середа, 13 березня 2019 11:46

Абрамович створив хаос у внутрішньому керівництві

– Саррі збудував досить якісну гру, проте команда мала і слабкі місця. Схема з трьома центральними захисниками, яку використовував Конте, давала надійність. Тож у Cаррі стало більше ризику, адже Давід Луїс ніколи позиційно добре не грав, а Маркос Алонсо ніколи не вмів добре захищатися. Зуміли суперники розібратися і з ­Жоржиньйо, який прекрасно розпочав сезон.

Великою бідою для "Челсі" стала форма Жиру і Морати, що залишило команду без центрфорварда. Для тренера новачка в Англії типовим став спад його команди після різдвяного божевілля.

Окрема проблема "Челсі" – стосунки в колективі. Саррі був неготовий до такої ситуації, він ніколи не працював із такою кількістю зірок. Фінал Кубка ліги став моментом тотальної дискредитації тренера, Кепа підвів Мауріціо і принизив, але Саррі після гри виправдовував іспанця. Після такого жоден топ-клуб в Англії не візьме його на роботу.

Проте помилки Саррі в роботі з персоналом – лише частина проблеми. У Челсі" зараз немає лідера, але багато гонорових персонажів. Керівництво клубу давно все дозволяє футболістам і не висловлює підтримку тренерам. Прихід умовного Лемпарда частково міг би поставити на місце бунтарів, адже авторитет у Френка великий, проте є сумніви у його тренерських здібностях.

Власник "Челсі" Роман Абрамович створив хаос у внутрішньому керівництві. Чи допоможе це "Динамо"? Навряд. Рівень гравців "Челсі" дуже високий.

Роберто МОРАЛЕС, 42 роки, футбольний телекоментатор

– Не варто сподіватися, що " Челсі" не буде налаштований на Лігу Європи. Зараз цей турнір дуже важливий для англійського клубу. Фактично це шанс потрапити наступного сезону до Ліги чемпіонів, бо справи в чемпіонаті поки що йдуть не найкращим чином. "Челсі" може залишитися без місця в зоні Ліги чемпіонів. Позаторік таким шляхом пройшов "Манчестер Юнайтед" тодішнього тренера Жозе Моуріньйо.

Артем ФРАНКОВ, 48 років, головний редактор журналу "Футбол"

– Говорити, що в теперішньому "Челсі" немає гравців класу Лемпарда – некоректно. Футбол стрімко розвивається. Раніше захисники мали справу з одним форвардом, а зараз – із трьома. Футбол став набагато швидший. Лемпарду банально забракло би швидкості. Дрогба – інша річ. Він заграв би в будь-якій команді.

Едена Азара треба продавати. Є два класичні випадки, коли слід прощатися з лідерами. Перший – коли він на піку форми і вартості. Другий – коли втрачає мотивацію і рветься в іншу команду. "Динамо" продало Ярмоленка, а зараз Циганков забив більше, ніж Андрій у перших 100 матчах. І коштує Віктор дорожче. Класичний випадок – Неймар. Як тільки він заїкнувся про відхід із "Барселони", його одразу продали. І що, хіба ­команда помітила його відсутність?

"Динамо" має шанси. Оцінюю їх у 20 відсотків. Це дуже багато. Якби "Челсі" були на ходу, це був би 1 процент.

Олег ФЕДОРЧУК, 58 років, футбольний тренер

Зараз ви читаєте новину «Абрамович створив хаос у внутрішньому керівництві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі