четвер, 24 лютого 2022 07:24

МВС запустило роботу електронного кабінету водія

Неділя, 13 лютого, 7:45

– Треба почекати. Автобус із Києва по вас уже виїхав. Коли буде тут, точно не знаю, – каже представник авіакомпанії SkyUp пасажирам рейсу Фуншал – Київ. Власник літака заборонив перетинати український авіапростір через загрозу російського вторгнення вже після вильоту з Мадейри. Літак приземлився в молдовській столиці Кишиневі. На його борту – 175 людей.

– Мали летіти майже 6 годин, – розповідає 31-річна фотографка Анна Петрів. – Спочатку на годину затримали рейс. Потім уже в небі пілот щось незрозуміло пробубонів у мікрофон. Почалася паніка. Стюардеси зникли. Ми не розуміли, що відбувається. Стало страшно, що Києва вже взагалі немає. Потім вийшла бортпровідниця і почала говорити російською. Думаю, вони теж налякалися. І в Кишиневі ніхто нічого не може сказати точно – то автобус буде за годину, то за дві, то рушив, то під'їжджає. На все відповідають, що є поважні причини так діяти. Хоча рейс МАУ вилетів на Київ.

Пасажири авіакомпаній SkyUp приїхали до столиці автобусом після десятої вечора. У дорозі провели понад добу

Автор: gettyimages
  Люди тренуються з дерев’яними муляжами автоматів під час вишколу з цивільної оборони ”Не панікуй! Готуйся!” на території заводу АТЕК у Києві 12 лютого. Захід ініціювали ветерани полку ”Азов” і Громадський штаб оборони. Навчання провели також у Сумах, Дніпрі, Миколаєві, Ужгороді й Житомирі
Люди тренуються з дерев’яними муляжами автоматів під час вишколу з цивільної оборони ”Не панікуй! Готуйся!” на території заводу АТЕК у Києві 12 лютого. Захід ініціювали ветерани полку ”Азов” і Громадський штаб оборони. Навчання провели також у Сумах, Дніпрі, Миколаєві, Ужгороді й Житомирі

А в цей час:

33-річна Марія Курах зі Сваляви публікує в соціальній мережі листування чоловіка Михайла з коханкою. "Побажаймо щастя молодій парі", – підписує скриншоти. Михайло возить автобусом заробітчан у Чехію. Там познайомився з молодшою на 10 років землячкою Інною.

"Та місяць тому ж лиш рочок у малого вашого був. Усе ж гарно виглядало. Тримайся. Нормальна жінка не полізе в сім'ю, де діти", – пише Марії подруга Еріка.

"Треба було тебе покинути ще два роки тому", – відповідає 34-річний Михайло під постом.

За годину в коментарях Інна просить видалити скриншоти. Пише, що боїться ходити містом через Марію.

Львів'янин 47-річний Володимир Порада приносить $500 матері онкохворого хлопчика.

– Віддали борг, про який я вже й забув. Колишній однокласник позичав. Потім потрапив у аварію, втратив дружину. Я й не нагадував за таких обставин. А це він знову одружився, переїжджатиме в Канаду. Сказав, що не хоче лишати боргів тут. Тиждень тому в церкві оголошували збір. Ще шукають, хто візьме дитину на лікування. Їм точно зараз більше треба, ніж мені.

  Росія зосередила поблизу кордонів України 140 тис. військових і блокує прохід наших суден у Чорному морі. Сполучені Штати Америки припускають, що вторгнення може розпочатися ще до завершення зимових Олімпійських ігор 20 лютого. ”Навіть найкровожерливіша акула повинна пам’ятати, що її плавник може опинитися в тарілці потенційної жертви”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Росія зосередила поблизу кордонів України 140 тис. військових і блокує прохід наших суден у Чорному морі. Сполучені Штати Америки припускають, що вторгнення може розпочатися ще до завершення зимових Олімпійських ігор 20 лютого. ”Навіть найкровожерливіша акула повинна пам’ятати, що її плавник може опинитися в тарілці потенційної жертви”, – попереджає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Не треба вигадувати велосипед

Щоразу, коли велике владне ніщо вбиває на дорозі чергового маленького українця, політики дістають улюблену карту виборця: а давайте вжаримо багатих! Вжарили. Хочуть підвищити штрафи для дорогих машин у 10 разів. Максимальне покарання за перевищення швидкості для них буде не 340, а 3400 грн. Це ж такі грубі гроші для олігарха! Мабуть, за сніданок він платить більше.

Якщо хочете, щоб багаті не порушували Правил дорожнього руху, достатньо застосувати практики, які чудово зарекомендували себе в США, – са­джати до в'язниці. Це простий і зрозумілий спосіб, який однаково неприємний і безробітному, і мультимільйонеру.

Сергій МАРЧЕНКО, експерт ринку праці

Відступ веде до програшу

Київ не може визначитися з тактикою і стратегією. Нам потрібно було від початку змінити дискурс переговорного процесу. Не говорити про те, як виконувати Мінські домовленості, а про те, що вони неконституційні та суперечать міжнародному праву.

Маркером можливого прогресу в мирному врегулюванні є два питання – звільнення військовополонених і припинення вогню. Їх не порушують. Хоча вирішити ці питання можна й без "нормандського формату". Міжнародне право тут ретельно все пояснює.

Завдяки активній диригентській ролі Вашингтона все, що зараз відбувається, допомагає Україні. Але є ризики. Ситуація найбільше залежить від Києва. Від слів, поведінки, активності. Тому, коли говоримо про поведінку Берліна, Вашингтона, Парижа, вона зрозуміла та прогнозована. Непрогнозованою є поведінка українського керівництва. Це найслабше місце в нинішній ситуації. Єрмак і Зеленський не розуміють, що їм на руку нині будь-яка активність. А відступ веде до програшу.

Роман БЕЗСМЕРТНИЙ, політик, дипломат

Закінчив два вузи, бо мати боялася, що заберуть в армію. Казала, мене там вб'ють. Не погоджувався, але через істерики мусив послухати. Зараз таємно від батьків записався в тероборону. Тягне до військової справи.

Олег ПОПОВІЧЕНКО

Купили стару хату в селі. За рік вирішили побудувати нову. Коли розбирали стіни, виявили, що вони та частково підлога зроб­лені з надгробних плит 1840–1860 років. Боюся уявляти, де їх узяли.

Іван ПРИТУЛА

У 47 років дізнався, що я не рідний син батькам. Документи про всиновлення ховали в підвалі. Мої біологічні батьки – наші сусіди. Відмовилися від мене й поїхали за кордон.

Ілля ЗЕМЕЛЬНИК

Торік у листопаді за манікюр платила 400 гривень. Зараз майстриня просить 650. Ображається, що відмовилася від її послуг.

Аліна ХАРУК

"Спокій – головна зброя, яка може гарантувати нам надійний фундамент для оборони. Продовжувати звичне життя, працювати – це забезпечувати нормальну економічну діяльність, а отже, й можливість Збройних сил захищати країну. На своєму рівні робіть те, що від вас залежить, щоб ми всі ставали сильнішими", –

Олексій РЕЗНІКОВ, міністр оборони України

3793 земельних аукціони оголосили в системі "Прозорро. Продажі". Загальна вартість – 1120 млрд грн. 2539 аукціонів проведуть з оренди. 1160 – з відчуження

"2020 рік був жахливий. Продаж книжок упав на 35–40 відсотків. 2021-го падіння пригальмувалося, але було. Сьогодні маємо зростання книжкового ринку втричі порівняно з тим самим періодом торік", – Олександр КРАСОВИЦЬКИЙ, видавець

"Росія не відводитиме військ – вони біля наших кордонів, якщо не назавжди, то надовго. Там не полігони, але пункти постійної дислокації нових частин. Москва реформує свої збройні сили й повертається до радянської структури більших груп, орієнтованих на наступ, а не захист", –

Олег ЖДАНОВ, військовий експерт

Майже 40 тис. щеплених від коронавірусу підлітків подали заявки за програмою "єПідтримка" за тиждень. Вакцинуватися можуть діти від 14 років. 62 тис. неповнолітніх отримали дві дози, станом на 11 лютого.

Загалом українці витратили 2,6 млрд грн із рахунків "єПідтримки". Термін використання коштів збільшили з чотирьох до дев'яти місяців.

Мінохорони здоров'я скоротило термін перебування в самоізоляції хворих на коронавірус до п'яти днів.

Із 8 лютого через електронний додаток "Дія" можна змінювати місце реєстрації та замовити довідку про несудимість.

МВС запустило роботу електронного кабінету водія. Вже доступна інформація про штрафи, автомобілі та електронна черга.

 

Із відрядження добиралася додому попутками. Остання висадила біля придорожньої сауни. Туди викликала таксі. Водій постійно на мене поглядав. Потім почав розпитувати, як дійшла до такої роботи, чи подобається, як батьки до цього ставляться. Подумав, що везе повію.

Анна ГЛУЩЕНКО, 25 років, Запоріжжя

В університеті професорка на першому занятті сказала, що не хоче чути в аудиторії російської. Мовляв, поза стінами вузу говоріть хоч на івриті, а тут лише державною. Тоді вперше відчула, яка українська мова крута. Згодом перейшла повністю.

Анжеліка КОЗЛОВА, 32 роки, Харків

Мати працювала в сільській лікарні. Любив малим біля неї швендяти. Цікавило, як там все влаштовано, мріяв бути хірургом. Якось побачив, що вона побігла рятувати хлопчика, якого пронизав металевий штир. Без потреби до лікарні більше не підходив.

Михайло ШУМКО, 45 років, Черкаси

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу".

Зараз ви читаєте новину «МВС запустило роботу електронного кабінету водія». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі