середа, 29 квітня 2020 16:48

Із батьком замовник розрахувався в лютому. Зараз попросив повернути частину грошей

Редакція журналу Vogue через епідемію коронавірусу зменшила зарплату працівникам, які отримують понад 100 тисяч доларів на рік. Головна редакторка Анна Вінтур матиме на 50 відсотків менше. Досі заробляла більш як 2 мільйони доларів. Обмеження запровадили щонайменше на п'ять місяців

Едріен ТОМПСОН, 38 років, візажистка, Нью-Йорк, США:

– У редакції сказали, що платитимуть на 10 відсотків менше. Потім повідомили, що більшість проєктів, у які мене було залучено, закривають. Так я втратила роботу.

Не лише Vogue зараз економить. В інших виданнях також урізають зарплати. Попереджають, що закриватимуть проєкти, де люди працювали за контрактом. Іншим скорочуватимуть кількість робочих годин. Мій чоловік – фінансист. Каже, за п'ять місяців ніхто не зможе відновитися. Доведеться піднімати ціни на рекламу. Мало рекламодавців зможуть це собі дозволити.

Автор: REUTERS
  Робітники закінчують ляльку головної редакторки журналу Vogue Анни Вінтур для карнавалу в Ніцці, Франція
Робітники закінчують ляльку головної редакторки журналу Vogue Анни Вінтур для карнавалу в Ніцці, Франція

Сестра заробляла в юридичній фірмі до 200 тисяч на рік. Точно матиме на третину менше. І це ще не порахували збитків від втрати клієнтів. Уже збанкрутували кілька їхніх постійних. Це катастрофа для її родини. Мають виплати за будинок, приватну школу для доньки. Планували відпустку в Європі. Вона звикла підтримувати певний рівень життя. Скаржилася, що доведеться відмовитися від хатньої робітниці. А сама уявлення не має, чи є в їхньому будинку пилосос. Сестра допомагала мамі грішми. Не знаємо, чи зможе тепер.

Робила макіяж для реклами косметологічної клініки. Надіслали чек і написали, що закриваються на невизначений термін. Препарати подорожчали. Порахували, що їм після карантину доведеться підняти ціни на чверть, щоб вийти в нуль.

Два тижні тому знімали рекламу для виробника декоративної косметики. Випробовують нові стратегії, щоб утримати продажі. Та це все не дуже працює.

Патрік РІСК, 54 роки, юрист, Оукленд, Нова Зеландія:

– Наш уряд закликав відмовитися від частини зарплати тих, хто отримує значно більше за середню. Мене ніхто й не питав. Урізали на третину. При тому, що дружина втратила роботу – працювала сомельє. У нас є фінансові запаси, але їх надовго не вистачить.

У сина народилася дитина. Донька ще вчиться. Обом допомагаємо з кредитами. Я відкладав гроші на навколосвітню подорож на пенсії. Розумію, що такі проблеми здаються смішними на тлі безробіття і безгрошів'я. Але ми все життя мріяли про це. Я робив кар'єру, досягав чогось. Багато вкладали в навчання дружини. Вона допомагала виробникам вина балансувати смаки.

Донька вчиться на соціолога. Займається проблемами корінних народів. Кому це треба зараз?

П'єтро ВАЛЛІ, 61 рік, виробник олії, Вольтерра, Італія:

– Захворів найбільший оливковий сад. Пізно помітили, що жуки вже рознесли хворобу. Від неї дерева всихають. Треба вирубувати та спалювати. Поки що не можемо оцінити суму збитків. Син каже, втратили 20 відсотків.

Скоротили 40 робітників із початком карантину. Люди живуть на фермі біля саду. Стороннім приїжджати не можна. Привозимо їжу і все необхідне. Учора говорив із бригадиром, що такої кількості людей цілком достатньо для роботи. Зараз, коли втратимо ще дерева, доведеться відмовитися від послуг ще десятка.

Син каже, що піднімемо трохи ціну. Не знаю, чи це правильно. Ми не можемо втратити покупців. Робили ароматизовану олію для мережі ресторанів. Вони заплатили всю суму, але сказали, що далі братимуть менше.

Виробник мила брав у нас сировину. Віддали їм велику партію безкоштовно.

Зак ЕВАНС, власник автомобільного салону, Лас-Вегас, США:

– Усі, хто замовляв автомобілі, забрали їх. Ми уточнювали щодо спецзамовлень, теж ніхто не передумав. Але нових не купують. Від початку карантину – жодного дзвінка.

У брата є охоронне агентство. Каже, справи пішли вгору. Люди бояться мародерів. Наймають патрулювання вулиць.

Батько – реставратор. Із вересня працював на круїзному лайнері. Власник хотів змінити дизайн, але залишити дерев'яні деталі. За гроші, які на це витратив, можна було купити нове судно. Розрахувалися з батьком у лютому. Зараз замовник написав листа, чи не міг би тато повернути частину грошей, бо сам на межі банкрутства.

1200 доларів разово виплатять у США всім, хто отримує менш як $99 тис. на рік

Зараз ви читаєте новину «Із батьком замовник розрахувався в лютому. Зараз попросив повернути частину грошей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі