понеділок, 02 листопада 2020 14:44

У МОН пояснили, як перевести дитину на дистанційне навчання повністю

У МОН пояснили, як перевести дитину на дистанційне навчання повністю
Якщо це державна або комунальна школа, то навчання в закладі буде безкоштовним для учнів, а оплата праці вчителів здійснюється за рахунок державного бюджету. Фото: pixabay

Щоб перевести дитину на дистанційне навчання протягом року, батькам потрібно звернутися до закладу освіти, який надає такі послуги.

Заклад може бути будь-якої форми власності - державної, комунальної чи приватної, повідомили у Міністерстві освіти та науки.

"Якщо з будь-яких причин батьки ухвалюють свідоме рішення про навчання дитини дистанційно на постійній основі, необхідно звернутися до закладу освіти, який надає послуги саме за дистанційною формою здобуття освіти. Він повинен мати системотехнічне забезпечення для організації дистанційної форми здобуття освіти – комп'ютерне обладнання, програмне забезпечення, електронні освітні ресурси тощо. Про те, що заклад освіти може забезпечувати саме таку форму здобуття освіти, він обов'язково інформує на своєму сайті", – пояснюють у МОН.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Червоний" Івано-Франківськ відкриває школи

Якщо це державна або комунальна школа, то навчання в закладі буде безкоштовне для учнів, а оплата праці вчителів здійснюється за рахунок державного бюджету. Карантин не є приводом для переходу на дистанційну форму навчання. Карантин та інші надзвичайні обставини, що тимчасово унеможливлюють відвідування закладів освіти, не потребують переведення учнів на дистанційну форму (і відповідного збору заяв від батьків).

За рішенням педради освітній процес продовжується з використанням технологій дистанційного навчання на денній або іншій формі здобуття освіти, на яку учнів зараховано. Саме у такий спосіб може бути реалізовано "змішане навчання".

Ефективність закриття шкіл у боротьбі з пандемією коронавірусу оцінила ВООЗ. Вона вважає цей метод малоефективним, заявив регіональний директор європейського відділення Всесвітньої організації охорони здоров'я Ганс Клюге у Twitter.

Зараз ви читаєте новину «У МОН пояснили, як перевести дитину на дистанційне навчання повністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі