понеділок, 22 березня 2021 13:06

У космос запустили магніт для збору сміття

У космос запустили магніт для збору сміття
До космосу запустили магніт для збору сміття фото: Teachtoday

У космос запустили супутник ELSA-d. Він може стати першим супутником, що прибирає сміття за допомогою магніту.

Над його створенням працювала японська фірма Astroscale, інформує Teachtoday.

ELSA-d не призначений для повномасштабної роботи, це тестова платформа. Супутник вагою 200 кг має продемонструвати принципову можливість такого типу прибирання та її ефективність. Після цього він згорить в земній атмосфері.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили нових мешканців антарктичного дна

Супутник ELSA-d має два блоки. Основний модуль важить 180 кг, а макет космічного сміття - 20 кг. Саме його супутник має підмагнітити до себе, виконавши тестове прибирання. Цю процедуру повторять кілька разів.

За оцінкою Європейського космічного агентства, на навколоземній орбіті знаходиться близько 9200 т сміття. Йдеться лише про об'єкти, більші за 15 см у довжину.

Космічне сміття вже становить загрозу супутникам, попереджають в ООН. За словами експертів, було понад 560 випадків поломок через зіткнення зі сміттям. Нині супутники розробляють з можливостями маневрування для ухилення від сміття.

Космічний телескоп Hubble Національного управління США з аеронавтики та дослідження космосу показав, як змінюються пори року на Сатурні.

Зараз ви читаєте новину «У космос запустили магніт для збору сміття». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі