середа, 14 серпня 2013 16:20

Хачеріді хоче піти шляхом Фігу

 

цього тижня донецький "Шахтар" офіційно звернувся до київського "Динамо" з пропозицією продати Євгена Хачеріді. Чемпіон України готовий заплатити за центрального захисника 15 мільйонів євро. На перший запит президент киян Ігор Суркіс відповів відмовою. Проте генеральний директор "Шахтаря" Сергій Палкін припускає, що до вересня, коли закінчиться трансферний період, перехід може відбутися. На донеччан працює бажання гравця змінити команду.

Своє ставлення до можливого трансферу висловили двоє журналістів: прихильник "Динамо", працівник "Спорт-Експресу"

Євген Белозьоров, 47 років, та телекоментатор каналу "Футбол" 57-річний В'ячеслав Шарафудинов, який уболіває за "Шахтар"

Чи коштує Хачеріді 15 мільйонів євро?

Белозьоров

– Якщо продавати "гірникам", то треба вимагати не менше 20. А реальна ціна Хачеріді – мільйонів 7–10. Це для зарубіжних клубів. Як на мене, було б оптимально, якби Євген узимку перебрався в якусь європейську команду. Якщо не хоче бути в "Динамо" – не змусиш. Але продавати найпринциповішому супернику, та й будь-якому українському клубові, безглуздо. Шарафудинов

– Це завищена ціна. Але "Шахтар" розуміє, кого хоче взяти. Гравця з українським паспортом, який прогресує і чий відхід ослабить конкурента. Тому треба запропонувати більше, ніж футболіст реально коштує.

Хачеріді – найкращий захисник чемпіонату України?

Белозьоров

– Так. Конкурувати з Євгеном може хіба що Ярослав Ракицький. Хачеріді не має такого паса, як донеччанин, зате краще відбирає м'яч. А це для захисника – головне.

Шарафудинов

– Ракицький не гірший. Хоча б тому, що ним цікавиться "Баварія".

Чи входить Хачеріді до 20 найкращих захисників європейського футболу?

Белозьоров

– Ні. Євген фактично – продукт внутрішнього користування. У Лізі чемпіонів особливих успіхів не досягав, європейських топ-форвардів не "з'їдав".

Шарафудинов

– У провідних чемпіонатах Європи – Англії, Іспанії, Німеччини, Італії – є по п'ять-сім команд із сильними оборонцями. То яка може бути двадцятка?

Олег Блохін мало спілкується з Хачеріді. Через брак уваги захисник страждає. Чи зможе Мірча Луческу, якщо отримає гравця, розкрити його по-новому?

Белозьоров

– Не сумніваюся. Блохін, у принципі, мало кого здатний розкрити. А Луческу – тренер маститий, і якщо хоче цього футболіста, то не тільки тому, щоб ослабити "Динамо". Вочевидь, він бачить, як Хачеріді може посилити команду в матчах Ліги чемпіонів.

Шарафудинов

– Важко сказати. Луческу – жорсткий та вимогливий тренер, ­професіонал високого рівня. З Хачеріді не панькатиметься, не дозволить на полі розмовляти з суддями чи тицьнути лежачого ­суперника.

 

Якщо перехід відбудеться, як він позначиться на інтересах збірної України?

Белозьоров

– Фактично ніяк. Маленький плюс – один: Хачеріді краще розумітиме футболістів "Шахтаря", які виступають у національній ­команді.

Шарафудинов

– Залежно від того, чи гратиме Хачеріді в основному складі "гірників". Не думаю, що Ракицький і Кучер так просто віддадуть своє місце. Конкуренція в Донецьку вища – особливо якщо відновиться Чигринський.

Якщо Хачеріді перебереться до ­Донецька, ким він для вас стане?

Белозьоров

– Зрадником – типу португальця Луїша Фігу, який перейшов із "Барселони" до "Реала".

Шарафудинов

– Улюбленцем навряд чи буде. Але цього від нього і не вимагають – ­головне, аби був корисний команді.

Кого із гравців "Динамо" ви спокійно віддали б "Шахтареві"?

Белозьоров

– Будь-кого, але не провідного захисника з українським паспортом.

Кого з футболістів "Динамо" ви хотіли би бачити в "Шахтарі"?

Шарафудинов

– Поки що нікого. Якби Шовковський був молодший, то бажав би його переїзду до Донецька. Але, зрозуміло, це фантастичний варіант.

Зараз ви читаєте новину « Хачеріді хоче піти шляхом Фігу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі