середа, 05 жовтня 2016 18:50

Суддів ховатимуть державним коштом

Субота, 24 вересня, 15:58

Харків'янин 34-річний Дмитро Ордець перераховує у квартирі 760 тисяч гривень. Щойно продав приватному колекціонеру 17 старовинних ікон. Знайшов їх два місяці тому в будинку померлої прабаби.

– Баба Марія була набожною. Щонеділі ходила до церкви, ночами молилася вдома. Жила скромно. У хаті жодного разу не робила ремонт, їла тільки пісне. Свої ікони показувала мені лише раз. Говорила, що частину забрала з міських церков, які трощили комуністи. Інші дісталися у спадок від батьків. Ховала їх у коморі, яку замикала. Боялася, що вкрадуть, – розповідає Дмитро. – Померла 95-річною від серцевого нападу. За тиждень після похорону ми з жінкою розбирали прабабині речі. Згадав про ікони. Повиносив їх із комори. Витер від пилу, привіз додому. Згодом показав товаришу – він колись працював в антикварному магазині. Він умовив продати, зв'язався з колекціонером. Той приїжджав кілька разів з експертом. Виявилося, образам до 140 років. Не знаю, яка ікона була найдорожчою. Гроші запропонували за всі. Згодився.

Автор: укрінформ
  Учасники мотошоу Chayka Champions Race-2016 показують трюки на спортивних мотоциклах. 24–25 вересня понад 50 учасників виступали на автодромі ”Чайка” у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Визначали найсильнішого у швидкісних заїздах. Квиток на два дні заходу коштував 120 гривень
Учасники мотошоу Chayka Champions Race-2016 показують трюки на спортивних мотоциклах. 24–25 вересня понад 50 учасників виступали на автодромі ”Чайка” у селі Петропавлівська Борщагівка під Києвом. Визначали найсильнішого у швидкісних заїздах. Квиток на два дні заходу коштував 120 гривень

А в цей час:

– У житті в мене більше не допросишся машини! Навіть у заповіті її не залишу! – кричить дніпровець 46-річний Віктор Мальченко сину Святославу, 22 роки.

Напередодні хлопець узяв покататися батьковий Ford Focus. Розбив передні фари і бокове дзеркало, на капоті – вм'ятина.

– Пару тижнів тому син отримав права. Зразу попросив авто. Але я наполіг, щоб кілька днів поїздив зі мною, – говорить ­Віктор. – Півтора тижня катався з ним по вечорах. Проблем не було. Дозволив брати машину, коли вона не потрібна мені. Узяв учора ввечері. Пояснив, що їздив до друзів за місто. На ґрунтовій дорозі злетів у кювет і вдарився об дерево. Додому авто дотягли знайомі. Святослав обіцяє поремонтувати Ford. Але я порадив збирати гроші на свою машину. Цю вже не дам.

Вінничанин 38-річний Ігор Дорош виганяє з квартири співмешканку Руслану, 27 років. Дізнався, що вона потай поїхала провідати в тюрму товариша. Той сидить за шахрайство.

– Руслана казала, що їде до дядька. Нібито він хворіє. Жалів її, бо вона – сирота з багатодітної сім'ї. Очі мені відкрила її сестра. Їздила з нею на побачення в тюрму. Показала фото тієї зустрічі, – розказує Ігор. – Я скипів. Щойно її побачив – схопив за барки й виволік на сходи. Вона вибачалася.

Разом пара прожила три місяці. Чоловік з'ясував, що від першого шлюбу жінка має 2-річного сина. Його виховують колишній чоловік і свекруха.

– Руслана наполягала, що нам треба одружитися. Добре, що не зробив цього, – говорить Ігор Дорош.

Киянка 25-річна Вікторія Левченко вибігає з ресторану в центрі міста. Спускається в метро. Викидає у сміттєву урну букет троянд.

– Два місяці переписувалися з Ахмадом із Туреччини. Він кілька разів пропонував приїхати до нього у Стамбул. Обіцяв оплатити переліт і проживання. Відмовлялася. Сказала, що не поїду, поки не побачу його в Києві. Сьогодні зранку він написав, що прилетів і дуже хоче побачитися. З перших хвилин зустрічі наполягав, щоб залишилися на ніч. Дочекалася, коли піде в туалет, і втекла, – каже Вікторія.

Позаторік вночі викликала машину доїхати додому з клубу. За кілька кварталів до будинку шофер звернув у парк. Зупинився в безлюдній зоні, кинувся стягувати з мене ліфчик, труси. На мої крики не зважав. Зупинився тоді, коли почала плакати. Гидував жінками, які ревуть.

Олена ЯЩЕНКО

Тиждень майже щоночі снилася покійна мати. Казала одне речення: "Лікуйся, бо часу мало". Злякалася, пішла в поліклініку. Обстеження показало у грудях доброякісну пухлину. Її видалили. Лікар сказав: якби затягла – отримала б рак.

Світлана ІВАНЕНКО

  Міністерство фінансів запропонує Верховній Раді ухвалити закон про легалізацію грального бізнесу.  ”Гравець, пам’ятай: разом із рулеткою обертається Фортуна, яка весь час намагається повернутися до тебе спиною”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Міністерство фінансів запропонує Верховній Раді ухвалити закон про легалізацію грального бізнесу. ”Гравець, пам’ятай: разом із рулеткою обертається Фортуна, яка весь час намагається повернутися до тебе спиною”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

6008 старих автомобілів завезли за зниженою акцизною ставкою за останні два місяці з Європи в Україну. Власники машин заплатили за оформлення біля 270 млн грн. Закон про зниження акцизного збору на європейські автомобілі не пізніше 2010 року випуску набув чинності з 1 серпня. Вартість акцизу для авто з об'ємом двигуна 1–1,5 л становить близько 100 євро.

"Відновлення житла у зоні АТО має відбутися за рахунок Росії. Вимагатимемо компенсації за все, що натворили в Україні"

Павло ЖЕБРІВСЬКИЙ, голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації

Суддів ховатимуть державним коштом. Оплачуватимуть кремацію, організацію похорон, встановлення пам'ятника, відправлення або перевезення тіла з-за кордону. Кошти виділятиме суд, у якому працював покійний, або територіальне управління Державної судової адміністрації.

651 автомобіль Mitsubishi Outlander передасть Національній поліції Японія. Вартість машин – 956 млн грн. Вони мають посилену раму і двигун, який споживає менше палива за подібні автомобілі. Це дозволить поліцейським економити на бензині до 330 млн грн на рік.

Чотири картини художників ХVII–ХVIII ст. Україна повернула Нідерландам. Полотна викрали з музею міста Горн 2005-го. Торік у серпні українські ­силовики знайшли їх в одному з будинків поблизу Донецька. Ще 20 картин і 100 срібних предметів продовжують шукати.

Без реформ долар підніметься до 30 гривень

Гривня перебуває на стадії девальвації. Транш від Міжнародного валютного фонду здатен лише призупинити процес. Побудована на кредитах економіка не може бути стабільною. Вирівняти курс могли б інвестиції. Але щоб вони потекли в Україну, потрібні реформи. Якщо повільно виходитимемо з кризи, то курс долара буде на рівні 27–28 грн. Якщо тупцюватимемо на місці, долар підніметься до 30 грн. Це прогноз на наступну зиму.

Олексій КУЩ, радник президента Асоціації українських банків

Ахметов намагається догодити і Києву, і Москві, і терористам

Рінат Ахметов утримує ключові енергетичні об'єкти держави. Продовжує впливати на політику, корумпувати народних ­депутатів, урядовців, місцеву владу. При цьому підтримує нормальні стосунки з президентом, прем'єром, ключовими міністрами.

Він – гангстер, якому вдалося легітимізувати себе, стати респектабельним бізнесменом. Веде політику "і вашим, і нашим". Цього не змінила навіть війна. Тепер намагається догодити не лише росіянам і українській владі, а й терористам.

Сергій ІВАНОВ, блогер, колишній прокурор

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Родичі засадили гектар картоплею. Зібрали врожай, склали у льох. Хотіли продати й купити машину. Половину врожаю хтось украв. Купили скутер.

Іван, 47 років, Суми

Якось прийшов на побачення "наосліп". У парку сиділа моя двоюрідна сестра. Розсміялися. Подарував їй квіти й подалися разом вибирати подарунок бабусі на день народження.

Ігор, 26 років, Полтава

 

Чоловік виграв у карти 25 тисяч доларів. Зробили капітальний ремонт у будинку, купили машину. Він пообіцяв більше не грати. Але за рік програв удвічі більшу суму. Прийшлося продавати дім і авто. Після цього подала на розлучення. Часто бачу, як спить на вокзалі.

Вікторія, 27 років

Педіатр сказала, що роздобула для нашої дитини необхідні ліки. Мовляв, це було складно і затратно. Попросила заплатити кілька тисяч гривень. Невдовзі чоловік познайомився з головним лікарем. Той сказав, що ці ліки прийшли їм безкоштовно. Педіатра пообіцяв звільнити.

Маргарита, 28 років, Кременчук Полтавської обл.

Тітка судилася за квартиру двоюрідної баби з її далекими родичами. Заплатила судді 7 тисяч доларів. Але програла. Адвокат потім зізнався, що її конкуренти дали на тисячу більше. Суддя відмовився повертати гроші.

Тетяна, 25 років

Фанатів від Андрія Шевченка, коли він грав у "Динамо" й "Мілані". Вдома обклеїв плакатами всю кімнату й коридор. Але коли він завершив кар'єру і пішов на вибори з Королевською – зірвав усе. Відчуття – наче в душу плюнув. Через це не дивлюся і матчі національної збірної.

Сергій, 32 роки

Зараз ви читаєте новину «Суддів ховатимуть державним коштом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі