четвер, 09 вересня 2010 12:26

Дніпропетровськ може втратити статус "мільйонника" вже цього року

 

Субота, 4 вересня, 17.38


У Кам"янці Черкаської області святкують 361 річницю міста. У Центральному парку - народне гуляння з атракціонами й виїзна торгівля. До яток з харчами підходять міліціонери, наказують продавцям прибрати з прилавків спиртне. У розпачі ті складають пляшки в ящики. Частина людей, почувши, що горілки не продадуть, йдуть із черги. Один чоловік повертає продавцю двоє кілець ковбаси, хлібину й кетчуп.

- Навіщо закусь, як пить нема?, - каже.

Продавці обурюються, що без горілки ніхто й харчів не братиме, пиріжки зіпсуються. Мовляв, ніхто не попередив про заборону продажу алкоголю.

Міліціонери роблять зауваження компаніям, які розкладають на газонах принесені з дому "тормозки". Без горілки ніхто не танцює. До 22.00 більшість кам"янців розходяться по домівках і барах.

У столичному палаці "Україна" завершується останній прогін конкурсу краси "Міс Україна-2010". Сценою дефілюють 26 дівчат в однакових білих сукнях для першого виходу.

- Шановні конкурсантки, прошу залишити сцену і здати вбрання в гардероб, - каже за кілька  хвилин режисер.

Власник конкурсу 38-річний Олександр Онищенко запросив у журі американську акторку Памелу Андерсон, 43 роки. За її приїзд заплатив $1 млн.

- Спочатку домовилися з Періс Хілтон, - каже Олександр. - Але 27 серпня в Лас-Вегасі її затримали за зберігання кокаїну. Заборонили виїжджати зі Штатів. Тоді ми розіслали запрошення п"ятьом зіркам. Найшвидше відгукнулася Памела.

У конкурсі перемогла 20-річна Катерина Захарченко з Одеси.

У Полтаві стоять черги біля хлібних кіосків харківської торговельної марки "Кулиничі". Товар розбирають миттєво. У решті продуктових крамницях міста у хлібо-булочних відділах порожні полиці. У центрі в магазині "Паляниця" лишився 21 буханець. За словами продавців, невелику партію завезли вчора ввечері. Це залишок.

Перебої з постачанням хліба виникли через дводенну зупинку "Полтавського хлібокомбінату". На підприємстві кажуть, їм вимкнули газ за борги. До того ж, день страйкували водії, яким заборгували більше як піврічну зарплатню.

На Ясногородській страусиній фермі під Києвом годують в"єтнамських поросят. Декілька годин тому закінчився фестиваль страусячих і поросячих перегонів. Перед забігом поросят добу не годували - аби швидше бігли.

- Ті, хто вважає, що ми їх тут мордуємо, - помиляються. Свиня - це не тільки та тварина, яка в багнюці, в хліву лежить. Їй також треба організувати дозвілля, поспілкуватися, - каже завідувач ферми Павло Заластровний, 44 роки. - Молоде в"єтнамське порося коштує 600 гривень, засмажене - 1000.

Гості свята доїдають шашлик зі страусячого м"яса по 35 гривень за 100 грамів і збираються роз"їжджатися.





Коротко

Дніпропетровськ може втратити статус "мільйонника" вже цього року. На сьогодні городян 1 млн 6,3 тис. Із початку 2010-го дніпропетровців поменшало на понад 7 тис.

На Тернопільщині працівники ДАІ отримали й почали використовувати німецький газоаналізатор "Алкотест". Він за 5 с визначає ступінь сп"яніння водія. За необхідності може друкувати квитанцію, у якій вказана дата, час і результат вимірювання в проміле.

У місті Новомосковськ Дніпропетровської області 232-річний Свято-Троїцький собор, зведений без жодного цвяха, нахилився на 22 градуса. Обласне управління архітектури заборонило відправляти в храмі служби. Для реставрації святині треба до 25 млн грн.

Влада Прикарпаття для надання термінової медичної допомоги придбає вертоліт за 3 млн грн. Екіпаж налічуватиме чотирьох медиків. Базуватиметься вертоліт на території обласної клінічної лікарні.

6 вересня на острові Хортиця в Запоріжжі невідомі спалили та порубали скульптури язичницьких богів. Після цього скинули їх у Дніпро.

У кінотеатрах Криму знову показують фільми російською мовою. Зокрема, у Сімферополі у кінозалах "Спартак" та ім. Шевченка російською крутять мультфільм "Воруши ластами", фільми "Мачете", "Зоряний ескорт", "Піраньї", "Нестримні".




"Кожен політик і бізнесмен у нашій країні виходить із того, що перебуває в зоні прослуховування, тому по телефону зайвого не говорить. Мені неодноразово розповідали зміст моїх телефонних бесід"

Святослав ОЛІЙНИК, народний депутат від БЮТу


"Я ніколи не сприймала Юлію Тимошенко - ні тоді, коли вона була при владі, ні зараз. Але тепер я ставлюся до неї м"якше - тому що не можна топтатися на тих, хто програв".

Ганна ГЕРМАН, заступник глави Адміністрації президента


"1960 року Україна за середньою тривалістю життя займала сьоме місце в світі. Зараз ми на передостанньому місці в регіоні Центрально-Східної Європи та СНД. На останньому - Росія"

Елла ЛІБАНОВА, директор Інституту демографії та соціальних досліджень





600 тис. українців

щороку потерпають від незаконного насильства з боку міліції, за даними Харківської правозахисної групи


3 пінгвінів Гумбольдта

здохли в Київському зоопарку. Смерть настала через погані умови утримання, неякісне й недостатнє годування, кажуть фахівці


750 рівненських міліціонерів

із початком навчального року сіли за парти Національного університету "Острозька академія", щоб вивчати англійську мову до Євро-2012.




Анекдоти



-Чув, Азаров і Могильов будуть разом вивчати українську мову?
- Це оригінально, що півмови вивчить один і півмови - другий.

Комерційна діяльність столичного мера Леоніда Черновецького не може не викликати захоплення: спочатку вдало продав банк, потім - місто.

Під час візиту в Китай Янукович побував на одній із ділянок Великої китайської стіни. За дорученням Віктора Федоровича, подібна споруда найближчим часом з"явиться і в Межигір"ї.

МЗС Росії занепокоєне через виступ Віктора Януковича в Пекіні, в якому президент України заявив про бажання встановити добросусідські відносини з Китаєм.
Зараз ви читаєте новину «Дніпропетровськ може втратити статус "мільйонника" вже цього року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі