четвер, 07 квітня 2011 13:06

Концерт Джамали на підтримку дебютного альбому "For Every Heart"

 

Дебютний альбом Джамали "For Every Heart" надійшов у продаж наприкінці березня. У ньому 11 англомовних пісень, одна - кримсько-татарською мовою. Містить три композиції, з якими співачка перемогла позаторік на "Новій хвилі".

Джамала, співачка, 27 років. Народилася в місті Ош, Киргизія. Жила і навчалася в Алушті. Має голос на чотири октави.

Виконує авторську музику з елементами джазу, соулу та ритм-н-блюзу.

- У родині говорили трьома мовами: російською, вірменською і кримсько-татарською. Я розмовляю російською, а співаю англійською. Багато хто закидає: "Живеш в Україні, треба співати українською". Свою музику сприймаю на емоційному рівні. Відчуваю, що їй пасують англійські тексти. Хоча маю пісні українською і російською, а в класичному репертуарі були твори італійською, іспанською та французькою.

До альбому увійшла народна кримсько-татарська пісня "Pengereden", у перекладі - "Біля вікна". Коли була маленькою, мені її співала бабуся. Вона про дівчину, яка біля вікна виглядає коханого й не знає, що він пішов до іншої. Бабуся вже померла, цю пісню присвячую її пам'яті.

Для мене герої - мої батьки. Вони пережили багато труднощів через переслідування за патріотизм і постійні переїзди, але залишилися дуже позитивними людьми.

Приділяю увагу лише творчості. Робити бізнес - завдання моєї команди.

Не хочу дорослішати, втрачати дитячість, новизну сприйняття світу. Діти відчувають, що я близька їм за світовідчуттям.

Мені подобаються яскраві, сонячні кольори. Чалма? Чому ні? Це не просто елемент традиційного мусульманського одягу, а й улюблений атрибут джазових співачок. Подивіться хоча б на Біллі Голлідей.

Остання книжка, яка мене вразила - це "Джазові портрети" Харукі Муракамі. У ній - особисті враження автора про джазових музикантів. Кожен портрет дуже влучний, зворушливий. Найбільше сподобалися нариси про Арта Пеппера, Френка Сінатру та Гіла Еванса.

Зараз ви читаєте новину «Концерт Джамали на підтримку дебютного альбому "For Every Heart" ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі