пʼятниця, 19 січня 2018 20:54

Найдешевший у світі автомобіль привезли для сертифікації в Україну

Вівторок, 9 січня, 11:07

У двір родини Дуняків у селі Демидів Вишгородського району на Київщині заносять закриту труну з тілом 38-річної Ірини Ноздровської. Його знайшли 1 січня у місцевій річці. Жінка була юристом. Вела справу про загибель у ДТП рідної сестри 26-річної Світлани Сапатінської. Її 30 вересня 2015-го збив Дмитро Россошанський у Демидові. Був у стані наркотичного сп'яніння.

За підозрою у вбивстві Ірини 8 січня затримали Юрія Россошанського, батька Дмитра. Останнього посадили за ґрати на сім років.

– Не по своїй волі пішла на той світ, доню! Дюймовочка моя, – гладить фото покійної її батько Сергій Дуняк, 71 рік. Ірина була зростом 1,52 метра.

У двір зійшлися близько сотні людей. Біля подвір'я чергує швидка допомога.

Священик відспівує небіжчицю. Після цього труну кладуть на вантажівку. На кузов піднімаються батько, мати Ірини 61-річна Катерина Маркуріївна й донька 18-річна Анастасія. Грає оркестр.

До кладовища – майже два кілометри. Посеред дороги машина з труною зупиняється біля горбочка з квітами обабіч.

– Тут збили молодшу доньку, – каже Сергій Савович. – Нам усім погрожували. А батько Росошанського конкретно казав Ірочці: "Ти плохо кончиш".

Ірину поховали біля сестри Світлани

Автор: Сергій Старостенко
  Вертеп колядує 7 січня, о 16:00, на Софійській площі Києва. Пізніше на головній сцені музиканти, ведучі й артисти показали виставу за п’єсою Миколи Гоголя ”Вечори на хуторі біля Диканьки’’, адаптовану під сучасність. Зіграли казкар Сашко Лірник, актор Богдан Бенюк, гурт ”ТНМК”, ведучий Антін Мухарський, письменники брати Капранови, співачка Анжеліка Рудницька та інші
Вертеп колядує 7 січня, о 16:00, на Софійській площі Києва. Пізніше на головній сцені музиканти, ведучі й артисти показали виставу за п’єсою Миколи Гоголя ”Вечори на хуторі біля Диканьки’’, адаптовану під сучасність. Зіграли казкар Сашко Лірник, актор Богдан Бенюк, гурт ”ТНМК”, ведучий Антін Мухарський, письменники брати Капранови, співачка Анжеліка Рудницька та інші

А в цей час:

Волонтерський позашляховик камуфляжного забарвлення "Опель Фронтера" вирушає з Полтави в село Широкине Волноваського району Донецької області, на передову. Везуть продукти бійцям на фронт.

– Їжі мало бути вдвічі більше. Та вночі нас обікрали, – каже 28-річний Юліан Матвійчук, колишній боєць батальйону "Азов". – Машина стояла біля під'їзду житлового будинку на вулиці Петлюри, 45. Салон був набитий грибами, ковбасою, соками, м'ясом, печивом, у причепі – консервований березовий сік. Хотіли привітати бійців із Різдвом. Уночі злочинці залізли в автомобіль через бокове вікно. Витягли скло. Обчистили повністю. Двері швидко відремонтували. Продукти закупили в магазині.

Вінничанина 47-річного Сергія Данилюка і ще з десяток чоловіків пропускають у Польщу на митному посту "Рава-­Руська". 13 год. тому його висадили з автобуса Умань – Гданськ.

– Утретє у Польщі на заробітках, а такого шмону не пригадую. Перевіряли металошукачами, потім наказали викласти з сумок усі речі. Далі поїхали студенти й пасажири з біометричними паспортами. Нас висадили, бо мали лише договір про роботу, не було запрошення від працедавців. Їм довелося присилати його електронною поштою. У кімнаті утримання мігрантів було душно. Туалет – платний, води купити ніде. Всі розмови пишуть на камеру. Якщо сказав щось погане на поляків – одразу депортують.

У Львові в новорічну ніч лупили феєрверки. Ми святкували з чоловіком, 2-річним сином і братом чоловіка Олегом, який у грудні повернувся з АТО. У нього посттравматичний синдром. Серед ночі почалася панічна атака – загорнувся в ковдру і зачинився у ванній. Ми з ним постійно говорили, аби не зробив чого з собою. Викликали "швидку" й поліцію. Медики вкололи Олегу заспокійливе. Поліцейські склали протокол. Але надворі знайшли тільки трьох школярів, які бавилися піротехнікою. Їх одразу ж забрали батьки. Петарди і салюти не вщухали до ранку.

Галина ЯКУШЕВСЬКА

"Якщо Захід продовжуватиме відстоювати свою лінію, а в нього тут величезні невикористані ресурси, то війна в Україні зупиниться через два місяці.

Росія майже на межі своїх економічних можливостей – уже немає за що утримувати освіту, охорону здоров'я", – Ігор Чубайс, російський філософ

19 348 846 гривень протягом трьох тижнів зібрав фільм "Кіборги" в кінотеатрах по всій країні. Стрічку подивилися 263 707 глядачів. Це – рекорд для українського кіно

  Польща прийняла кілька десятків тисяч біженців із Донбасу, заявив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький. Останнім часом статус біженців у Польщі отримали майже 80 українців, відреагувала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко.  ”Головне в житті нормальної людини – не стати статистичною помилкою”, – впевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Польща прийняла кілька десятків тисяч біженців із Донбасу, заявив прем’єр-міністр країни Матеуш Моравецький. Останнім часом статус біженців у Польщі отримали майже 80 українців, відреагувала перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко. ”Головне в житті нормальної людини – не стати статистичною помилкою”, – впевнений художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Харків'янин Олександр Цихмістро винайшов акумулятор для електромобілів, що заряджається за 20 хв. Час зарядки у Tesla – 75 хв.

Головний офіс соцмережі "ВКонтакте" розіслав користувачам у Росії привітання з Новим роком українською: "Із прийдешнім святом! Привiтайте друзiв з Новим роком". Представники адміністрації соцмережі назвали це технічним збоєм. Аналогічні повідомлення отримали користувачі мережі "Одноклассники". Обидва сайти – заборонені в Україні.

Найдешевший у світі автомобіль Bajaj Qute привезли для сертифікації в Україну. Легковик завдовжки 2,7 м, завширшки 1,3 м. Важить 399 кг. Має одноциліндровий двигун потужністю 13,5 к. с. Розганяється до 70 км/год. На 100 км витрачає 3 л палива. Коштуватиме майже $4 тис.

Корупцію не побороти до виборів

Зараз штучно уповільнюється робота Нацагентства із запобігання корупції. Під огляд потрапляють політично неугодні й ті, хто не хоче співпрацювати з владою. Великої перевірки декларацій не відбулося. І не буде – до повної зміни влади. Люди, які не створювали антикорупційні органи, зможуть їх використати хоча б проти своїх попередників.

У здоровому суспільстві перевіряти кожну декларацію не потрібно. Але переживаємо перехідний, критичний період. Тому це необхідно робити. Першими варто ловити найгучніші прізвища. Якщо почати з дрібних злочинців, система не зміниться.

Микола ДАВИДЮК, політолог

Владне авто може перекинутися

Зараз під президентом Порошенком перебувають генеральний прокурор, керівник СБУ і військове командування. А от більшість міністрів і прем'єр шукають власне політичне майбутнє. Не хочуть пов'язувати його з Петром Олексійовичем.

Порошенко дозволяє собі такі маневри, що владне авто може перекинутися. Він не дослухається до побажань не тільки народу, а й більшості людей із влади. У нього один варіант розмови: тобі не подобається – значить, матимеш проблеми.

Олександр КОЧЕТКОВ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Зірвала весілля найкращої подруги з чоловіком з інвалідністю. Він рік до неї залицявся, носив квіти і подарунки. Подруга його жаліла. Коли зробив пропозицію, погодилася. Після того плакала, що не хоче заміж, але не може відібрати в нього надію на щастя. Я розповіла про це нареченому та його батькам. Весілля не відбулося.

Ольга, 28 років, Вінниця

 

Подруга працювала офіціанткою. Не сказала чоловікові, що перевели в інший ресторан. Він прийшов туди зі своєю коханкою. Щоб не втратити роботу, обслужила їх без скандалу. Чоловік не сказав їй ні слова, залишив чайові. Коли повернулася додому, його речей вже не було. Подала на розлучення.

Ірина, 32 роки, Київ

Зараз ви читаєте новину «Найдешевший у світі автомобіль привезли для сертифікації в Україну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі