четвер, 14 липня 2011 13:11

Афіша 18-24 липня

понеділок 18

"У серіалі про Каменську, де я грав опера, в контракті було прописано, що я жодного разу форму не одягну. І не надів ані разу за всі 60 серій. Поставив таку умову. Бо мені здається, що наша міліцейська форма - хоч на екрані, хоч де завгодно - виглядає жахливо. Ось, скажімо, форма, яку фашистам придумав Хьюго Босс, - на всі часи", - каже актор Сергій Гармаш.

Творчий вечір російського актора Сергія Гармаша

19.00, Київ, Будинок офіцерів, вул. Михайла Грушевського, 30/1

вівторок 19

"Подобається, як акварель лягає на дешеві радянські шпалери, - говорить харківський художник Гамлет Зіньківський. - Старі рулони знаходжу на смітниках, купую на барахолках та в пунктах прийому макулатури. Із них клею альбоми для малювання. Вони схожі на дитячі медичні картки. Завжди ношу в сумці разом із фарбами".

Виставка графіки Гамлета Зіньківського "Альбоми для малювання"

31 травня - 31 липня, Харків, галерея VOVATANYA, Харківська набережна, 6

середа 20

"У Стокгольмі є кінотеатр, де показують лише фільми Берґмана, - згадував український режисер Юрій Іллєнко. - Для моєї картини "Криниця для спраглих" зробили виняток, показали її там. Це - меморіал режисера. У вестибюлі я побачив шахівницю з фільму "Сьома печатка", а біля неї - актора Макса фон Сюдова. У тій стрічці його герой грає в шахи зі смертю. Я підійшов до нього й нахабно попросив партію. Актор усміхнувся й погодився. Я програв".

Міжнародний день шахів

четвер 21

"Мужиків не катаю, сіла - дала, випала - одружусь", - написав свої життєві принципи байкер на прізвисько Змій на мотоциклі.

Байкерський мото-фестиваль "Тачанка-2011"

21 - 24 липня, місто Каховка Херсонської області

п'ятниця 22

"Раніше мені дуже не подобався мій ніс. Але фотографи й оператори так часто фокусувалися саме на ньому, що я вже звикла й змінила думку", - каже співачка Джамала.

Спільний концерт Джамали й київського гурту The Maneken

20.00, Київ, Arena Concert Plaza, вул. Басейна, 2-А

субота 23

"Ностальгійні нотки проскакують, коли гуляю Арбатом. Я - простий білоруський хлопець, приїхав підкорювати Москву, починав тут вуличним музикантом. Хоча сам таким артистам грошей ніколи не даю. Інколи купую касети, якщо пропонують", -  каже гітарист-віртуоз Валерій Дідюля.

Концерт російського фьюжн-гурту "ДіДюЛя"

20.00, Крим, Ялта, концертний зал "Ювілейний", пр. Леніна, 91

неділя 24

"У Португалії нам дали гіда, який розповідав про проблеми з іспанцями-колонізаторами. Ми казали, що теж маємо подібну ситуацію з росіянами. Хлопчина видав: "Так ви ж Європа. А Росія - не Європа". А потім жартома: "Ми, Португалія, - обличчя Європи, а ви - її дупа". "Та то залежно, з якого боку дивитися на карту", - говорить Олександр Ярмола, лідер етно-рок-гурту "Гайдамаки", учасник фестивалю "Підкамінь-2011".

Етнофестиваль "Підкамінь"

22 - 24 липня, селище Підкамінь Бродівського району на Львівщині

Варять сироп із цукру й води, додають промиті пелюстки троянд, доводять до кипіння. Так готують трояндове варення. Рідина стає фіолетовою, з лимонною кислотою набуває  червоного кольору.

Фестиваль троянди

14.00, село Дийда Берегівського району Закарпатської області

Зараз ви читаєте новину «Афіша 18-24 липня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі