пʼятниця, 29 січня 2016 15:11

Що з вами траплялося в громадському транспорті?

Онлайн-петицію проти сексуальних домагань у громадському транспорті розмістила 23-річна киянка Марічка Критенко. Розпочала кампанію після кількох випадків домагань до неї в метро.

"Хлопець тинявся вагоном туди-сюди. Ніяк його не провокувала, бо дивилася в телефон. Він спочатку став упритул, а потім мене обмацав. Зробила голосно зауваження – нуль реакції. Вийшла з вагона й розплакалась. Іншим разом приставав 30-річний чоловік. На моє обурення сказав: "Хочеш – удар мене". В обох випадках за мене ніхто у вагоні не заступився", – розповідає Марічка.

Ми запитали читачів: що з вами траплялося в громадському транспорті?

 

Вранці у метро пристав чоловік, акцентував увагу на моєму декольте. Пасажири не реагували, навіть коли голосно сказала йому відчепитися. Дехто посміхався. Довелося вийти й сісти в наступний поїзд. З того часу не одягаю красиві речі, коли йду в місто сама.

Анна МАКСИМЕЦЬ, 32 роки, менеджер із продажу, Київ

Маршрутка зупинилася навпроти вітрини магазину "Меблі". Там була відбита перша літера й 7-річна дівчинка на весь автобус запитала в матері: що таке "еблі?" Жінка взяла доньку за руку й вийшла.

Світлана СПІРАНСЬКА, 30 років, домогосподарка, Вінниця

Увечері в маршрутці побачила, як у жінки з сумки витягують гаманець. Підійшла і вдарила злодія по голові своєю сумкою. Чоловіки в автобусі заламали його й викликали міліцію.

Анастасія ТАТАРИНОВА, 29 років, бухгалтер, Київ

Знепритомніла, бо дуже впав тиск. Ніхто не допоміг подрузі мене підняти. А потім ніхто не поступився місцем, щоб сіла.

Вікторія ЧЕШКОВСЬКА-БРОВЧАК, 29 років, хореограф, Вінниця

У метро зайшла тітка з великими сумками – мабуть, торгувала на базарі. Стала біля дверей, обличчям до виходу. Тоді нахилилася поставити сумки, а капюшон її пальта затиснуло дверима. Їхала так до наступної зупинки.

Наталія ЯРМОЛОВИЧ, 35 років, керівник танцювального колективу, Харків

Дуже неприємні спогади з того часу, як була вагітна. Заходжу в трамвай, а чоловіки й жінки відвертаються до вікна і вдають, що не помічають мене. Якось поступився місцем дідусь і наполягав, щоб я не стояла. Молоді люди, які їхали з інституту, сиділи й реготали на весь трамвай з тієї ситуації.

Наталія ПЕРВАК, 31 рік, у декретній відпустці, Вінниця

У тролейбусі чіплявся чоловік. Коли вийшов – вирішила його сфотографувати. На мене почав кричати другий: не треба псувати людині життя, бо, може, вона хвора. Решта мовчали. Я йшла вулицею й ревіла.

Олена ЩЕРБИНА, 36 років, Київ

Навесні приїхав на роботу з величезною плямою від мазуту на кишені. Перебилося від замка задніх дверей маршрутки.

Олександр РУДЬ, 31 рік, юрист, Чернігів

Зараз ви читаєте новину «Що з вами траплялося в громадському транспорті?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі