середа, 24 квітня 2019 13:45

Китай безкоштовно передасть Україні понад 50 одиниць рятувальної техніки

Неділя, 14 квітня, 15:34

– Я прийшов – тебе нема, – співає президент Петро Порошенко, 53 роки, на сцені біля стадіону "Олімпійський" у Києві. Близько 5 тисяч людей аплодують.

Проспівати рядок із пісні "Ти ж мене підманула" запропонував лідер гурту Kozak System Іван Леньо, 47 років. Так пожартував з кандидата у президенти 41-річного Володимира Зеленського, який не з'явився на дебати. На них Петро Порошенко запрошував конкурента кілька разів.

До виходу на сцену президент близько 50 хвилин відповідав на запитання журналістів.

– Володимире Олександровичу, не бійтеся! Відкрийтеся до дискусії, аби вас почув народ. Українці заслужили право обирати не кота в мішку, – каже Порошенко. – 19 квітня чекатиму вас на "Суспільному" телебаченні. Шоу, яке планувалося тут, сподіваюся, скасують. Дебати на "Суспільному" – це вимога закону.

Президент запрошує людей пройти на стадіон. Робить із натовпом кілька фото.

Прес-служба Володимира Зеленського акцію назвала агітаційним заходом.

– Ми не беремо в такому участі, – кажуть. – Володимир Зеленський чекатиме Петра Порошенка на стадіоні 19 квітня

  Кандидат у президенти Петро Порошенко хоче провести дебати з Володимиром Зеленським на телеканалі UA: Суспільне мовлення 19 квітня, о 20:00. У штабі Зеленського теж наполягають на зустрічі з опонентом цього дня, але на стадіоні ”Олімпійський” у Києві.  ”Якщо доля вдарить по голові, то в деяких людей звивини в мізках стають ще звивистіші, а в інших – пряміші”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Кандидат у президенти Петро Порошенко хоче провести дебати з Володимиром Зеленським на телеканалі UA: Суспільне мовлення 19 квітня, о 20:00. У штабі Зеленського теж наполягають на зустрічі з опонентом цього дня, але на стадіоні ”Олімпійський” у Києві. ”Якщо доля вдарить по голові, то в деяких людей звивини в мізках стають ще звивистіші, а в інших – пряміші”, – вважає художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

А в цей час:

Вінничанина 21-річного Максима Шаруту б'є ногою перехожий на вулиці міста Єрусалим в Ізраїлі. Чоловік падає. Хлібину, яку він купив у магазині, нападник викидає у смітник.

Українець півроку працює в Ізраїлі будівельником. Живе в гуртожитку.

– Розказав, що зі мною трапилося. Мені пояснили, що євреї готуються зустріти Песах (свято на честь виходу єврейського народу з Єгипту. Цьогоріч відзначають 19–27 квітня. – Країна). Святкують тиждень. У цей час не можна їсти хліба. Віруючі навіть не дивляться на нього, – розповідає Максим. – Вважають, якщо єврей побачить хліб – рік не вдасться. Замість нього їдять мацу – нагадує галетне печиво, але без солі й цукру.

Ізраїльські магазини почали продавати хліб у непрозорих пакетах.

– Більше сусіда нічого не проситиму, – киянка Марина Денисюк, 29 років, перемотує бинтом роздерте коліно на правій нозі. Спиртом обробляє подряпини на руках, підборідді.

Поїхала велосипедом скуповуватися на ринок в столичному Оболонському районі. Коли поверталася, відпало переднє колесо.

– Полетіла через руль. Добре, що їхала повільно. А то і вбитися могла б, – говорить Марина. – Фрукти розсипалися. Згребла все у пакет і подзвонила подрузі. Вони з братом помогли добратися до квартири. Хлопець подивився велосипед. Колесо відлетіло, бо було слабо прикручене, сказав. Позавчора попросила сусіда поміняти пробиту передню камеру. Дала 50 гривень. А він так підвів.

Ненависть РФ до всього кримськотатарського патологічна

Для Російської Федерації кримські татари завжди були уособленням ісламського чинника. Вони не підкоряються. Москва хоче повної лояльності, яку кримські татари не зможуть дати ніколи. Тож весь народ є проблемою. Востаннє, коли Путін приїхав на півострів, до нього вийшов підставний представник кримських татар і сказав: "Дайте нам лопату, ми любимо працювати". Таких татар хоче бачити Росія.

Мовляв, на півострові все добре – будуються мечеті, дитячі садочки. Але тільки нещодавно заарештували 23 людини.

Ненависть росіян до всього кримськотатарського патологічна.

Фазил АМЗАЄВ, представник українського осередку міжнародної ісламської партії "Хізб ут-Тахрір"

Укрзалізниця запускає сервіс, що дасть змогу проглядати в режимі 3D вагони в потягах далекого сполучення. Буде доступний пасажирам, які купуватимуть квитки в інтернеті.

До кінця 2020-го Китай безкоштовно передасть Україні понад 50 одиниць рятувальної техніки – пожежні машини, гусеничні бульдозери, автомобільні крани. Їхня вартість $29,7 млн.

Перший в Україні банк грудного молока відкрили при столичному перинатальному центрі. Донорами можуть стати здорові жінки в період годування власних дітей.

"Зручно бути при владі у країні, де будь-яку проблему можна назвати невчасною і цим виправдати свою пасивність. Навіщо ремонтувати дороги, якщо, мовляв, є серйозніші проблеми. Наприклад, вивезення сміття. Але його також можна не вивозити, бо загальна екологічна ситуація у країні катастрофічна, що вже там перейматися такими дрібницями. А коли ж це все вирішувати? Та ніколи. Після виборів", –

Наталка СНЯДАНКО, письменниця

70 жінок в українській армії мають звання полковника. Загалом служать близько 25 тис.

Живу на другому поверсі висотки. На першому було кафе. Працювало допізна, відвідувачі часом голосно співали, билися. Ходила до них зі скаргами кілька разів. Потім поскаржилась у міську раду. Кафе закрили. За два місяці запрацювала пекарня. Тепер цілодобово – тріскотіння і шум. Прийшла, щоб звернути на це увагу, – показали дозвільні документи. Терплю.

Марія ТАРНАВСЬКА

У школі подобався хлопець. Не звертав на мене уваги. Пішла до ворожки, щоб причарувати. За тиждень почав залицятися, дарував квіти, м'які іграшки. Після випускного одружились, народилася дочка. За п'ять років зустріла іншого. Знову пішла до ворожки. Стали жити разом, із першим чоловіком розлучилася. За місяць він помер. А новий згодом покинув. Тепер одна.

Ольга СТАНКО

Гуляв із 5-річним сином біля дому. Побіг переді мною і не побачив каналізаційного люку без кришки. Гепнувся вниз. Добре, що неглибоко і не було води. Відбулися переляком. Порозпитував сусідів – де ділася кришка, яка ще вчора була. Ніхто не знає. А наступного ранку біля під'їзду курили двоє братів-алкоголіків із першого поверху. Сміялися, як ловко заробили металом на пляшку. Погукав сусідських хлопців. Наваляли тим по перше число.

Віталій ДОРОШЕНКО

У 13 років дістав із бабиного погреба пляшку з самогоном й добряче попідливав у воду каченятам у дворі. Думав, сп'яніють і заснуть. Та до вечора 15 із 20 здохли. Баба подумала, що якась чума. Викликала ветеринара. Настрашила сусідів. Досі соромно, що їй не зізнався.

 

Сергій ДАШУТІН, 31 рік, Полтава

Брат працює в ІТ-сфері. П'ять років тому влаштовувався в столичну компанію. Запропонували зарплату 1,5 тисячі доларів. Родич попросив більше на 500. Керівник фірми засміявся: "Ти стільки не вартуєш". За два місяці брат виїхав у Німеччину. Там має 4 тисячі євро. У компанії його вважають одним із найкращих працівників.

Денис, 28 років, Харків

Сусідка вийшла заміж. Дітей народжувати не спішила. Хотіла то нову машину, то ремонт, то відпочивати за кордоном. Щоб її забезпечити, чоловік їздив на заробітки. За якийсь час повернувся з вагітною коханкою. Завжди мріяв про сина, заявив.

Галина ВОЛЯНСЬКА, 28 років, Львів

Папуга клюнув у ніс і вирвав шматочок хряща. Від травми залишилась ямка. Після такого Кєшу вже не прошу робити "цьом-цьом".

Марія ДОРОШ, 48 років, Вінниця

Будинок переписала сусіду, бо син пішов у секту. Сім років не з'являвся. Шкодую, що колись взяла його з пологового будинку, коли від нього відмовилася мати.

Надія БАРАБАШ, 65 років

Зараз ви читаєте новину «Китай безкоштовно передасть Україні понад 50 одиниць рятувальної техніки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі