четвер, 24 березня 2016 14:06

Меджліс може отримати статус державного органу України

П'ятниця, 11 березня, 17:00

Львівські активісти під стінами СІЗО російського міста Новочеркаськ Ростовської області передають суміші для грудного вигодовування і післяопераційний вітамінізований коктейль "Нутрілон" для заарештованої льотчиці та народного депутата 34-річної Надії Савченко. Два дні разом з її матір'ю Марією Іванівною та сестрою Вірою вимагали, щоб Надії надали медичну допомогу після припинення сухого голодування й відпустили на волю.

– Першого дня було людно. Ми тримали плакати і квіти. Нам заборонили підходити ближче, ніж на 50 метрів до установи. У п'ятницю уже не було адвокатів, журналістів, депутатів. Був один консул і нас шестеро, – розповідає львівська журналістка 30-річна Ірина Юзик. – Силовиків на вулиці нарахували 20. Ще сиділи по машинах. Нас попередили, що нічого робити не можна. Але було не страшно. Силовики ходили тінню за нами. Навіть продавці в кіоску знали, хто ми й що там робимо. Зробили дві літри кави з молоком і налили у пластикову пляшку. "Вам на ночь хватит? Или уезжаете? Лучше уезжайте", – радили. У нас зібрали паспорти й переписали дані. Надія передала листа. Попросила повертатися додому.

Вихідними львів'яни повернулися до рідного міста.

Автор: укрінформ
  Селяни їдуть на підводі вздовж галявини з весняним білоцвітом у заповідному масиві ”Долина нарцисів” біля села Кіреші в Хустському районі Закарпатської області, 9 березня. В цей час там також цвітуть крокуси. Ці рослини внесені до Червоної книги
Селяни їдуть на підводі вздовж галявини з весняним білоцвітом у заповідному масиві ”Долина нарцисів” біля села Кіреші в Хустському районі Закарпатської області, 9 березня. В цей час там також цвітуть крокуси. Ці рослини внесені до Червоної книги

А в цей час:

У селі Бендюга Сокальського району на Львівщині з протараненої маршрутки Червоноград – Щуровичі виходить 37-річна Валентина Кваса. У неї розбите чоло – вдарилася об крісло в салоні під час лобового зіткнення з автобусом Червоноград – Яструбичі.

– У лікарню хтось подзвоніть, діти в салоні плачуть, – Валентина прикладає паперову серветку до скроні. – Як так, водію, їхати можна?

За кілька хвилин на місце аварії прибувають три карети "швидких" і поліція. У двох маршрутках постраждали 20 пасажирів. До лікарні відвозять 12. Зокрема, четверо дітей.

– У нашій маршрутці були 15 пасажирів, а в Червоноград – Яструбичі – 30. Їхній шофер ями об'їжджав, при цьому гнав. От і виїхав на зустрічну та врізався в нас. Вивернув руль так, що удар на нього припав. Якби на пасажирів, усе було б серйозніше, – каже 30-річний Ігор Ткачук.

1945 контрабандних пляшок елітного алкоголю вилучили 10 березня митники у двох українців на пункті пропуску "Краковець" у Львівській області. Серед них горілка Finlandia, текіла Sauza, віскі Chivas, Jamenson і Glenlivet

15 співробітників Служби безпеки України звільнили за роботу в Комітеті державної безпеки за часів Радянського Союзу – в рамках виконання закону "Про очищення влади"

  У Нідерландах вибухнув скандал, пов’язаний із фінансуванням референдуму стосовно Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. одна з організацій, що виступає Її противником, порушила законодавство й отримала з бюджету 150 тисяч євро при встановленому обмеженні 50 тисяч.  ”У гарем правителя ми можемо потрапити тільки як євнухи”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
У Нідерландах вибухнув скандал, пов’язаний із фінансуванням референдуму стосовно Угоди про асоціацію між Україною та Євросоюзом. одна з організацій, що виступає Її противником, порушила законодавство й отримала з бюджету 150 тисяч євро при встановленому обмеженні 50 тисяч. ”У гарем правителя ми можемо потрапити тільки як євнухи”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Перетинати лінію розмежування в Донецькій і Луганській військово-цивільних адміністраціях заборонили державним службовцям. Насамперед це стосується керівників управлінь і департамен­тів, працівників, які мають доступ до секретної інформації. На окупованій території їх можуть взяти в полон – для подальшого викупу.

Меджліс кримськотатарського народу може отримати статус державного органу України. У Верховній Раді розробляють відповідний законопроект.

18 140 зведених у 1971–1980 роках багатоповерхівок потребують теплоізоляції, порахували в Міністерстві інфраструктури. В другу чергу її треба провести в будинках 1981–1990 років забудови. Таких 22 270.

FM-радіо в місті Мар'їнка на Донеччині запустив радіотелефоніст 14-ї окремої механізованої бригади Олександр Безсонов. Послухати можна на частоті 93,1 FM. Через постійні обстріли Мар'їнка належить до червоної зони. Жителів там майже не залишилося.

"У знайомих вазу з прахом діда викрали грабіжники з приватного будинку. Її зберігали там, поки домовлялися про поховання в колумбарії"

Алла Мельник, про викрадення частини мощів святої Варвари з Михайлівського собору

"На вокзалі в Харкові кинув жебраку 10 гривень. Він сказав: "Thank you". Виявився викладачем англійської мови в університеті, якого три роки тому син вигнав із дому"

Сергій ГУСЕЙНОВ

"У селі в Поминальний понеділок біля кладовища сів "кукурузник" місцевої агрофірми. Перевернувся і зніс крилом чотири пам'ятники. Виявилося: п'яний пілот вирішив забрати з цвинтаря родичів. Нарахували йому 100 тисяч гривень збитків. Він двічі хотів повіситися й потрапляв у психлікарню. Борг йому простили"

Іван ПУШКО

"Брат мав скинути 20 кілограмів, щоб потрапити в армію. Не їв два тижні. На контрольному медогляді знепритомнів. Поставили діагноз – виразка шлунка й порушення роботи серцевих м'язів. Лікарі сказали: якщо піде в армію, отримає там інфаркт"

Леонід СМОЛІГОВЕЦЬ

"Тому, хто вважає, що в Україні живеться погано, варто поїхати в Ліберію. Там рівень життя значно нижчий. Після того кожен радітиме, що він – українець", –

Кондоліза РАЙС, колишній державний секретар США

Порошенко готує Саакашвілі до виборів

Президент і його фракція в парламенті грають у гру "поганий і добрий поліцейський". Петро Порошенко хвалить уряд, фракція – критикує. Глава держави говорить більше на зовнішню аудиторію. Ситуація не стійка. Кволими темпами перейде у вибори восени 2016 року. Зараз штаби "Блоку Петра Порошенка" активно готуються до них. Однак президент ризикує не отримати більшості у Верховній Раді. Матиме її, якщо розкрутить проект Міхеіла Саакашвілі.

Тарас ЗАГОРОДНІЙ, політолог

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Тітка 20 років не викидала посуд. Полущений складала в шафи у коридорі. Коли поїхала в санаторій, чоловік усе викинув. Не розмовляли два місяці.

Оксана, Суми

Моя бабуся все життя прожила в селі. У школу ходила за дев'ять кілометрів. Їй було років сім, коли познайомилася з дідусем. Був на 6 років старший. Переніс її через калюжу дорогою до школи.

Марія, 22 роки, Черкаси

 

Завжди мріяла вийти заміж за футболіста. Якось у соціальній мережі лайкнула одного хлопця. Почали спілкуватися. Виявилося, грає за "Металург". У червні – весілля.

Ангеліна, 20 років, Калинівка Вінницької області

Кілька років тому розлучилася з чоловіком. У шлюбі прожили рік. Після того багато працювала, подорожувала, ходила на побачення, витрачала гроші тільки на себе. Але не можу забути його, нашу маленьку квартиру, що винаймали, і романтичні скромні вечері.

Ольга, 25 років

Мама все життя працювала листоношею. Останні роки отримувала 1400 гривень. Нещодавно влаштувалася на завод. Заробляє 3200 гривень. Хоче розрахуватися з боргами й повернутися на пошту.

Андрій, 27 років

Сусід – слабкий до знижок. Не може пройти повз, коли бачить акцію. Скуповує все – мило, макарони, туалетний папір. Квартиру перетворив на склад.

Вікторія, 38 років, Рівне

Зараз ви читаєте новину «Меджліс може отримати статус державного органу України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі