрій ОСИПОВ

50 000 гривень віддав 90-річний Йосип Маслюк на встановлення пам'ятника Тарасові Шевченку в селі Соболівка Шполянського району на Черкащині. Гроші три роки відкладав із пенсії

До кінця року в Польщі працюватимуть два мільйони українців

Офіційно в Польщі зараз працюють 1,2 млн українців. До кінця року їх кількість збільшиться десь на 800 тис. Виїжджають здебільшого на півроку. Виконують сезонні роботи.

Раніше українці більше їздили у РФ. Але за останні два роки російський напрямок став непопулярний. Бо високі зарплати лишилися тільки в Москві й Сибіру. Значно вигідніше ­заробляти в Польщі.

Її громадяни їдуть працювати в Німеччину, Австрію, Ірландію. Тож вакансії є постійно. Крім того, більшість поляків позитивно ставляться до українців. У деяких містах є цілі квартали, де живуть наші громадяни. У Вроцлавському воєводстві створили класи, де викладають українською.

Олександр ОХРІМЕНКО, голова Українського аналітичного центру

Боротися з корупцією прибутково

Боротьба з корупцією в нинішніх реаліях стала прибутковим електоральним промислом для частини політиків. Також – для так званих громадських активістів, які планують потрапити у владу чи отримують дохід у профільних проектах західних донорів. Усіх їх цікавить максимальний публічний резонанс.

Водночас для влади антикорупційна реформа зі створенням лінійки нових інституцій – симулятор. Він дозволив поставити плюсик, але не змінив нічого. На виході – багато галасу і нульовий ефект у боротьбі з корупцією.

Михайло БАСАРАБ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

На день народження хлопець повів у тераріум. Подарував маленьку змію. Мовляв, я на неї схожа. Наступного дня купила йому папугу. Сказала, що багато розмовляє. За тиждень змія з'їла птаха.

Аліна, 25 років

20 років працювала на швейній фабриці. У 45 все кинула і поїхала на Аляску сортувати рибу. За два роки заробила на квартиру й повернулася. Шити більше не хочу.

Наталія, 48 років

 

Знайомий узяв на прогулянку 12-місячного сина і зайшов у бар. Повернувся додому й ліг спати. Прокинувся від криків дружини – сина вдома не було. Міліціонери знайшли візок пізно ввечері й передали дитину службі опіки. Відтоді товариш не п'є – вже понад 20 років.

Світлана, 35 років

Батько ридав, коли дивився як Володимира Жемчугова після звільнення з полону зустрічала дружина. Каже, чоловік без рук і очей, а вона все рівно любить його. Мати кинула тата дев'ять років тому. Бо через цукровий діабет йому до коліна ампутували ногу.

Вікторія, 36 років, Харків

Зараз ви читаєте новину «Уламками метеорита стелять дорогу на Вінниччині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі