четвер, 02 березня 2017 18:52

Кіборга засудили на три роки за крадіжку державного прапора

П'ятниця, 17 лютого, 9:13

Полтавка 59-річна Людмила Веселовська виходить із під'їзду п'ятиповерхівки на вулиці Латишева, 10. Показує на вікно квартири на другому поверсі. Там живе її сусід 74-річний Олег Чубко. Він чотири дні пролежав під купою сміття в помешканні. Відходи зносив кілька років. Ними чоловіка засипало. Самостійно вибратися не міг.

Рятувальників викликали сусіди, коли почули стогін Олега Яковича. Ті залазили в вікно, бо вхідні двері були привалені уламками дощок, коробками, пляшками, пакетами. Щоб дістатися до господаря житла – прокопали тунель. Олег Якович лежав біля дверей.

– Раніше нормальною людиною був. Але в останні роки став дивакуватий. Іноді співав о п'ятій ранку, кричав. Ходив у соціальну їдальню. Сам не готував, бо йому відключили воду. Опалення теж немає, – говорить Людмила Веселовська. – Його син помер два роки тому. Доки був живий – викидав сміття, яке приносив батько. Зараз же його ніхто не контролює.

Олег Чубко перебуває в лікарні, в нього стався інсульт. Організм виснажений, бо чоловік чотири дні не їв і не пив. Після лікування його можуть відправити в дім престарілих, кажуть сусіди. Має 28 тисяч гривень боргу за комунальні послуги. До пенсії працював інженером на заводі газорозрядних ламп

Автор: REUTERS
  Клоуни одягнені балеринами, виступають під час презентації шоу ”Вода і вогонь” у столичному Національному цирку. Програму показували глядачам 16 лютого. Було вогняне шоу, трюки на воді та 20-метрові фонтани
Клоуни одягнені балеринами, виступають під час презентації шоу ”Вода і вогонь” у столичному Національному цирку. Програму показували глядачам 16 лютого. Було вогняне шоу, трюки на воді та 20-метрові фонтани

А в цей час:

– Оце так синка виростив! Злодій! Якщо взнаю, що на наркотики підсів – приб'ю, – говорить харків'янин 42-річний Ігор Соколик.

Із дружиною 40-річною Іриною заходить у свій дачний будинок за 13 км від міста. Помічає, що з двох кімнат зникли телевізор, мікрохвильова піч, набір інструментів і старий ноутбук. Півтора тижня тому на дачу їздив син подружжя Віталій, 19 років.

– Попросив у мене ключі, щоб із друзями погуляти свій день народження. Думаю, дорослий уже хлопець, хай святкує без батьків. Ще і грошей пропонував на продукти. Віталій відмовився. Сказав, що трохи підзаробив, – розповідає Ігор Володимирович. – Тепер розумію, що синок іншим шляхом вирішив піти. Видно, речі з друзями попродавали, а на гроші з них якраз і гуляли. Ідіоти.

Увечері Ігор Соколик мав розмову з сином. Той зізнався, що речі відніс у кілька ломбардів. Гроші витратив на дівчину.

63-річний Іван Кікало із села Броньки Іршавського району на Закарпатті слухає сесію обласної ради. Чує, що йому та ще одній сім'ї депутати виділили по 240 тис. грн на відновлення житла. Будинки майже три тижні тому зруйнувала повінь.

– На річці біля села скупчилося багато льодових брил. Вода понесла їх до стадіону, а потім – на хати. До мене вода влетіла через вікна. Стіни із саману розм'якли і впали, – згадує Іван Ілліч. – Виділених грошей на відбудову не вистачить. У мене дім на 100 квадратів був. Та і грошей на руки не дадуть. Оплатять лише будівельні матеріали.

Зараз Іван Кікало живе у сусідів.

– Такого подарунка не чекала. Тепер у квартирі повно шерсті. Але це дрібниці. Головне – не сумно, – каже 63-річна Світлана Кузенко із Сум.

Миє підлогу в квартирі. Під ногами крутяться троє котів і двоє собак. Дісталися у спадок від покійної сусідки 67-річної Лідії Іванової.

– Ліда була моя краща подруга. Одна в одної днями сиділи, я з нею була до останньої хвилини. Вона страждала від самотності, тож завела тварин. Коти і пси до мене звикли. Тому Ліда і вирішила мені їх залишити. Діватися нікуди, це – пам'ять про подругу, – каже Світлана Михайлівна.

Освітній центр у Житомирі відкриє канадський піаніст українського походження Любомир Мельник. Навчатиме всіх охочих грі на фортепіано. Також будуть заняття з образотворчого мистецтва. Заклад працюватиме у старій міській котельні.

На територію окупованого Криму розпочали мовлення "Українське радіо" і кримська радіостанція "Мейдан". Трансляція йде зі 150-метрової радіовежі, збудованої поблизу села Чонгар Генічеського району на Херсонщині. Передачі ведуть українською й кримськотатарською мовами. Вартість проекту – 4 млн грн.

Одеська компанія "Татра-­Юг" виграла конкурс на постачання 15 трамвайних вагонів місту Олександрія в Єгипті. На тендері українці обійшли шість виробників із різних країн.

У польській столиці Варшаві сквер у центрі міста на­звали іменем українського поета і політв'язня Василя Стуса. Це – пропозиція української громади у Польщі. Міська влада підтримала її.

Двічі пораненого кіборга Миколу Лавренюка засудили на три роки за крадіжку державного прапора. Торік у рідному селі Бандишівка Могилів-Подільського району на Вінниччині він зняв стяг, що висів на зігнутій трубі. Виправ його і залишив у себе. Наступного дня сільський голова заявив у поліцію про крадіжку державної символіки на 300 грн. Лавренюк подав апеляцію. Вирок скасували. Справу розглянуть повторно.

  Через блокування постачання вугілля з окупованого Донбасу уряд оголосив надзвичайний стан в енергетиці. Діятиме до 17 березня. Передбачає графіки погодинного відключення світла в семи областях – Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській і Черкаській.  ”Якщо немає світла, не лайте електрика, а перевірте, чи розплющили ви очі”, – радить художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
Через блокування постачання вугілля з окупованого Донбасу уряд оголосив надзвичайний стан в енергетиці. Діятиме до 17 березня. Передбачає графіки погодинного відключення світла в семи областях – Харківській, Дніпропетровській, Київській, Чернігівській, Запорізькій, Сумській і Черкаській. ”Якщо немає світла, не лайте електрика, а перевірте, чи розплющили ви очі”, – радить художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

91 000 000 гривень коштуватиме ремонт флагмана Військово-Морських сил України фрегата "Гетьман Сагайдачний". Його проведе суднобудівний завод "Ленінська кузня". Належить президенту Петрові Порошенку

353 людям вручили підозри за злочини проти учасників Революції гідності. Серед них 34 високопосадовці, 127 правоохоронців, 32 тітушок

3500 державних підприємств підготували до передачі в приватну власніть. Ще близько тисячі ліквідують, каже перший віце-прем'єр Степан Кубів

"Відродження вшанування Степана Бандери – винятково внутрішньоукраїнська тема. У Польщі є культ засновника їхньої держави Юзефа Пілсудського. Він проводив деукраїнізацію Західної України, коли приєднав її до Польщі. І саме це частково призвело до зародження руху українських націоналістів", –

Андрій ЗУБОВ, російський історик

У 15 років сам жив тиждень у будинку, доки батьки відпочивали на морі. В одну з ночей чоловік камінням розбив вікно і намагався влізти в кімнату. Вдарив його по голові праскою. Дядько впав. Я подзвонив старшому братові. Коли він приїхав, то застав під будинком напівпритомного нашого сусіда. Був сильно п'яний. Наступного дня прийшов вибачатися. Сказав, переплутав будинки. А вікно розбив, бо йому здалося, ніби в кімнаті його дружина цілується з кимось.

Олег БРУСЕНКО

Підлітком разів 10 тікала з дому після найменшої сварки з батьками. Ночувала у старших знайомих, на вокзалі. Влітку засинала просто неба біля річки. Батьки зверталися в міліцію, шукали з родичами. Після однієї з моїх утеч у мами стався інфаркт. Батько звинуватив у цьому мене. Сказав: якщо мама помре – віддасть у дитбудинок. Я кілька ночей проплакала. Коли мама одужала, поклялася їй більше не зникати.

Вікторія ТКАЧ

Дав у морду водієві автобуса, який відмовився безкоштовно везти учасника АТО. У чоловіка не було ноги. На милицях зайшов у салон і показав посвідчення. Водій заматюкався й наказав виходити. Штовхнув ветерана руками. Я не втримався. Витягнув водія на вулицю і луснув. Коли він гепнувся задом у сніг – пасажири мені аплодували. Бійцеві викликав таксі й оплатив проїзд додому.

Антон ЯЦЕНКО

Кремль почав усувати Захарченка

Російська влада готова замінити ватажків ДНР і ЛНР на тих, хто влаштує Київ. Щоб почати переговори про повернення територій. Захарченка вже почали дискредитовувати. Запустили історію про психічну хворобу. ­Скоро скажуть, що його треба замінити. А потім Захарченко потрапить під машину. І не буде шуму, як з убивством Ґіві чи Мотороли.

Олег ЖДАНОВ, військовий експерт

Ситуація в Авдіївці нагадує Дебальцеве

Росіянам потрібна маленька перемога для підняття морального духу. Тому атакуватимуть.

Ситуація в Авдіївці нагадує Дебальцеве з однією відмінністю – тут ми вистояли. Були моменти, коли обстріли з великих калібрів тривали 16 годин. Однак хлопці сказали, що для них принципово витримати ці атаки. Тільки за офіційними даними у ворога було 180 "двохсотих". Таких втрат їхній керівник Ґіві не витримав і відмовився посилати людей на забій. За це його росіяни і знищили.

Олександр ВДОВИЧЕНКО, командир батальйону

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

У придбаному будинку на горищі знайшли піаніно. Виклав фото в інтернет. Один колекціонер викупив за $5 тис. Виявилося, інструменту понад 100 років.

Ольга ШАНДА, 44 роки

 

Товариш роздягнув дружину і прив'язав до лавочки біля під'їзду. Дізнався, що вона зраджувала з товаришем. Дивився на неї і реготав. Жінку звільнили сусіди. Пара розлучилася.

Андрій КРАСОВСЬКИЙ, 33 роки, Полтава

Знайомий замовив через інтернет ковані ворота. Привезли їх із Донецька. Бойовики розбирають маєтки багатіїв і частинами розпродують по всій Україні.

Артем, 32 роки

Зараз ви читаєте новину «Кіборга засудили на три роки за крадіжку державного прапора». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі