середа, 11 жовтня 2017 17:50

Росія збудує паркан між окупованим Кримом і Україною

П'ятниця, 29 вересня, 11:05

З пологового відділення Львівської обласної лікарні виходить породілля 12-річна Тетяна Лучишин. Ховається за спиною матері Олени, 31 рік. Вона тримає на руках новонароджену онуку, закутану в білі пелюшки.

– Дівчинка народилася здорова, за допомогою кесаревого розтину. Вага – 2,5 кілограма, – говорить Олена. – Відхилень у розвитку немає. Мабуть, назвемо її Діаною. Вдома до її приїзду все підготували. Раді, що вона в нас буде.

12-річна Тетяна навчається в шостому класі. Має п'ятьох братів. Найстаршому – 15 років, іншим – 10, 9, 4 роки і 8 місяців. Троє менших – у матері від другого чоловіка, з ним офіційно не одружена. Рідний батько дівчини помер від цукрового діабету.

Родина живе в місті Борислав Дрогобицького району на Львівщині. Вагітність Тетяни виявили працівники служби у справах дітей. Під час рейду по школах з'ясували, що вона довго не ходить на уроки. Направили на медичний огляд.

Тетяна Лучишин завагітніла від 18-річного сусіда

Автор: укрінформ
  Пам’ятна хода до 76-х роковин масових розстрілів в урочищі Бабин Яр відбулася в Києві 1 жовтня. Близько 200 людей пройшли містом із запаленими свічками. Захід завершився біля пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі
Пам’ятна хода до 76-х роковин масових розстрілів в урочищі Бабин Яр відбулася в Києві 1 жовтня. Близько 200 людей пройшли містом із запаленими свічками. Захід завершився біля пам’ятника Григорію Сковороді на Контрактовій площі

А в цей час:

– Ти гарніший, ніж на фотографіях, – каже полтавка 80-річна Олександра Переправа.

Обнімає свого чоловіка, харків'янина 82-річного Петра Якименка. Зустрілися вперше у Харкові. До цього п'ять років листувалися.

Познайомилися через оголошення в газеті. Не могли зустрітися, бо обоє погано ходять. Поселити їх разом вирішили діти.

– Я такої любові вже давно не бачила. Несила було дивитися, як мама мучилася, сльози лила над листами. Тому вирішили їх возз'єднати, зібрали її речі й привезли в Харків, – каже Галина Русанова, 53 роки, донька Олександри Пилипівни. – Таку подію треба гарно відзначити. Мама з собою пляшку домашньої наливочки привезла.

Чоловік від попереднього шлюбу має синів – 48-річного Сергія та на рік молодшого Івана. У жінки, окрім Галини, є донька Ганна, 44 роки. Всі діти з'їжджаються відзначати зустріч і познайомитися. Сидять за столом до пізнього вечора.

Дніпровець 31-річний Олег Думанський штовхає у груди двох чоловіків у центрі міста. Кричить, аби забиралися, бо викличе поліцію. Ті йдуть.

Вони чіплялися до студента з Нігерії 22-річного Етебо. Вимагали, щоб заплатив їм за перебування в Україні.

– Підпиті. Вирішили збити з іноземця гроші на горілку, – розповідає Олег. – Затиснули студента біля одного з під'їздів і погрожували. Просили 20 доларів. Перехожі не звертали уваги, хоча Етебо кілька разів гукав про допомогу. Я проїжджав машиною повз них. Побачив цю картину, зупинився. Не міг проігнорувати, бо в подібну ситуацію потрапляв сам, коли літав в Індію. Тоді мені допоміг перехожий.

Етебо дякує Олегові ламаною російською. Пропонує пригостити пивом. Олег відмовляється.

Киянка 39-річна Вікторія Терезюк відкриває у квартирі всі вікна. Клізмою збирає з підлоги у кухні краплі ртуті. Віником змітає залишки термометра. Його розбив син Ярослав, 16 років.

– Син увечері мав їхати до діда з бабою в село. Попросила, аби поміг їм по господарству, – каже Вікторія. – Йому дуже не хотілося. Зранку почав кашляти і вдавати хворого. Дозволила йому не йти в школу, хоча розуміла, що придурюється. Дала термометр. Він вирішив нагнати градусів. Додумався включити плиту й притулити до вогню кінець термометра. Він і лопнув. Ртуть бризнула на стіл, підлогу, потрапила за плиту. Яро­слав почав виправдовуватися. Мовляв, розбив випадково. Але я зразу все зрозуміла. Дурень. Тепер весь день прийдеться прибирати.

Увечері Вікторія з сином і чоловіком Віталієм їдуть у село. У квартирі лишають відчинені вікна.

  У проекті державного бюджету на 2018 рік передбачене зростання валового внутрішнього продукту на 3 відсотки. Цьому сприятимуть економічні та соціальні реформи, вважають у Міністерстві фінансів.  ”Благі наміри подібні до півнів, які обіцяють, що їхні кури нестимуть золоті яйця”, — зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У проекті державного бюджету на 2018 рік передбачене зростання валового внутрішнього продукту на 3 відсотки. Цьому сприятимуть економічні та соціальні реформи, вважають у Міністерстві фінансів. ”Благі наміри подібні до півнів, які обіцяють, що їхні кури нестимуть золоті яйця”, — зауважує художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Тітка працює вчителькою у школі. Позаторік випустила дев'ятий клас. На випускному кілька учнів кинулися на неї з ножем. Били в руки. Родичка від переляку знепритомніла. Ножі виявилися пластиковими. Школярі так вирішили розіграти свого класного керівника. З місяць тітка пробула на лікарняному, бо почалися проблеми з тиском. Жартівники ледь не щодня приходили вибачатися.

Світлана ДАШКО

Сусідка влаштувала скандал чоловікові, бо на вулиці він сильно вдарив 3-річного сина по спині. Той ледь не вибіг на проїжджу частину. Жінка кричала і била чоловіка по обличчю, погрожувала розлученням. Увечері до сусідів приїхала "швидка". Чоловік напився і ножем відрізав собі палець на руці, якою вдарив сина. Забризкав кров'ю всю кухню. Палець пришили. Але подружжя розлучилося.

Олена БРИЛЬ

Брат у восьмому класі намагався порізати собі вени – після двійки з математики. Мама виховувала нас дуже строго. За погані оцінки могла поставити в куток – колінами на гречку. Брата того дня вдарила по обличчю. Він півгодини не виходив із ванної й не озивався. З батьком вирвали двері. Віктор сидів у душовій і плакав. Руки були порізані лезом. Відтоді мама жодного разу не підняла на нас голос.

Сергій РУБАНЕНКО

28 українських класів діють у школах окупованого Криму. До 2014 року на півострові їх було 875.

1800 українських сімей стоять у черзі на всиновлення дитини. Більшість виявили бажання взяти в родину здорове дитя віком до 3 років

4500 гривень заплатила дружина президента Марина Порошенко за виробництво ролика, в якому вітає чоловіка з днем народження як ведуча новин. 52-річчя Петро Порошенко відзначив 26 вересня

"Роздаємо паспорти направо і наліво, як туалетний папір. Екзамену на громадянство в нас немає. А спробуйте отримати паспорт в Угорщині або Німеччині. Там потрібно пройти тести на знання мови, історії, конституції. Ці предмети людям, які народилися в Україні, повинна давати школа. А емігранти мають вчитися і складати іспити. Нам потрібен поділ на громадян і резидентів. Крок від посвідки на проживання до отримання українського паспорта має здійснюватися не за один рік", –

Оксана ЗАБУЖКО, письменниця

"Не варто перебільшувати роль миротворців, які можуть з'явитися на Донбасі. Це лише наглядачі. Вони не протистоятимуть агресії РФ. Проблему можна буде вирішити, коли Україна стане спроможною застосувати військову силу. А миротворці більше потрібні в Криму. Там порушують права людини", —

Костянтин БОРОВИЙ, російський опозиціонер

На сайті Міністерства внутрішніх справ запрацював онлайн-­сервіс, через який можна замовити довідку про відсутність судимості. Послуга безкоштовна. Доступна цілодобово й без вихідних. Щороку таку довідку отримують майже 800 тис. людей. Вона потрібна для всиновлення дитини, отримання водійського посвідчення, зброї, відновлення втрачених документів.

Одеські волонтери почали готувати собак-поводирів для учасників АТО, які втратили зір у боях на Донбасі. Кінологи навчатимуть лабрадорів рік. Потім псів передадуть бійцям. Бажання мати їх висловили 80 ветеранів.

Тіла трьох зниклих 13 років тому українських альпіністів знайшли на горі Ельбрус на Кавказі на території РФ. Це сталося завдяки таненню снігів – через аномальну спеку в регіоні.

Росія збудує 50-кілометровий паркан на адміністративному кордоні між окупованим Кримом і материковою Україною. Роботи планують завершити до кінця року. Витратять 200 млн руб. – 91,2 млн грн. Загорожа буде 2 м заввишки. Стоятиме вздовж Красноперекопського району пів­острова.

На польському телеканалі Superstacja почали транслювати щотижневу інформаційну україномовну передачу "На часі ЮА". Виходить щосуботи, о 21:45. Розповідають про життя української діаспори в Польщі й польсько-українські відносини. Раніше програми українською транслювали тільки на регіональних каналах Польського громадського телебачення.

30 років тому ми симпатизували би каталонцям

ЄС відстоював інтереси євроструктур і лобіював передачу повноважень із центрів держав у регіони. Євроінтеграція частково послабила євросепаратизм. Але в деяких випадках, наприклад Каталонії, нові повноваження, навпаки, його посилили.

Росія не цікавилася Каталонією, але інтерес розхитати Євросоюз штовхає до гібридної її підтримки. Якби цей референдум відбувся років 30 тому, українці йому співчували б, але зараз в наших інтересах ставитися до нього з обережністю.

Сергій ТАРАН, політолог

Німеччина продовжить санкції проти РФ

Перемога партії Анґели Меркель на виборах до Бундестагу – добре для нас, тому що вона залишається канцлером. Меркель прекрасно розуміє Росію й ситуацію в Україні. Нормандський формат залишиться незмінним, продовжуватимуться санкції проти РФ.

Депутати від "Альтернативи для Німеччини" працюватимуть на нормалізацію відносин із Росією. Їздитимуть у Крим, у Москву. Та їхній вплив буде незначний. Адже зовнішня політика – пріоритет виконавчих органів влади, тобто канцлера і міністерства закордонних справ.

Василь МИРОШНИЧЕНКО, експерт-міжнародник

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Знайомий працює в автосалоні. Туди на пошарпаній "Ниві" приїхав погано вдягнутий чоловік. Ходив поміж рядами машин. Працівники пильнували, аби нічого не вкрав. А дядько після 10 хвилин огляду придбав три позашляховики. Собі, дружині й доньці. Виявився багатим фермером. Проводжали його всім салоном. Подарували квіти.

Анатолій Крамаренко, 45 років

 

Три роки тому посварилися з кумом, бо він позичив 300 доларів і не повернув. Нещодавно була негода, і град розбив мені дах на будинку. Кум привіз 140 листів шиферу. Помирилися.

Ігор, 44 роки

Познайомилася з хлопцем у нічному клубі. Розповів, що працює водієм у народного депутата. Підвіз додому й зостався на ніч. Пішов, доки спала. На тумбочці лишив 500 гривень.

Олена, 26 років

Перестала давати лікарям хабарі після операції батькові 10 років тому. Йому видаляли частину шлунка. Все пройшло вдало. Хірургу занесла 500 гривень і сумку з м'ясом, цукерками й фруктами. Він зім'яв гроші й кинув на підлогу. А сумку з продуктами виставив у коридор. Сказав, своєю вдячністю принижую його.

Світлана, 47 років

Зараз ви читаєте новину «Росія збудує паркан між окупованим Кримом і Україною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі