четвер, 30 березня 2017 16:16

Із жовтня в Україні запрацює авіакомпанія Ryanair

Понеділок, 20 березня, 09:30

Бойовики починають обстрілювати українських військових біля селища Водяне Волноваського району на Донеччині – за 23 кілометри від Маріуполя. Використовують автомати, кулемети й ручні гранатомети. Українські морські піхотинці йдуть у контратаку, займають кілька позицій бойовиків. Об 11:30 ті починають гатити з важкої артилерії, у район бою відправляють кілька танків.

"Окупанти валять по українських морпіхах з усього, що є. Наші відповідають достойно, – пишуть у Facebook представники центру волонтерів People's Project. – Морпіхи повністю знищили ворожий опорний пункт із терористами. У бій вступили російські танки. Вперше працюють удень. Раніше виходили тільки вночі".

За кілька годин російські військові випускають по українцях понад 80 снарядів 152-го і 122-го калібрів, 65 разів стріляють з установки "Град". Двоє бійців АТО гинуть, вісім отримують поранення. Українці знищують щонайменше п'ятьох бойовиків.

О 17:00 Збройні сили захоплюють опорний пункт "Дерзкий" на лінії зіткнення. З нього контролюють переміщення ворога. Бій припиняється.

  Масове прибирання в Маріїнському парку влаштували кияни 18 березня. Прийшли кілька десятків людей. Було багато родин із дітьми. Згрібали сміття і висаджували дерева
Масове прибирання в Маріїнському парку влаштували кияни 18 березня. Прийшли кілька десятків людей. Було багато родин із дітьми. Згрібали сміття і висаджували дерева

А в цей час:

– Злодійка! Щоб більше я тебе не бачив! – кричить полтавець 26-річний Ігор Островський на 23-річну Аллу. Побачив, як та краде прикраси його батьків. Відбирає їх і ­виштовхує дівчину за двері.

– Алла – сирота. Зустрічаємося рік. Говорили про весілля, із батьками її познайомив. Вони не проти, щоб жила з нами. У нас чотири кімнати, – говорить Ігор. – Зранку батьки пішли на роботу. Я спав, бо маю вихідний. Алла пішла в батьківську спальню, почала ритися в шухлядах. Знайшла коробку із ­золотими ланцюжками, перснями, срібними ­браслетами. Почала пхати у свою сумочку. Не почула, як я прокинувся і став у дверях. Коли побачила, почала щось молоти. Навіть не слухав. Зібрав її речі і кинув на прохід.

Харків'янка 32-річна Ольга Нестерова ховає у домашній сейф 40 тис. грн.

Гроші привіз директор рекламного агентства, де жінка працює менеджером останні вісім місяців.

– Мала на місяць 10 тисяч ставки плюс від­сотки за клієнтів. Однак останні п'ять місяців отримувала по 2–3 тисячі. Начальник не мав претензій до мене, але клієнтів було мало. Грошей на зарплату всім не мав, – каже Ольга. – Я терпіла, чоловік Олексій підтримував. Цього ранку збиралася в офіс, як зазвичай. Коли виходила – у двері подзвонив шеф. Сказав, що закриває агентство, бо нема сенсу працювати далі. Віддав усі борги і трудову.

59-річному Станіславу Дідуху ставлять крапельницю в Рогатинській районній лікарні Івано-Франківської області. Він – сільський голова села Стратин. Має ушкодження гомілок і передпліч, забої живота, грудей і ока.

14 березня на Станіслава Дідуха і його дружину 57-річну Надію напали грабіжники. Катували й вимагали гроші.

– Того вечора готувалися до дня народження дружини. Якраз продали бичка, – каже чоловік. – До нас вдерлися четверо. Зв'язали скотчем. Катували годину. Дружину вбили. Знайшли всі гроші і втекли. Біля тіла жінки сидів 14 годин, бо не міг звільнитися.

"У Росії на 75 відсотків знищена інфраструктура. Зникають цілі міста. РФ і далі деградуватиме, бо грошей ставатиме все менше. Раніше чи пізніше мінятимуть Крим на їжу. Так само, як у Радянському Союзі Михайло Горбачов поміняв на продукти Східну Німеччину", –

Лариса ВОЛОШИНА, публіцист

"Російське суспільство позбавлене рис, у яких проявляється гідність. Доки матимуть картоплю, квашену капусту й чарку – будуть терпіти", –

Рефат ЧУБАРОВ, голова Меджлісу кримськотатарського народу

52 000 книжок вивезли з української бібліотеки в Москві. Її закрили 28 жовтня 2015-го нібито за поширення екстремістської літератури. Книжки мають передати Російській бібліотеці іноземної літератури

У ресторані зустрів п'яного начальника. Він поліз до моєї дружини. Намагався засунути руки в ліфчик і під спідницю. Коли відштовхнув його – вдарив мене в обличчя. Кричав, що я – найгірший працівник його агентства. Втрутилися охоронці. Схопили шефа й виволокли з ресторану. Наступного ранку він зайшов до мене і поклав на стіл 300 доларів. Реготав, що це – компенсація за вечір. Кинув йому гроші в обличчя і написав заяву на звільнення.

Микола РОМАНСЬКИЙ

Знайомий запросив на вечерю. Насмажив кілька кілограмів карасів і коропів. Сказав, що наловив у ставку за містом. Наступного дня в мене почала німіти рука, паморочилася голова, нудило й болів шлунок. Лікарі діагностували важке отруєння. Товариш із дружиною теж опинилися в лікарні. Після виписки зізнався, що рибу не ловив, а збирав. Вона здохла і спливла, бо цукровий завод злив у ставок якусь хімію.

Олег ДУДЧЕНКО

Однокласниця літала відпочивати в Емірати. Гуляла по Дубаю і зайшла в кафе пообідати. Там сиділи одні чоловіки. Побачили її і всі вийшли. Офіціант попросив однокласницю залишити заклад. У готель повернулася в сльозах. Там їй пояснили, що деякі місцеві чоловіки вважають образою перебувати в одному приміщенні з жінкою без чоловіка і в спідниці вище колін.

Марина ОМЕЛЬЧУК

Приходжу після роботи до­дому, а на кухні сусід п'є чай. От що буває, якщо забуваєш закрити вікно в квартирі на першому поверсі, каже. Від шоку кілька хвилин не могла поворухнутися. ­Потім засміялася. Подякувала, що наглянув за квартирою. За пару днів встановила на вікна металеві решітки.

Ольга БАЗИЛЮК

В Україні розробили рухомий пункт управління артилерійською батареєю "Оболонь-А". Це – машина старшого офіцера батареї на базі тягача МТЛБ. Працює від основного двигуна, електрогенератора чи акумулятора. Пункт дозволяє робити обрахунки в процесі підготовки до відкриття вогню. Також – в автоматичному режимі керувати стрільбою.

Із 30 жовтня в Україні запрацює авіакомпанія Ryanair. Літаки вирушатимуть зі столичного аеропорту "Бориспіль" за чотирма маршрутами: британські Лондон і Манчестер, нідерландський Ейндховен, шведський Стокгольм. Зі Львова літатимуть у Лондон, Ейндховен, польські Вроцлав і Краків, угорський Будапешт, німецькі Меммінген і Берлін. Вартість найдешевшого квитка – 19,99 євро – 560 грн.

  В усіх областях України відмовились приймати львівське сміття, заявив мер Львова Андрій Садовий. Звинуватив у цьому керівництво країни.  ”З’явиласЯ прикмета: якщо даси притулок безпритульному сміттю – чекай біди”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ
В усіх областях України відмовились приймати львівське сміття, заявив мер Львова Андрій Садовий. Звинуватив у цьому керівництво країни. ”З’явиласЯ прикмета: якщо даси притулок безпритульному сміттю – чекай біди”, – каже художник Володимир КАЗАНЕВСЬКИЙ

Влада продовжує діяти в інтересах Ахметова

Рішення президента про припинення транспортного сполучення з окупованим Донбасом – гра. В списку дозволених товарів можна знайти шпарини й торгувати далі. Блокада Порошенка немає нічого спільного з нашою. Влада продовжує діяти в інтересах Ріната Ахметова.

Ми стоятимемо далі, діятимемо рішучіше.

Анатолій ВИНОГРОДСЬКИЙ, координатор торговельної блокади

Приватбанк перетворюється на Ощадбанк

Для працівника державного банку ­головне – вчасно прийти на роботу. Зарплата не залежить від клієнтів, ­збитків чи прибутків. Відповідне ставлення до роботи. У Приватбанку ж платили премії за результат. Працівники аж нахабніли, аби заробити більше. Після того як Приват націоналізували, він перебудовується під Ощадбанк. ­Скоро частину сервісів згорнуть, працівникам зменшать зарплати. У банку буде тихо, спокійно і нудно.

Володимир ОХРІМЕНКО, директор Українського аналітичного центру

Читачі висловлюються про матеріали, які їм запам'яталися у попередньому номері "Країни"

Дав матері 8 тисяч гривень на операцію очей. Зробили її неякісно. Мама звинуватила мене, вигнала з дому. Мовляв, з такого сина користі не більше, ніж від сусіда-­алкоголіка. Переїхав до друга. З матір'ю не говоримо півроку.

Олександр, 28 років, Черкаси

Із чоловіком прожили 10 років. Планували дитину. У лікаря він дізнався про мою операцію зі збільшення грудей, яку зробила в інституті. Образився, що не сказала йому, подав на розлучення.

Анастасія, 31 рік

 

У 10-му класі старший на рік хлопець погрожував зґвалтувати мене у темному провулку. ­Попросила батька забирати мене зі школи. За кілька місяців хлопець зґвалтував іншу 15-річну дівчину.

Анна, 26 років

Працівник єгипетського готелю дозволив нам забрати з номера халати, рушники й косметику. Бо за тиждень перебування там подарували йому дві пачки українських цигарок і дозволяли курити в нашому номері.

Світлана, 27 років, Дніпро

Зараз ви читаєте новину «Із жовтня в Україні запрацює авіакомпанія Ryanair». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі