понеділок, 06 березня 2017 14:20

Відкрили новий вид людини

Відкрили новий вид людини
Фото: sciencemag

Новий тип людини відкрили китайські археологи. Фахівці склали з останків кісток череп, про який науці досі нічого не було відомо.

Частини черепу людей виявили у населеному пункті Китаю Лінцзін. Їх приблизний вік від 105 до 125 тис. років. За словами експертів, ці кістки мають риси неандертальців та сучасної людини. Про це повідомляє GoGetNews.

Новий вид людини мав великий об'єм мозку, невеликі надбрівні дуги, високий звід черепа, велику потилицю й напівкруглий слуховий прохід.

Перші частини кісток черепа знайшов археолог Жан-Ян Лі 2007 року. За 6 років пошуків науковці виявили 45 скам'янілостей. Вони належали трьом різним людям. Біля місця розкопок фахівці відшукали примітивні знаряддя праці та різні деталі побуту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На острові знайшли храм давнього конкурента християнства

Науковці кажуть, знахідка може заповнити прогалини в антропології – зокрема, у генеалогічному дереві Східної Азії. Череп може належати Денисівській людині. Цей вид вимерлих людей виявили у 1970-х в Алтайському краї. Вчені знайшли три фрагменти тіла: фалангу пальця руки, корінний зуб і фалангу пальця ноги. Цей вид людини жив близько 100 тис. років тому.

Археологи на півострові Орланд у Норвегії знайшли іграшку маленьких вікінгів. Човен вирізали 1000 років тому.

Зараз ви читаєте новину «Відкрили новий вид людини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі