четвер, 14 квітня 2011 12:55

Нове дисциплінарне покарання запровадили для шахтарів Луганщини

 

Неділя, 10 квітня, 21.26

У черговій частині обласного управління міліції Львівщини на пл. Генерала Григоренка, 3, лунає телефонний дзвінок. Оператор спецлінії піднімає слухавку.

- У мене є гвинтівка, - чує чоловічий голос. Далі невідомий говорить, що хоче 11 квітня убити з неї президента України.

Оператор записує інформацію в журнал, передає черговому інспектору. За кілька хвилин встановлюють, звідки телефонували. За адресою виїжджають оперативники. Затримують 32-річного львів'янина.

- Він двічі лікувався у психлікарні. Діагноз - "шизофренія", - кажуть міліціонери у понеділок.

А в цей час:

Керівник столичної адвокатської компанії "Віллар" 63-річна Лариса Губерська телефонує колезі Михайлу Кисилевичу, 61 рік. Останні п'ять років він постійно веде справи екс-президента Леоніда Кучми. Обговорюють плани на понеділок. За півгодини після розмови Кисилевич раптово помирає. Лікар скаже: обірвався тромб.

- Говорили про роботу, він дуже переживав, - каже Лариса Павлівна. - Правильно про нього Леонід Данилович сказав, що чужий біль сприймав як власний.  Після цієї справи в нього почалося безсоння.

32-річний Остап Кадюк sз райцентру Пустомити на Львівщині накриває лобове скло сріблястої Mazda 6 старою ковдрою. Падає дрібний град.

- Купив машину три дні тому, за 15 тисяч доларів. Пригнав із Кам'янця-Подільського. Шість років, а як новенька. Поки ставлю під вікнами. Сусіди сміються, що бігаю з ковдрою. А що робити, як ще не застрахував?

69-річна киянка Світлана Ісаєва прасує чоловікові сорочку в будинку №27 на вул. Микільсько-Ботанічній. Руки тремтять, боїться обпектися. Вночі її розбудив телефонний дзвінок.

- Почула тихий голос: "Мама, спасай, я в міліції", - розповідає Світлана Степанівна. - Потім слухавку взяв якийсь чоловік, представився майором Миколою Григоровичем. Каже: "Ваш син побив людину. Вона в реанімації, вмирає".

"Майор" запропонував купити 10 карток поповнення компанії МТС по 300 грн кожна і покласти всі гроші йому на рахунок. Запевнив, що тоді сина відпустять.

Поки жінка розмовляла по телефону, її чоловік Сергій Дмитрович додзвонився до сина Олега. Той спав удома. Ісаєви викликали міліцію.

38-річний Анатолій Назарченко із села Демидівка Жмеринського району Вінниччини разом із дружиною Наталею перебирають розморожені продукти з холодильника. У них понад добу не було світла, лінію ремонтували. Ураган кинув на неї два дерева. Дроти вкрали, поки вивозили порізані дерева.

- Тесть заколов порося до Паски, м'ясо спакували у морозилку. Жінка з літа наморозила ягід і овочів. М'ясу нічо, а ягоди довелося використати. Сусід говорив, що через ту електрику зіпсував весь євроремонт. У хаті було холодно. Запалив грубу, яку не рухали років п'ять. На ній була супермодна штукатурка. Вся обпала.

Що робили в міліції минулого тижня

Харківські міліціонери побили 32-річного Євгена Звенигородського і 30-річного Віталія Адоніна. Знущалися над ними в обласному управлінні на вул. Раднаркомівській. У Євгена діагностували струс мозку, розрив печінки і селезінки. Наступного дня він помер у лікарні. Трьох працівників карного розшуку звільнили.

- Вони вимагали у хлопців гроші. За те, що не порушать проти них кримінальної справи, - пояснює Лариса Волкова з обласної міліції. - Ті платити відмовилися.

7 квітня у Сімферополі затримали п'ятьох працівників патрульно-постової служби. Командир взводу і четверо інспекторів зупиняли нетверезих біля міського залізничного вокзалу. Заводили у відділок ніби для перевірки, там били і забирали гроші.

8 квітня в Ужгороді міліціонери застосували сльозогінний газ проти учасників вечірки у пабі "Кактус". Били і дівчат і хлопців.

Прокуратура Фрунзенського району Харкова звинувачує місцевих міліціонерів у побитті 19-річного Олександра Сидорова. Він стверджує: правоохоронці силоміць привезли у райвідділ, де змусили зізнатися в 130 квартирних крадіжках. Викручували руки, били по очах, душили.

Нове дисциплінарне покарання запровадили для шахтарів Луганщини, які порушують правила промислової безпеки. Порушники щодня впродовж від одного до трьох місяців прибиратимуть територію підприємства і носитимуть жовтогарячі жилетки з написом "Я - нарушитель".

Із 20 квітня посольство США звільнило від співбесід українців, у яких попередня віза до Америки закінчилася не більше 12 місяців тому. Стосується це туристичних, студентських, журналістських віз та дозволів на в'їзд морякам і стюардесам. Усі вони зможуть відправити кур'єрською доставкою FedEx необхідні документи в посольство й візу оновлять.

У Криму під час курортного сезону за 20 хв. можна буде вертольотом дістатися з Сімферополя до Ялти. Квиток коштуватиме 160 грн. Літатимуть на МІ-8 місткістю 20 осіб.

 

431 400 000 гривень заборгувала українцям держава за невиплаченими лікарняними листами, повідомив заступник міністра соцполітики Василь Надрага.

 

"Я від вас не почув, куди поділися гроші, виділені на подолання наслідків стихійних лих. Ви повинні повернути ці гроші в бюджет. Хоча б частину треба повернути. Не можна так безбожно красти"

Віктор ЯНУКОВИЧ, президент, звинуватив керівників західних областей у крадіжці коштів, виділених на подолання стихійних лих

Анекдоти

Путін запитує Януковича:

- Вітьок, чому ти більше тяжієш до зони вільної торгівлі з ЄС, ніж до митного союзу з Росією?

- Бо зона - звичніше слово.

Президент розмовляє з міністром фінансів.

- Я прочитав бюджет на наступний рік. Складений добре, але є одна помилка.

- Яка?

- Написано, що інфляція в Україні наступного року очікується в районі восьми-десяти відсотків. Цифри реальні, але слово "восьмидесяти" слід писати разом.

 

Син питає батька:

- Тату, це правда, що в деяких країнах на Сході наречений не знає жінку, доки не одружаться?

- Та це у кожній країні, синок!

Бухгалтер читає 4-річній доньці казку про Попелюшку. Дівчинка раптом питає:

- Тату, а як класифікувати гарбуз, який перетворюється на золоту карету? Це дохід чи збільшення вартості майна?

 

Зараз ви читаєте новину «Нове дисциплінарне покарання запровадили для шахтарів Луганщини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі