четвер, 27 жовтня 2011 15:44

У Києві з'явилися дорожні знаки з антивладними попередженнями і закликами

 

Понеділок, 24 жовтня, 16.35

- Забери руки от нее! - кричить чоловік із натовпу журналістів, які оточили російського актора Олександра Баширова в столичному кінотеатрі "Київ". Той мацає за груди дівчину в джинсах, притискає її до дверей. Від нього тхне спиртним. Баширов щойно дав прес-конференцію.

- Я бухаю и я - натурал. Конечно, это мерзко и не модно, - каже актор. До столиці приїхав представляти фільм "Байдужість" російського режисера Олега Флянгольца. Матеріал відзняли 1989-го. Доробити стрічку вдалося тільки зараз. У ньому Баширов разом із Федором Бондарчуком виконують головні ролі.

Фільм - чорно-білий, про молодих людей 1960-х, які п'ють горілку й люблять жінок.

На цьогорічній "Молодості" робота Флянгольца бере участь у конкурсній програмі повнометражних фільмів. Також за головні призи фестивалю змагаються короткометражки та студентські кінодебюти. Фестиваль відкрили 22 жовтня стрічкою поляка Єжи Гофмана "Варшавська битва 1920". Режисер представив її особисто й провів майстер-клас для молодих колег

А в цей час:

Депутати житомирської міської ради приймають рішення виділити з бюджету 600 тис. грн на службову машину своєму голові "регіоналу" 42-річному Володимиру Дебою. Ці гроші він просив на нове авто ще з весни. Але тоді їх не дали. Зараз мер їздить на Skoda Octavia, яка має понад 300 тис. км пробігу.

У кафе "Атлант" у селищі Семенівка Полтавщини за столом збираються батьки загиблих місцевих юнаків. Стиха розмовляють, плачуть. Діти розбилися вночі. Їхали у вісьмох у Skoda Octavia, врізалися в КамАЗ, що стояв на узбіччі в містечку Глобине  сусіднього району. Серед них - п'ятеро футболістів місцевого клубу "Атлант", двоє уболівальників та водій, 26-річний Олексій Книш, син голови Семенівської районної адміністрації.

- У ту хвилину як сталася аварія, дружина Люба прокинулася. Така туга й тривога заїли, не могла очей зімкнути, - каже Валерій Книш, батько загиблого. - Мене ледь добудилася. На ніч напився ліків, бо тільки інфаркт переніс. Каже, пішли Альошу шукати, щось недобре сталося. Ходили вулицями до ранку. Десь о шостій подзвонили з міліції. Аварія сталася за 400 метрів від хати моїх батьків.

Перед загибеллю хлопці святкували перемогу в першості юнацьких команд області. Олексій Книш мав розвезти їх по домівках.

Львівський археолог Назар Войтович, 29 років, розглядає на столі 95 монет часів Австро-Угорської імперії. Нікелеві гроші із зображенням цісаря Йосифа І вкриті зеленим нальотом. Номіналу не видно. Дев'ять срібних монет по кроні та три бронзові по 20 крон - чисті, блискучі. Вранці один із працівників археологічної служби знайшов у стіні будинку на розі вулиць Краківська та Вірменська скарб, загорнений у зотлілу тканину.

- Третій рік ведемо розкопки на цій ділянці, - розповідає Назар Войтович - Дійшли до глибини 5 метрів, а знаходили лише уламки ножів та черепки. А тут - монети. Заховали їх перед Першою світовою війною.

- У Львові на ринку Вернісаж можна такі купити від 15 до 50 гривень. Їх не вважають старими - всього 100 років, - пояснює історик Ілько Лемко, 60 років. .

Марія Бондарчук, 28 років, стоїть за прилавком ювелірного магазину на вул. Галицькій у Івано-Франківську. Вітрину з прикрасами розглядає єдиний відвідувач. Він одягнений у болоньєву чорну куртку. На голові плетена шапка. На вигляд років 22. Просить показати масивні золоті ланцюжки. Різко вириває із рук продавщиці й кидається до вхідних дверей. Жінка блокує їх. Кричить і тікає у підсобку, зачиняється. За 3 хв. прибувають охоронці, відчиняють двері, скручують молодика й викликають міліцію.

Що світ дізнався про Україну за тиждень

Українська емігрантка в італійському місті Болонья отримала право безкоштовно пройти курс хіміотерапії. Галина Бугера працювала там нелегально. Захворіла на рак, їй зробили операцію. Заплатити за неї 4 тис. євро українка не змогла, бо зараз безробітна. Болонський суд постановив, що кожна людина на території Італії, незалежно від статусу, має право на невідкладну медичну допомогу. "Це історичний прецедент", - заявляють адвокати Галини. Італійці створили фонд, де збирають гроші на подальші операції, повідомляє 20 жовтня газета La Repubblica.

Цьогорічну різдвяну ялинку до Ватикану привезуть з України. 30-метрове дерево доставлять із Закарпатської області. Вперше українська ялинка буде символом католицького різдва на площі Святого Петра в Римі. Традицію привозити щороку їх із іншої країни запровадив попередній Папа Іван Павло ІІ 1982-го, пише 21 жовтня польська Rzeczpospolita.

77-річний українець переміг у конкурсі з поїдання вареників і невдовзі помер. Іван Мендель з'їв 10 вареників за півхвилини, вигравши банку сметани. Змагання відбулися у місті Токмак Запорізької області. Вареники дуже популярні в цій колишній радянській республіці, найчастіше їх наповнюють сиром, грибами або вишнями, розповідає британська The Telegraph.

 

У Києві з'явилися дорожні знаки з антивладними попередженнями і закликами. На них написи: "Міліція вбиває", "Обережно, чиновники на дорогах", "Досить терпіти владну гниль". Організатори акції з Чорного комітету кажуть, що скоро встановлять такі в інших містах України.

Одеські медики з Національного університету ім. Мечникова розробили ліки від стресу й метеозалежності на основі шкірки чорного винограду. Препарат пройшов фармакологічні випробування.

У столичному метро незабаром з'явиться Wi-Fi мережа. Київська міська адміністрація видала відповідне розпорядження.

Із листопада українці їздитимуть до Бразилії без віз. Перебувати там можуть до 90 днів.

 

"Наприклад, ви їдете вздовж фабрики "Рошен", а станція називається "Петро Порошенко сабвей стейшн". Це і запам'ятовується, і служить найкращою рекламою. Тож, думаю, фінансово спроможні українці зможуть таким чином реалізувати амбіції та увіковічнити свої імена"

Борис КОЛЕСНІКОВ, міністр інфраструктури, про те, що назви станцій метро треба продавати  компаніям і приватним особам

"Я не розумію логіки тих, хто зараз диригує не тільки судовими, а взагалі процесами управління в державі. Мені здається, що йде політика на самознищення себе при владі. Бо якщо знищується держава, то і той, хто при владі, теж знищується"

Юрій КЮЧКОВСЬКИЙ, нардеп-"нунсівець", про нинішню українську владу

 

504

фото губернатора Черкащини Сергія Тулуба на 188 сторінках надрукували у книжці-фотоальбомі "Рік поступу. Черкащина крокує вперед". Примірники роздали в районні державні адміністрації.

2 600 000

людей з обмеженими можливостями живуть в Україні. Із них мають роботу 13%, за даними звіту організації Human Rights Watch. У Міністерстві праці та соціальної політики кажуть, що працює майже кожен четвертий інвалід.

 

 

Суддя:

- Тиша в залі! Хто ще раз вигукне: "Геть суддю!" - покине зал суду.

- Геть суддю.

- Обвинувачений, вас це не стосується.

- Діду Вікторе, а чому про одних людей говорять, що вони досягли чогось, а про тебе: важке дитинство, але ти - добився?

- Ну ось дивись, онучку. Якщо ти побачив високо на дереві яблуко, поліз за ним і зірвав, то ти його досяг. А якщо відлупцював молодшого брата й відібрав у нього яблуко - значить, добився.

На запитання  "Коли ви відчули найбільший емоційно-культурний підйом і насолоду?" - олігархи в один голос відповіли: "На дні народженні президента Януковича, коли виступала Монсеррат Кабальє. Такого виконання "Володимирського централу" ми ще не чули".

 

Зараз ви читаєте новину «У Києві з'явилися дорожні знаки з антивладними попередженнями і закликами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі