четвер, 13 січня 2011 13:54

Щоб ти дожив до 2042 року!

Після свят ще раз перечитую повідомлення на мобільний. Ось шість однаковісіньких - про смачну кутю й гучну коляду. Прийшли з різних міст. Певно, приятелі передавали їх естафетою.

Ось жартівлива засторога перед похмільним синдромом:

"В пошуках білого кролика

Сядеш до білого столика,

Білої вип'єш горілочки -

І замість кролика

Явиться білочка!"

А ось - привітання з усіма празниками в році: "Сто благословень, в душі - добро, а в серці - мир, в стодолі - збіжжя, а домі - стіл. А на тім столі - чарчина, паска, міцненький хрін і смачна ковбаска". Отак щойно Христос народився - і вже воскрес!

Три роки тому його мати наполягла купити однокімнатну квартиру

А мого приятеля Віталія друзі вітали на кілька десятків років наперед. Надсилали скромне побажання: "Щоб ти дожив до 2042 року!"

Можливо, на той час Україна ввійде у двадцятку розвинутих держав, не буде віз у Європу, а з Криму навіть виведуть російський Чорноморський флот. Але Віталій чекає не на це. Три роки тому його мати наполягла купити однокімнатну квартиру у Львові. Тоді був пік цін на нерухомість, і більшу частину з 68 тисяч доларів Віталій узяв кредитом на 35 років. Останню ренту в 700 доларів віддасть саме 2042-го.

- Це він із банком розрахується, а є ще ми, - кажуть Віталієві друзі, які за останні три роки стали його міні-кредиторами.

Сім'ї у нього нема. І тепер навряд чи буде. Бо якій жінці потрібен чоловік, в якого півжиття у кредиті.

Зараз ви читаєте новину «Щоб ти дожив до 2042 року!». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі