пʼятниця, 24 червня 2016 13:05

Росія зупинила будівництво Керченського мосту

Субота, 11 червня, 10:15

Львів'янка 35-річна Мирослава Холявка виносить сміття з будинку на вулиці Шараневича. Правою рукою затуляє ніс. Зо 2 хвилини шукає, куди покласти пакет. Але сміттєві урни забиті. Навколо них теж немає місця. Непотріб із контейнерів не вивозять два тижні. Комунальники перестали це робити через закриття Грибовицького сміттєзвалища.

– 10 років живу в цьому районі, а таке жахіття бачу вперше. У квартирі не можемо відчинити вікна – з вулиці йде сморід, мухи залітають. Чоловік учора повертався з роботи, то біля дому щура помітив. Вуличні собаки й коти збігаються, – розповідає Мирослава.

У неї двоє дітей – 10-річна Анастасія та Михайло, 7 років. Обох відвезла до батьків у село, за 30 кілометрів від Львова.

У малого на щоках почали червоні цяточки з'являтися. Скоріш за все, це алергія. Але злякалася, аби не було інфекції. З батьками домовилася, що діти побудуть місяць чи два. Поки ж Львів помаленьку перетворюється на великий смітник.

Наступного дня Мирослава з чоловіком Андрієм купують в аптеці захисні маски. Надворі їх надягають.

– Найцікавіше, що з паралельної вулиці непотріб зник. А в нас ніхто його й далі не забирає. Якщо так нічого і не вирішиться – підемо у відпустки. Хоча планували їх на липень.

Автор: УНІАН
  Уболівальники дивляться гру між збірними командами України та Німеччини на Поштовій площі в Києві 12 червня. Футболісти змагалися в рамках групового турніру чемпіонату Європи, який проходить у Франції. Українці програли – 0:2. Фан-зона на Поштовій площі займає 7,5 тисячі квадратних метрів. Матчі турніру там транслюють на двох великих екранах. Одночасно поєдинки можуть дивитися шість тисяч глядачів
Уболівальники дивляться гру між збірними командами України та Німеччини на Поштовій площі в Києві 12 червня. Футболісти змагалися в рамках групового турніру чемпіонату Європи, який проходить у Франції. Українці програли – 0:2. Фан-зона на Поштовій площі займає 7,5 тисячі квадратних метрів. Матчі турніру там транслюють на двох великих екранах. Одночасно поєдинки можуть дивитися шість тисяч глядачів

А в цей час:

Харків'янин 29-річний Валерій Сухенко виносить шкіряне комп'ютерне крісло з квартири сусіда. Ставить у своєму помешканні.

– Місяць тому Сергій сказав, що виїжджає з України в Польщу. Наче там якихось родичів має і вони запросили до себе. А сьогодні вранці подзвонив у двері й говорить, що продав свою двокімнатку і в понеділок заїдуть нові господарі. Має чимало нових і дорогих меблів, хоче роздати їх. Мені та сусідці з нижнього поверху запропонував узяти все, що хочемо. Бо з усього під'їзду з нами найбільше дружив, – каже Валерій. – Я взяв майже нове комп'ютерне крісло, скляний кухонний стіл і невелику шафу-купе. Підрахував: коштують близько 20 тисяч гривень. Сусідка взяла комп'ютерний стіл і м'який куточок.

– Усе літо тепер просидиш у мене в кімнаті на замку! Ніяких гульок! – кричить полтавка 38-річна Ірина Корнієнко на сина 14-річного Максима.

Його добу не було вдома. Посварився з батьками, бо не дозволяли зустрічатися з 18-річною дівчиною. Утік до неї ночувати.

– Максим виглядає набагато старшим. З цією Мариною десь у місті познайомився. Коли розповів, що хоче з нею зустрічатися, – була у шоці. Кажу: ти ще малий, щоб про таке думати, – розповідає Ірина. – Та й дів­чина виявилася нікчемною – курить, п'є. Батьки її весь час на дачі, то в квартирі одна живе. Ото Максим до неї і втік. Обривала його мобільний і просила, щоб вернувся. Він кидав слухавку. Вернувся, коли написала повідомлення, що подам у поліцію на його дівчину за розбещення неповнолітніх. Тепер із чоловіком слідкуватимемо, аби з квартири не виходив. А наприкінці червня відвезу до батьків у Рівненську область.

Могилу прадіда у селі хотіли знести, насипати зверху землі й ховати на тому місці інших людей. Ми цілими днями чергували біля могили. Потім пригрозили голові сільради позовом у суд. Нас підтримали більшість селян. Старі поховання не зачепили, а нове кладовище відкрили на полі, де раніше садили буряк.

Олена ГАЛЬЧЕНКО

Коли відзначали 2 роки доньці, вона не злазила з рук мого троюрідного брата. Обнімала його і цілувала. Хоча до цього – боялася до нього навіть підходити, хоч і бував у нас щотижня. Коли брат ішов зі свята – донька розплакалася. А наступного дня він загинув в автокатастрофі.

Валерій ПОНОМАРЕНКО

Сусідське подружжя так облінилося, що перестали виносити пакети зі сміттям, а викидали їх на клумбу через балкон. На зауваження не реагували. Тиждень тому викинули на клумбу дохлого кота – і під'їзд зірвався. Десятеро людей увірвалися до сусідів у квартиру. Один чоловік мертвого кота поклав їм на кухонний стіл. Учора взнала, що сусіди виставили квартиру на продаж.

Оксана ІВАНЧЕНКО

Весілля з чоловіком зіграли на початку серпня. Доки більшу частину дня їздили по фотосесіях, у ресторані зекономили на електриці і не включили кондиціонери у залах з їжею. Усі салати, м'ясо і риба – скисли. Але гості мовчки їли, щоб не зіпсувати нам свято. Ми з чоловіком теж посоромилися сваритися з адміністрацією закладу. Думали, пронесе. Однак наступного дня п'ятеро родичів потрапили в інфекційну лікарню з гострим отруєнням. Шість років минуло, а досі не хочуть з нами спілкуватися.

Алла СЕМЕНЮК

  Петро Порошенко попросив французького президента Франсуа Олланда допомогти українським уболівальникам вчасно отримати візи для поїздки на чемпіонат Європи з футболу. У відповідь французи запровадили посилений режим надання віз у своєму консульстві в Києві. З початку року там видали 13 тисяч дозволів на поїздку. Для відвідин матчів континентальної першості візи взяли дві з половиною тисячі українців.  ”Якщо думаємо, що самі вибираємо видовища, то помиляємося. Це вони обирають нас”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Петро Порошенко попросив французького президента Франсуа Олланда допомогти українським уболівальникам вчасно отримати візи для поїздки на чемпіонат Європи з футболу. У відповідь французи запровадили посилений режим надання віз у своєму консульстві в Києві. З початку року там видали 13 тисяч дозволів на поїздку. Для відвідин матчів континентальної першості візи взяли дві з половиною тисячі українців. ”Якщо думаємо, що самі вибираємо видовища, то помиляємося. Це вони обирають нас”, – стверджує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Росія зупинила будівництво Керченського мосту. Роботи вела компанія "Стройгазмонтаж" мільярдера Аркадія Ротенберга. Останній платіж РФ перерахувала торік у грудні. Цьогоріч забудовник планував отримати 65,4 млрд руб – $1,022 млрд.

Понад тисячу військових зазнали ушкоджень чи загинули в зоні АТО через алкоголізм і необережне поводження зі зброєю. Частина скоїли самогубство, каже ­головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Фанати футбольного клубу "Металіст" звернулися з відкритим листом до Служби безпеки України. Закликають заборонити проводити домашні матчі донецького "Шахтаря" – у Харкові. Погрожують зривати їх. "Металіст" – через борги перед футболістами і тренерами – не виступатиме в черговому розіграші національної першості.

Жителі Горішніх Плавнів вимагають перейменувати місто на Святомиколаївськ. За цю назву проголосували на громадських слуханнях 8 червня. Назву Горішні Плавні для колишнього Комсомольська підібрав Інститут національної пам'яті. Бо до офіційного завершення декомунізації мерія міста не запропонувала свого варіанту.

Сили спеціальних операцій (ССО. – Країна.) – новий вид військ, що з'явиться в українській армії. Про це йдеться у затвердженому президентом Стратегічному оборонному бюлетені. Формування, оснащення і підготовка ССО проходитиме за стандартами НАТО. Досі мали три види військ – Сухопутні, Військово-морські і Повітряні сили.

463 тис. грн на місяць зароблятиме новий голова Укрзалізниці поляк Войцех Бальчун. Він очолив компанію 8 червня за результатами відкритого конкурсу.

"Не шкодую про рішення вивезти з України ядерну зброю. Але навряд чи Україна погодилася б на це, якби їй не запропонували гарантії безпеки (за відмову від ядерного статусу Велика Британія, США і Росія обіцяли ніколи не посягати на територіальну цілісність України. – Країна)", –

Вільям ПЕРРІ, міністр оборони США у 1994–1997 роках

"Окуповані території покинули не тільки люди похилого віку. Звідти виїхала велика кількість підприємців та інтелігенції. Тому після звільнення цих регіонів – ­можемо стикнутися з демографічною катастрофою", –

Георгій ТУКА, заступник міністра з питань окупованих територій

Новий склад Центрвиборчкому буде гірший за попередній

Більше половини кандидатів у головну виборчу комісію не мають досвіду роботи в цій сфері. Кілька прізвищ взагалі незнайомі. Пошукові системи не відповідають на запитання: хто ці люди. З професійної точки зору, новий склад Центрвиборчкому буде гірший за попередній.

Олексій КОШЕЛЬ, голова Комітету виборців

Влада спробує задовольнити апетити Коломойського і Боголюбова

Позаторік часто говорили, що тодішні "послуги" Коломойського із захисту держави згодом дорого коштуватимуть країні. І сьогодні він продовжує виборювати для себе все більші поступки й бонуси у видобувній сфері.

Кіпрські офшори Коломойського й Боголюбова вимагають виплатити їм $4,6 млрд. І мають великі шанси на успіх. Скоріше за все, влада спробує задовольнити апетити власників групи "Приват" – якщо не грошима, то приваб­ливими пропозиціями на газовому ринку.

Михайло ГОНЧАР, експерт з енергетики

15 000 000 євро коштуватиме проведення Євробачення в Україні наступного року, каже генеральний директор Національної телекомпанії Зураб Аласанія. Вартість цьогорічного конкурсу у Швеції становила близько 10 млн євро. Це найменше за останні 16 років

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Мачуха таємно від батька щодня зачиняла мене на 2 години в коморі. Коли я виросла, заперла її в льосі на дві доби. Батько був у відря­дженні. Коли випустила, то вона падала переді мною на коліна і просила прощення. Схудла на 4 кілограми.

Аліна, Кременчук на Полтавщині

 

Водій маршрутки вигнав із салону з 6-річною донькою. Бо вона зробила йому зауваження, що говорить по мобілці. Зупинився посеред дороги й наказав вийти. Ніхто з пасажирів не засту­пився. Поскаржилася в міськраду. Водія перевели на інший маршрут.

Ольга, Полтава

Віз 6-місячну вівчарку в потязі. Запхав її під сидіння – щоб не платити. Періодично давав у стаканчику воду і годував бутербродами. Коли виніс на вулицю, її нудило і хитало.

Іван, Харків

П'яний господар серед ночі виштовхав мене з квартири з 3-річною дитиною. Кричав, що дитя відірвало на кухні шматок шпалер. До ранку сиділи в під'їзді. Потім упросили дозволити забрати гроші й речі.

Олена, 31 рік

Три роки тому вийшла заміж за іракця й народила доньку. Коли Маргаритці виповнився рік – приїхала свекруха і сказала, що не визнає мене як невістку. Купила нам магазин одягу і вернулася в Ірак. Але пообіцяла: якщо народиться хлопчик, то заберуть його до себе. Тепер боюся вдруге вагітніти.

Вероніка, 22 роки, Вінниця

Подзвонив знайомий із Горішніх Плавнів і сказав, що другий тиждень п'є по-чорному. Не може сприйняти, що місто назвали по-­сільському. Порадив йому замість горілки випити отрути. Бо з такими ідіотами країна ніколи не зміниться.

Віктор, 24 роки

Зараз ви читаєте новину «Росія зупинила будівництво Керченського мосту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі