четвер, 01 лютого 2018 19:16

Укрзалізниця дозволила купувати квитки з пересадками

Понеділок, 22 січня, 8:16

Колона з жовтою стрічкою рушає з лівого берега Дніпра столичним мостом Патона, щоб з'єднатися з людьми, які несуть із протилежного боку синю частину прапора.

Акція з нагоди Соборності України триває в одинадцяте. Цього дня виповнюється 99 років з підписання Акта Злуки між Українською Народною Республікою та Західноукраїнською Народною Республікою. Учасники вигукують: "Слава Україні – героям слава!", "Одна, єдина соборна Україна!" Збираються до півтори тисячі людей.

79-річний Володимир Кривоніс стоїть із прапором УНР на мосту Патона.

– Із 1990-го не пропускаю жодну таку акцію, – каже. Згадує, що був знайомий із письменником і політв'язнем Василем Стусом. Той жив у будинку навпроти. – Треба в єдину крицю з'єднати всю країну. Щоб мій онук, названий Максимом Кривоносом на честь керівника козацько-селянських повстань XVII століття, жив у незалежній державі.

Машини, що їдуть мостом, протяжно сигналять.

За 20 хвилин колони з'єднуються, утворюючи 30-метровий синьо-жовтий стяг. Дехто втирає сльози, обіймаються. Після акції люди розбиваються на групки. Гріються чаєм із термосів.

– Нам треба завжди пам'ятати: східний сусід нікуди не дінеться. Мусимо мати сильну армію й економіку. Духу вистачить, – каже Анжела Фрейберчук, 61 рік.

Тримає плакат "1918–2018 – сто років поновлення незалежності". На плечах зав'язала прапор

  У Рахівському районі Закарпатської області знайшли родовище золота. Експерти кажуть, там може бути до 2,4 тонни цінного металу.  "Навіть у каламутному потоці свідомості можна зловити золоту рибку", – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У Рахівському районі Закарпатської області знайшли родовище золота. Експерти кажуть, там може бути до 2,4 тонни цінного металу. "Навіть у каламутному потоці свідомості можна зловити золоту рибку", – розмірковує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

47-річний Віктор Торговцев додзвонюється до матері в Донецьк. Обоє плачуть.

– Мама була без зв'язку з 12 січня. Тоді пошкодили оптоволоконний кабель під Оленівкою. Зник навіть місцевий оператор "Фенікс". Мама має три мобільних карточки – колишній UMC, "Водафон" і "Фенікс". Панікувати почав, коли за добу на жоден не додзвонився. Мама напівлежача. Кілька разів на тиждень до неї приходила сусідка. Рвався їхати в Донецьк. Хлопці не пустили – бо числюся у чорних списках бойовиків.

Знайшов колишнього сусіда. Він воює на боці сепаратистів, але за подвійну плату погодився передати матері продукти й ліки.

19 січня українські оператори відновили зв'язок у Луганську та частково – у Донецьку.

– Мама так і не з'являлася на зв'язку. Вирішили, пройду блокпост під чужим іменем. Паспорт знайшли. О 8:15 отримав повідомлення, що мама – в мережі. Перше, що сказала: хоче в Україну. До того кілька років не погоджувалася на переїзд.

Полтавка 42-річна Наталія Базирева зупиняється після півгодинної пробіжки на вул. Сковороди. Переводить подих, розстібає спортивну куртку. Пробігла 5 км. Хоче схуднути на 15 кг. Зараз важить 75. Вісім місяців тому мала 90.

– Це при зрості 160 сантиметрів, – Наталія купує в кіоску зелений чай без цукру. – Через надмірну вагу почали боліти коліна. Лікарі виявили артроз. Порадили терміново худнути. Почала зі швидкої ходи. Поступово додала темп. Перейшла на правильне харчування. І маю результат – мінус 15 кілограмів. Коліна перестали боліти.

Наталія щодня пробігає від 5 до 10 км.

– Добре, лишайся вдома. Будеш мене охороняти, – говорить 33-річна Інна Васильченко синові Миколі, 8 років.

Напередодні її побив чоловік 34-річний Сергій. Хлопець боїться лишати матір саму.

– Коли виростеш, синку, ніколи не ображай дружину, – плаче Інна. У неї синці на носі й під оком.

Одружені 10 років. Сергій почав піднімати руку після народження сина.

– Підозрює, що дитина не від нього. Хоча вони з Миколкою дуже схожі. Дістав своєю ревністю. Вона засліплює йому очі, особливо, коли вип'є. Якось і руку мені зламав, бо здалося, що усміхнулася таксисту.

Сергій просить вибачити. Обіцяє більше не пити.

82 694 євро зібрали в Литві під час благодійного концерту "Разом до перемоги" 15 січня. Захід організували для допомоги українським військовим та українцям, постраждалим від російської агресії

5 000 000 доларів виграла в лотерею емігрантка з України 46-річна Оксана Захарова, яка живе у штаті Нью-Джерсі, США. Виграш виплачуватимуть частинами. Протягом 19 років – по $260 тис.

"Ультиматум Заходу щодо антикорупційних судів свідчить: період "гроші в обмін на обіцянки реформ" стрімко завершується", –

Петро ОЛЕЩУК, політолог

Мені 36. Досі незаміжня. Рік тому поїхала до бабки в забите село. Вона накрила рушником, читала молитви. Сказала, що мені пороблено на самотність. За 200 гривень продала настоянку, щоб "зняти порчу". Запевнила, що там трави і секретний інгредієнт. Пити треба півроку. Я витратила на зілля 4 тисячі гривень. Після нього могла спати по 15 годин. Бабка казала, що так виходить порча. Жоден чоловік у моєму житті так і не з'явився. Я понесла настоянку в лабораторію. "Секретним інгредієнтом" виявилося снодійне. Коли сказала про це ворожці, вона вдала, що вперше мене бачить.

Галина САМОХАТЬКО

У спадок від діда дісталася хата на далекому хуторі. Він перед смертю забажав, щоб її не продавали. Там можна жити, але тяжко добиратися до міста. Вирішила таки продати. Кілька тижнів там ночувала, доводила хату до ладу. У шафі біля дідового ліжка знайшла конверт із 50 тисячами гривень. Стало соромно. Будинок зняла із продажу. Купила машину. Тепер їжджу нею на хутір.

Галина ПРИЙМАК

Укрзалізниця дозволила купувати квитки з пересадками. Їх продаватимуть, якщо немає прямого сполучення. Буде вказана станція пересадки й час очікування.

Порошенко не хотів визнавати російську агресію

Основне завдання ухваленого 18 січня закону про деокупацію – правове визначення факту збройної агресії РФ і окупації нею окремих районів Донецької і Луганської областей та Криму. Росія відповідно до міжнародного права відповідатиме за ситуацію там зараз, а також – за завдані збитки після звільнення цих територій.

Це не перший законопроект про окупований Донбас. Віце-спікер Оксана Сироїд запропонувала подібний ще 2015-го. Згодом на його основі підготували документ за участю громадськості та представників міністерств та відомств. Вписали дату початку агресії – 20 лютого 2014 року. Пізніше з'явився проект Петра Порошенка.

Тривалий час Адміністрація президента чинила шалений опір ухваленню такого документа. Представники команди Петра Олексійовича заперечували факт окупації частини Донбасу, вигадуючи ті чи інші правові поняття для цієї ситуації. Порошенко протидіяв визнанню російської агресії й окупації ОРДЛО. А потім раптом поміняв позицію.

Цей закон суперечить "мирному плану" президента і Мінським домовленостям. Вони базувалися на тому, що на Донбасі – внутрішній конфлікт за якоїсь незрозумілої участі Росії. Адже визначає: тамтешні "ополченці" – це не терористи, сепаратисти чи бойовики, а нерегулярні підрозділи армії РФ.

Михайло БАСАРАБ, політолог

 

Розлучилася через півроку після весілля. Продала обручку й купила квиток до Парижа. Під час подорожі познайомилася з французом. На другий день сказав, що любить, покликав заміж. Погодилася. Виховуємо двох спільних дітей.

Олена, 38 років, Київ

14-річна донька подруги торік народила дитя й викинула з вікна. Сподівалась, малюка затягають собаки. Поїхала на море. З батьком дитини відновила стосунки.

Наталія, 37 років, Козятин Вінницької області

Товариш третій рік на заробітках у Чехії. Недавно дружина йому зізналася, що вагітна, не від нього. Друг на місяць запив. Потім пробачив її й забрав до Чехії.

Олег, 28 років, Кременчук на Полтавщині

Зараз ви читаєте новину «Укрзалізниця дозволила купувати квитки з пересадками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі